Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Prelazak na mts optiku sa ADSL-a
STRANA 1 OD 1
Influencer Prelazak na mts optiku sa ADSL-a 17.03.2019. 12:38 T66720

status: user
broj poruka: 148
Na mojoj lokaciji se od skora vrsi distribucija mts optickog interneta.
Podrobno sam se raspitao putem call centra sta sve to podrazumeva i receno mi je sledece:

1. S obzirom na to da se radi o ISDN liniji - vlasnik broja se mora odreci iste odnosno prebaciti na POTS liniju.
2. Potrebno je raskinuti ugovor sa postojecim ADSL provajderom pri cemu je ugovorna obaveza istekla i zahtevati migracioni kod (MIK).
3. Nakon toga je moguce uvesti opticki internet sto me ujedno i interesuje jer televiziju gledam putem antene jer se radi o visokoj zgradi i zaista nemam nameru da uzimam niti jedan od njihovih box paketa jer svaki podrazumeva ugovornu obavezu na 24 meseca.

Dakle, sustina je da zelim cist opticki internet koji bi se kao i ADSL vodio na mene i to BEZ UGOVORNE OBAVEZE a vlasnik linije, ukoliko zeli da mi izadje u susret, bi se odrekao ISDN linije.

Pitanja na koja me interesuju odgovori su sledeca:

Kakve veze ima sto nisam vlasnik postojece ISDN odnosno buduce POTS linije kada internet prolazi kroz opticki kabel a ne bakarnu paricu? Kako me niko nije pitao kada je uvodjen ADSL internet da li sam vlasnik ili nisam vlasnik postojece ISDN linije? Zbog cega je potrebno da se vlasnik ISDN linije odrice ISDN-a i prelazi na klasicnu POTS liniju da bi oni tu liniju kasnije nakacili, kako rekose, na ruter koji ce uvesti u stan kada ponavljam po deseti put - ja od njih ne trazim ni telefoniju, ni televiziju, ni BOX 2 ni BOX 3 niti bilo sta sto nude vec iskljucivo i samo opticki internet koji bi se vodio licno na mene i bio bez ugovorne obaveze tako da bih u svakom trenutku mogao da raskinem ugovor ukoliko kvalitet usluge ne zadovolji moje potrebe odnosno ukoliko ono sto pise na papiru ne bude ostvareno u praksi?

Dakle, fakticki sam ucenjen njihovim zahtevom da se vlasnik linije koji moze a i ne mora da se odrice svog ISDN-a a ja da se odricem svog ADSL-a i uzimam migracioni kod da bih presao kod mts-a odnosno na mts opticki internet neuporedivo vece brzine.

Jos operater sa call centra nalaze sebi za shodno da mi objasnjava kako je ISDN zastarela tehnologija, kao da ja to ne znam?

Stvarno mi nisu jasni! Naravno da nije problem da zamolim vlasnika telefonske linije da se odrekne ISDN-a i naravno da mi nije problem da raskinem ugovor sa svojim dugogodisnjim ADSL provajderom ali ne zelim sutra da sebe dovedem u situaciju da mi taj njihov famozni opticki internet ne radi kako treba odnosno da se sve navedeno radi uzalud jer nakon ukidanja ISDN linije ista se ne moze vratiti a dugogodisnji ADSL provajder mi sigurno nece izaci u susret i pruziti istu brzinu po sasvim korektnoj ceni ponovo nakon sto mu zakukam kako sam prevaren od strane mts-a.

Napomenuo bih jos ovo. U zgradi su svi mahom korisnici SBB-a! Ja ne zelim da prelazim na SBB upravo zbog toga sto mi i od SBB-a i od mts-a treba iskljucivo i samo internet, ne treba mi ni telefonija, niti televizija. I jos jednom bih se ponovio - zelim da sve bude bez ugovorne obaveze jer je razlika u ceni sa ili bez ugovorne obaveze svega 200 RSD tako da cu preziveti bez umanjenja racuna za pomenuti iznos a ujedno biti spreman da u svakom trenutku raskinem ugovor sa njima ukoliko kao sto sam rekao usluga ne bude zadovoljavajuca odnosno preci na jaci paket ukoliko mi se usluga svidi, tj. imati slobodu da radim sta god pozelim, primera radi - ovog meseca cu imati 50/8 sledeceg 100/10 itd., sto ugovorna obaveza ogranicava.

Hvala na citanju i na buducim objasnjenjima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Sustina je da bi ti nesto sto ne moze... 17.03.2019. 17:27 #655042

status: user
broj poruka: 7761
Sustina je da bi ti kao i svaki drugi srbin da se pretplatis na nesto sto bi odgovaralo tvojim portrebama...

Na tvoju veliku zalost firme koje nude to sto tebi treba prodaju to na potpuno drugaciji nacin...

I to sada dolazimo da razlike u stavovima...

Da se razumemo ne kazem ja da ti nisi u pravu ja samo kazem da su ti ocekivanja van realnosti, zato sto oni koji nude internet i telefoniju to rade na svoj nacin a ti probaj da im objasnis nesto sto oni znaju i zabole ih sto tebi ne treba 80% onoga sto oni prodaju u paketu...

Mogu samo da ti pozelim srecu da izguras svoj stav kod neke firme koja nudi internet i da ih ubedis da ti ga omoguce po uslovima koji nisu u njihovu korist... tesko ali sta te kosta da probas...

Moj problem je banalniji pre neki dan krenem na posao i na izlasku iz zgrade vidim poster sa reklamom za MTS optiku i dva kontakt telefona za informacije... ne uslikam brojeve i kad sam se vracao reko da uslikam i pozovem da se raspitam kad neko uklonion reklamu...

Hohstapleri i satrapi spijunskog SBB-a ne daju da neko prodje korz tatkovo...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Pretpostavka: 17.03.2019. 21:30 #655053

status: user
broj poruka: 4228
Da hoće da ukinu jednu liniju za održavanje (isdn), da vežu vlasnika novim ugovorom (da ne ode u sbb), da ukinu jednu adsl liniju, da mogu da broj daju nekom drugome.

Ne vidim ikakav drugi razlog.

Pozdrav!

Vlada

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Dugorocno gledajuci bolje da predjes na SBB 17.03.2019. 21:48 #655054

status: user
broj poruka: 7695
Tu je i kablovska ,net,tel i EON .Bolja ponuda.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nocniduh one to rule them all 17.03.2019. 22:04 #655055

status: user
broj poruka: 113
Sećam se da se još početkom 2000-ih u pošti pričalo da će jednog dana sve biti na optici i da se tu ne kvari mnogo i da se popravka svodi na zamenu valjda tog lasera. Tako da to im je valjda i cilj, da smanje broj radnih mesta, mada ja kolko vidim oni će tako da unište i konkurenciju. Dok si na parici, možeš da biraš DSL provajdera, kad pređeš na optiku, ne znam da li možeš više da se vratiš na paricu, a za drugog operatera optike moraš da čekaš da dođe do tebe. Ne znam kako je u drugim zemljama, ali bi više voleo da država ulaže u infrastrukturu, a da operateri plaćaju neki procenat za svakog korisnika, i da nemamo šumu kablova.

To što treba osoba koja je vlasnik linije da potpiše ugovor, je zbog toga što žele da ti naplaćuju i telefon, iako nema veze sa optikom. Eto oni ti uvaljuju to, SBB televiziju. Nisam znao da za optiku mora da se potpiše ugovor. Jesi siguran? https://mts.rs/Binary/916/Net-paketi.pdf Ovde čak piše da se naplaćuje 6000 za zasnivanje korisničkog odnosa bez UO. A da ne možeš da pređeš na veću brzinu kada si pod ugovorom - prvi put čujem.

Uglavnom, optika bi trebala da radi super. Ja sam se začudio kad je neko ovde pisao da ima katastrofa brzine.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Influencer Re 17.03.2019. 23:23 #655058

status: user
broj poruka: 148
@Vladarko

Tako su mi nesto u pocetku i nudili i ispirali mozak tom opcijom, dakle da se sve prebaci na BOX 2 (telefon i internet) uz ugovornu obavezu od 24 meseca i da sve glasi na vlasnika telefonske linije. Podrazumeva se gasenje mog ADSL-a.

@obradmi
Dugorocno gledano meni se najvise isplati varijanta bez ugovorne obaveze da mogu ugovor da raskinem i posle 20 dana ukoliko zelim. Alternative su VIP-ov kucni internet i mnoge druge stvari, nisam neki downloader a treba mi brz internet a lokacija je visoka zgrada i HSDPA je 4/4, makar na telefonu. EON FULL imam na drugoj lokaciji i sve radi savrseno. Jednostavno hocu da isprobam optiku a dva SBB-a mi ne trebaju a narocito ne televizija na kojoj zaista, zaista nemam sta pametno da vidim jer su svi mainstream kanali pod upravom jedne jedine politicke partije. Dovoljna je antena koja hvata sve sto me (ne) interesuje.

@nocniduh
Vidim koliko super radi ta famozna optika kada je kolega Ognjeni gotovo izbezumljen od iste i hoce na sve nacine da je se otarasi. Ja nemam sta njima da placam uvodjenje optike u svoj stan kada su se usudili da tu kutiju i kanalice sprovedu bas pored mojih kucnih vrata sa leve strane od zvona. Mogu samo da uzmem cekic da je razlupam pa da se gledamo na sudu preko nisana. Ja njih nicim nisam ugrozio a oni mene jesu. U nekoj blizoj/daljoj buducnosti ce ceo sprat ukoliko mts ponudi bolje cene i uslove da se kablira od mojih kucnih vrata. Gospodo iz mts-a to kosta. Moja kucna vrata i prostor oko njih su moja privatnost a vi da mi burgijate vala necete. SBB je to lepo resio kao i IKOM, nikome ne smetaju niti su u blizini bilo cijih kucnih vrata njihovi ormarici. Trebalo je i o tome povesti racuna kao sto i jeste u navedenim slucajevima.

Da zakljucim, ne vidim nikakvu vezu izmedju bakarnih parica u stanu sa optikom koja prolazi tik uz moja kucna vrata. Receno mi je da je internet toliko i toliko i i dalje ne vidim vezu sa fiksnim telefonskim brojevima koji idu preko bakarnih parica. Jednostavno kao neko ko tamo zivi, da li povremeno da li stalno, odnosno kako kad, mogu da kazem i da mi smeta neka kutija pored mojih kucnih vrata. Dobro tu kutiju nisu nabili preko vrata dok nisam boravio u stanu. Bezobrazluk par ekselans. Jos jedna stvar - zgrada je takva da se ne zakljucavaju ulazna vrata. To podrazumeva da neka budala iz npr. ciste radoznalosti ili zlobe moze da pokida nesto, da odvali mts-ovi kutiju ne na mom spratu nego recimo u prizemlju i da me ostavi bez interneta. Svasta nesto moze da se desi u toj vuko`ebini! Ovo sto ja zelim je samo probni balon, sutra tokom radnog vremena cu razgovarati sa svima zivima koji se jave na 0800/100-100 jer ne zelim da ugrozavam ni vlasnika telefonske linije niti da se odricem svog ADSL-a dok ne budem siguran da je to to. Kakva crna prikljucna taksa od 6000 dinara? To se u mestu odakle moji poticu zove POREZ NA BUDALE, a za taj izraz ste verovatno i vi drage kolege culi.

Idealno bi bilo kada bi ONI pristali da ne vezuju MOJ ugovor sa PRETPLATNICKIM UGOVOROM vlasnika telefonske linije. Onda ne bih morao da cekam `prelazni period` i uopste ostajem bez interneta vec kad uvedu optiku da krajem meseca ugasim ADSL. Kakvi bre jbni migracioni kodovi za opticki internet koji video nije bakarne parice??? Koliko se secam migracioni kod je bio potreban ukoliko se prelazi sa ADSL provajdera na drugi ADSL provajder ili pak kada se seli ADSL linija ili kako god se to zvalo.

Kazem, videcu sutra i bicu prilicno ostar i bezobrazan, jer kao novi na trzistu duzni su da izlaze u susret a ne da se gube kao signal mobilnog telefona u tunelu, dakle JA hocu da potpisem ugovor sa njima oko optike a ne vlasnik telefonske linije i drugo BAKARNE PARICE i OPTIKA razvucena po zgradi su dva razlicita pojma isto kao sto su koaksijalni kablovni i optika dva razlicita pojma. Radi se zapravo o TRI razlicita pojma - koaksijalni kablovi SBB-a, mts optika i bakarne parice razvucene kada je zgrada gradjena.

Molim lepo gospodo iz mts-a. Nije vam cilj da gubite potencijalne korisnike tako sto cete da talasate.

Sta cemo kada Beotel jednog dana udari na taj kraj i krene da radi optiku? Ionako su im cene smesne naspram vasih.

Javljam sta je bilo i da li ostajem na ADSL-u. SBB mi kao sto sam rekao ne treba makar bio dzabe jer se ormarici otvaraju pogledom a ne kljucem koji ima samo radnik SBB-a te svako moze da ima televiziju i to je to. Kraj price.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator Re 17.03.2019. 23:29 #655059

status: user
broj poruka: 4225
Provjeriti uslove za optiku. Ja sam ostao na telefonskom panici sa 50/15 i zadovoljan sam
Imam bolji odziviv od sve i jedne osobe koja je na optici. 1 do 2 ms je keva u odnosu na sve ostalo. Bude prekida, ali vrlo rijetko. U Čurugu nem bolje, ni u Ns. U Bg ima.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Influencer Re: Re 17.03.2019. 23:37 #655060

status: user
broj poruka: 148
ProvJereni su uslovi za optiku nakon vise telefonskih poziva ka call centru i sve je razjasnjeno u temi.
A ako cu vec morati da se odricem ISDN-a odnosno vlasnik linije, radije cu ostati kod svog starog dobrog ADSL provajdera i imati 50/x ukoliko mi ovi banditi ne budu izasli u susret.
Ne znam zaista sta je telefonska panica pa bih te zamolio da mi objasnis kao i gde to imas 50/15 kada toliki upload gotovo da nije moguc.
Pljeskavice ne prodajem ali ih rado jedem.
LIJep pozdrav za Curug i NS.


:: Provjeriti uslove za optiku. Ja sam ostao na telefonskom panici sa 50/15 i zadovoljan sa
:: Imam bolji odziviv od sve i jedne osobe koja je na optici. 1 do 2 ms je keva u odnosu na sve ostalo. Bude prekida, ali vrlo rijetko. U Čurugu nem bolje, ni u Ns. U Bg ima
:: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Nisam ni sumnjao da ADSL 17.03.2019. 23:38 #655061

status: user
broj poruka: 4228
može biti bolji, ali to je verovatno samo u Čurugu.

Zbog Box4 uzeli smo manji paket: imali smo 100/10, sad imamo 50/8.

Izmereni Speedtest na kablu: 1ms 51.6/7.61

@Influencer: zar se ne može raskinuti ugovor kad hoćeš, bez čekanja 24 meseca? Nemoj samo uzimati nikakve promocije, mada mislim da je to teško izbeći, kao i laptop u WinWin koji nije na popustu - svaki ima `staru` cenu.

Pozdrav!

Vlada

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Influencer Re: Nisam ni sumnjao da ADSL 18.03.2019. 00:00 #655064

status: user
broj poruka: 148
Dragi Vladarko, ne bih ja uzimao laptop u WinWinu, osetljiv sam po pitanju laptopova. Sto se laptopa tice moja bebica sasvim lepo odradjuje posao i negujem je posebnim kremama i uljima za vecnu mladost.

A za ovo oko mts-a stvarno ne znam o kakvim promocijama pricas, pa ljudi se promovisu direktno pored mojih kucnih vrata a da nisu ni pitali : )

Ispromovisacu ih ja sutra samo se bojim da moja ``protestna nota`` ne zavrsi u kanti a ja u pritvoru. Steta sto opticki kabl ne reaguje na fizioloski rastvor mada ne sumnjam da u toj kutiji ima i neka stampana ploca i razne pizdarije koje ce da se cuju kao bzzzzzzt kada mi slucajno ispadne casa vode u hodniku bas preko te kutije : D

Salim se naravno, nista se jos ne zna, borba je u toku, evo ponoc je, jos 8 casova pa cemo videti.


:: može biti bolji, ali to je verovatno samo u Čurugu.
::
:: Zbog Box4 uzeli smo manji paket: imali smo 100/10, sad imamo 50/8
::
:: Izmereni Speedtest na kablu: 1ms 51.6/7.6
::
:: @Influencer: zar se ne može raskinuti ugovor kad hoćeš, bez čekanja 24 meseca? Nemoj samo uzimati nikakve promocije, mada mislim da je to teško izbeći, kao i laptop u WinWin koji nije na popustu - svaki ima `staru` cenu
::
:: Pozdrav
::
:: Vlad
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko @alrad 18.03.2019. 00:33 #655072

status: user
broj poruka: 4228
Zašto misliš da je u pitanju taj trol?

Ovaj čovek je novi član, potpuno različit od onog bolesnika! Onom nije trebalo dugo, pa da počne da piše razne boleštine. Ali treba razumeti bolesnog i pustiti da terapije učine svoje.

@Influencer: žao mi je što ne razumeš o čemu pišem. U tom slučaju moraćeš da sačekaš neki bolji odgovor. Ili noviju tehnologiju.

Pozdrav!

Vlada

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Patient0 .... 18.03.2019. 09:39 #655081

status: user
broj poruka: 285
Ja sam vlasnik stana i telefonske linije svoje i ne zelim da imam veze vise sa MTS od kada sam video da su robovi Pinka.

https://www.youtube.com/watch?v=m7NBD40v5sE

i7-5820K 4.5/4.0
Rampage V E10 Monoblock
Dominator Platinum 2666
ASUS 1080Ti Poseidon
Sound Blaster ZxR
Samsung 970EVO Plus 1TB/870EVO 1TB
EVGA 1200P2
Lian Li PC-O11 WXC

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Ponude 18.03.2019. 23:56 #655100

status: user
broj poruka: 6643
Nemoj nikako prelaziti na optiku. A tek, ne na domaću firmu kojoj su gazde u Srbiji.
Parica je zakon, to je od bakra. Ako ne veruješ nauci, veruj tržištu, naime, odnos krađa SSS stanovništva (sekundarni sakupljači sirovina) je 100:1 u korist bakra a na štetu staklenih dlaka. Tj. dao bi nešto što je izuzetno vredno za nešto što ne vredi ničemu.
Soroš broadcasting banda, također, ne jebe te sa nekakvim mobilnim ponudama i mnogo je jednostavnije kod razmatranja ponude, jer imaš opciju manje.
A tek, korišćenje interneta bez ugovora, to je prava sloboda! Zašto bi plaćao manje pod ugovorom koji možeš da raskineš kad ti se digne patka, kad možeš da plaćaš više bez ugovora kad ti se digne patka!

Budale računaju na sreću.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Ponude 19.03.2019. 00:54 #655101

status: user
broj poruka: 7761
Sto bre lepo nisi rekao covek da on u stvari zeli sex bez petinga...

E sad kakav je to sex i kakvog kvaliteta to ne mozemo proceniti zato sto svako ima svoje fetise...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

:: Nemoj nikako prelaziti na optiku. A tek, ne na domaću firmu kojoj su gazde u Srbiji
:: Parica je zakon, to je od bakra. Ako ne veruješ nauci, veruj tržištu, naime, odnos krađa SSS stanovništva (sekundarni sakupljači sirovina) je 100:1 u korist bakra a na štetu staklenih dlaka. Tj. dao bi nešto što je izuzetno vredno za nešto što ne vredi ničemu
:: Soroš broadcasting banda, također, ne jebe te sa nekakvim mobilnim ponudama i mnogo je jednostavnije kod razmatranja ponude, jer imaš opciju manje
:: A tek, korišćenje interneta bez ugovora, to je prava sloboda! Zašto bi plaćao manje pod ugovorom koji možeš da raskineš kad ti se digne patka, kad možeš da plaćaš više bez ugovora kad ti se digne patka
::
:: Budale računaju na sreću.
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Influencer ... 19.03.2019. 02:09 #655102

status: user
broj poruka: 148
Sve u svemu zavrsilo se tako sto sam nazvao svog ADSL provajdera gde mi je receno da nisam pod ugovornom obavezom sto sam i znao ali i nesto sto nisam znao...
Covek tuznjikavim glasom kaze... ``Znate, nas je kupio Telekom``, ja samo sto se nisam srusio...
``Strpite se tamo do posle godisnjih odmora (septembar, oktobar), pa ako ni do tada ne budemo znali sta cemo i kako cemo - birajte sta vam je bolje``...

Ja bih stvarno bio prezadovoljan da se signal mog dugogodisnjeg ADSL operatera progura kroz mts-ovu infrastrukturu jer me nece drati ko jagnje, a jos vise bih bio srecan kada bi kljakavi Beotel malo dao gas po pitanju optike jer je tamo ovih 100/10 pristupacnih 1790 RSD a kod mts-a veselih 2400.

SBB na dva mesta mi ne treba zaista, ne mrzim sebe toliko pa makar digli brzinu petostruko u odnosu na staklenu vunu.

Pricekacu, u tome sam dobar, ISDN-a se ne odricem jer je svojevremeno bio prekopotreban i nece mi ga iznuditi a 20/1 je sasvim solidna brzina za najosnovnije, vrti se Youtube i sve kako treba, nije nekih obogaljenih 10/1 pa da imam razloga da kmecim a sve to po ceni od 1500 rsd.

To je to sa moje strane sto se ove teme tice.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646096.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs