Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Smartfon 2020.-2025.?
STRANA 1 OD 1
strela75 Smartfon 2020.-2025.? 17.11.2019. 00:19 T67190

status: user
broj poruka: 1588
Zdravo ljudi,

doslo vreme da menjam telefon, a ne pratim ih duze vreme. Pa vas molim za preporuke oko izbora telefona
Meni bitne karakteristike:
- da cigla ne predje ekran velicine ~6`
- da bude mobilan (da baterija traje makar dva dana sa recimo pola sata GSM razgovora u ta dva dana, pola sata neta, i recimo pola sata vibera/wechat-a)
- da ima dobar prijem (da ne gubi vezu cim udjes u prvu zgradu betonjeru)
- da je dobra kamerica - i u uslovima slabijeg osvetljenja (koliko je moguce u mobilnim)
- gledam one sa 4-6 GB RAM-a, 8 jezgara procesor

Gledam Xiaomi 9SE, Xiomi Mi A3, Huawei P20-30 Lite, Honor, Nokia 8.1,Sony Xperia XZ2 Compact... i ne znam sta bi.

Recimo da je cifra oko 300evra.

Molim za vase misljenje, sta je +, a sta - za koji predlog.

Unapred hvala.

Pozdrav.

PS. Ne bih ga menjao jedno 4-5 godina.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Baš ne pratiš 17.11.2019. 06:30 #659672

status: user
broj poruka: 6643
To više nije moguće - toliko trajanje. Ni kod automobila, ni kod veš mašina, ni kod televizora....eto, ispade da su računarske komponente jedine koje imaju tako `dug` životni vek, a bilo je drugačije.
Tvojih prvih 3-4 uslova, ispunjavaju današnji telefoni od 120-180€
... a zadnja dva, daaaleko premašuju te zahteve.
... ali, čak i da platiš modele od 500€, neće im biti vek toliki, zato jer nisu i neće se praviti da traju toliko, i, zato što nemaju 5G. Zašto je 5G bitan? Danas za ništa. Sutra, videćemo, a prekosutra (za dve godine) ništa bez toga neće imati neku vrednost. Ne proizvodi se telefon da traje 5 godina (ne mislim da će da se obavezno pokvari, neće, nego, neće biti upotrebljiv tebi iz razloga koji se projektuju, razvijaju i namerno tako prave.)
Ako ti je stvarno toliko (mala) potreba za korišćenjem telefona, mnogi Xiaomi prošlogodišnji a kamoli ovogodišnji modeli, biće ti OK.
Jedini uslov, koji si pomenuo a da stvarno diže cenu i sužava izbor je kamera koja pravi dobre slike u sumrak. To je jako teško i DSLR aparatima ali stvarno i mobilni napreduju... eto, po mom iskustvu tu je sada dovoljno dobar Redmi note 7 ili 7 pro sa 48Mpx kamerom koja interpolira sliku na manjih 12Mpx izbacujući `loše` pixele pa se (pogotovo uz google-ov softwer) ne dobijaju pixelizovane sumračne slike kao nekada.... ali to je duplo ispod tvog predviđenog budžeta. Za ostale modele, a polako svi izbacuju modele sa 3 pa i više kamera i gomilom megapixela koji koriste istu foru - pogledaj sam.
Šta god da uzmeš, kinezi će pretvoriti u smeće i treću ili četvrtu klasu za oko dve godine, jer je trenutno tolika ekspanzija i navala u razvoju i izbacivanju modela i karakteristika, od kojih je 5G već sada očigledan. A ko zna šta ne znamo. Do sada su `posao` radile kamere kojima su interpolirali slike na više megapixela i tu karakteristiku debelo naplaćivali iako su slike bile mutnije i lošije - e, ko bi rekao da će baš kinezi da urade nešto suprotno, da prodaju kameru od 48 ili sad 108Mpx koja pravi downscaled slike u megapixelima, ali koje su, recimo, izvanredne... plus da to ne naplaćuju extra....
Smanji budžet na 180-220€, kupi dobar power bank za 30€ i brzi punjač ako ga ne dobiješ uz telefon, i onda ti izbor i posedovanje-korišćenje telefona neće biti prevelika muka.
Smrtno sam ozbiljan oko power banka i punjača. Uopšte nismo svesni kakav stres predstavlja strah od pražnjenja baterije, zaboravljanje ili nedostupnost punjača, kvarovi usb kabla ili priključka i ostalo što je vezano uz mobilni, pa za veliku većinu koja neće da se odrekne moderne tehnologije, valja si kupiti antistres lekić, po cenu koja se odbije od cene mobilnog. Znači za živce. Što da platiš da te neko zajebava, stvara ti neugodnost, primorava te na radnje (punjenje), OGRANIČAVA TI KRETANJE u krugu 1,5m od utičnice... zajebi to.

Budale računaju na sreću.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drum ... 17.11.2019. 08:31 #659674

status: user
broj poruka: 1301
Imam 2-3 meseca Nokiu 8.1 i prezadovoljan sam telefonom.Kao model se pojavio u decembru 2018 i dobio `titulu` najboljeg telefona srednje klase od sajta `GSM Arena`.

Sama izrada telefona je vrhunska.Bas juce sam sa kolegom iz firme poredio njegov Samsung S9 i moju Nokuju i Nokia je definitivno bolje izradjen telefon od S9.

Ima 2 kamere sa `Zeiss` optikom sa optichkom stabilizacijom i slike i video su odlicnog kvaliteta,verujem medju najboljima u klasi.

Ekran ima podrsku za HDR 10+ i gledajuci na YT neke testove i poredjenja-naveli su da je displej na 8.1 bolji od Samsunga A70 koji ima Amoled ekran.

Sam chipset je S.D. 710 i u rangu je sa Kirin 970 (Huawei P20 i P20 Pro),a tek nesto slabiji od S.D. 845.

U radu se ponasa kao pravi flagship,sve zadate radnje/komande izvrsava momentalno i uporedjuci ga sa Samsungom S9-imam utisak da 8.1 radi nekako fluidnije i technije.

I jos jedna velika prednost Nokia 8.1 telefona je to sto je deo `Android One` programa.Znachi,dobija se `stock` Android izgled menija i to sto u naredne 2 godine garantovano dobija sve Android sistemske nadogradnje (u decembru dobija Android 10) i u naredne 3 godine isto dobija sve sigurnosne zakrpe.

Od svih telefona koji si naveo,za nijansu je nesto brzi Sony (u radu neprimetno),Xiaomi 9SE je pandan Nokiji,dok si navedeni Huawei ipak losiji telefoni.

Da opet biram telefon za 300e,opet bih uzeo Nokiju,ba[ zbog gore navedenih stvari i `Android One` programa.

I jos da napomenem da ima USB C port i brzi punjac od 18W.Za pola sata punjenja telefon se napuni 50%,a do 100% mu treba oko sat i 20 minuta.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
phoboskv Re: ... 17.11.2019. 10:12 #659675

status: user
broj poruka: 939
@pisko
“Baš ne pratiš
To više nije moguće - toliko trajanje. Ni kod automobila, ni kod veš mašina, ni kod televizora....eto, ispade da su računarske komponente jedine koje imaju tako `dug` životni vek, a bilo je drugačije.”

Ko kaze? Ja koristim iphone 6S, upravo dva meseca zagazio u petu godinu i radi kao i prvog dana, jedino baterija pocinje da slabi. Zamenjena jednom posle 2,5 god. Sad cu verovatno opet da je zamenim i guramo dalje. I dalje ima podrsku od strane apple-a, koristi poslednji ios. Trebao si da se ogradis i da kazes da nema toga kod androida.



Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`


:: Imam 2-3 meseca Nokiu 8.1 i prezadovoljan sam telefonom.Kao model se pojavio u decembru 2018 i dobio `titulu` najboljeg telefona srednje klase od sajta `GSM Arena`
::
:: Sama izrada telefona je vrhunska.Bas juce sam sa kolegom iz firme poredio njegov Samsung S9 i moju Nokuju i Nokia je definitivno bolje izradjen telefon od S9
::
:: Ima 2 kamere sa `Zeiss` optikom sa optichkom stabilizacijom i slike i video su odlicnog kvaliteta,verujem medju najboljima u klasi
::
:: Ekran ima podrsku za HDR 10+ i gledajuci na YT neke testove i poredjenja-naveli su da je displej na 8.1 bolji od Samsunga A70 koji ima Amoled ekran
::
:: Sam chipset je S.D. 710 i u rangu je sa Kirin 970 (Huawei P20 i P20 Pro),a tek nesto slabiji od S.D. 845
::
:: U radu se ponasa kao pravi flagship,sve zadate radnje/komande izvrsava momentalno i uporedjuci ga sa Samsungom S9-imam utisak da 8.1 radi nekako fluidnije i technije
::
:: I jos jedna velika prednost Nokia 8.1 telefona je to sto je deo `Android One` programa.Znachi,dobija se `stock` Android izgled menija i to sto u naredne 2 godine garantovano dobija sve Android sistemske nadogradnje (u decembru dobija Android 10) i u naredne 3 godine isto dobija sve sigurnosne zakrpe
::
:: Od svih telefona koji si naveo,za nijansu je nesto brzi Sony (u radu neprimetno),Xiaomi 9SE je pandan Nokiji,dok si navedeni Huawei ipak losiji telefoni
::
:: Da opet biram telefon za 300e,opet bih uzeo Nokiju,ba[ zbog gore navedenih stvari i `Android One` programa
::
:: I jos da napomenem da ima USB C port i brzi punjac od 18W.Za pola sata punjenja telefon se napuni 50%,a do 100% mu treba oko sat i 20 minuta
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 ... 17.11.2019. 11:21 #659677

status: user
broj poruka: 1588
@phoboskv
Ajfon ne razmatram. Majstori su u vestackom zastarevanju hardvera i teranju kupaca da zanove njihove proizvode po sportskim cenama.

Inace nisam zahtevan korisnik telefona. Kao sto rekoh pola sata GSM price + pola sata net + pola sata viber/wechat u dva dana. Od aplikacija na telefonu koristim:
- kalkulator,
- email + internet browser,
- office (PDF, word, excel - za pregled fajlova),
- iGo navigaciju,
- Torque (OBD2 veza sa automobilom),
- viber/wechat/whatsapp.
- od igrica imam sah i to retko odigram.

Ne treba mi mnogo, ali to sto mi treba - mi treba.

Pisko, potpuno si u pravu za bateriju - nikad o tome nisam ozbiljno razmisljao, mada sam klincima kupovao te baterije (valjda sam racunao da su im telefoni shit). Bolje imati mobilnu bateriju, nego placati besne pare za nesto sto nisu ni zamislili da bude tako (mobilnost, da baterija traje vise dana).

Svestan sam da kamera u mracnim uslovima predstavlja problem i fotoaparatima od 1000+ evra, a kamoli kamerama na telefonima. Slikam sa vremena na vreme robu i slika je dokaz da je nesto spakovano, a uslovi su slabe osvetljenosti. Onda bi mi trebao relativno dobar blic, da slika sa blicom bude jasna i ostra.

Bas zbog brzog razvoja plastikanera, ne bih bacao 500+ ili 800+ evra za ciglu oko vrata. Smatram da se upotrebljiv telefon moze naci za oko 300 evra i imati sve ono sto ti treba. A ostalih 200+ ili 500+ spucati u recimo provod na moru, fotoaparat, auto ili nesto cetvrto ... (ko sta voli). Sto se tice 5G, docekacemo i 6G i 8G, pa o tom - potom. Sluzice i sa i bez 5G.

@drum
Deluje mi dobro nokia, za ~300 jevreja, za koliko je mogu naci.

Unapred hvala. Slobodno nabacite svoja iskustva/misljenja.

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
1AGRESSOR ... 17.11.2019. 14:39 #659686

status: user
broj poruka: 819
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/7205/Xiaomi/Mi-9-Lite-64GB



NISTA BEZ KABLA
https://pastebin.com/SpqMpJkY
^ MY PC SW-HW SPECIFICATION ^

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
IvanNo1 Mi A3 17.11.2019. 15:35 #659687

status: user
broj poruka: 452
Xiaomijevi modeli su mi poznatiji od ostalih, tako da mogu da kažem nešto za ta dva.

Mi 9SE je divan telefon kome je baterija najslabija karika. Naizgled nisi `težak` korisnik, ali kamera + navigacija je, iz mog iskustva, ubitačna kombinacija (a to su stvari koje si naveo da koristiš).

Zato bih rekao da je Mi A3 bolji izbor. Kamera je slična kao na 9SE (isti glavni senzor) i daje rezultate uporedive sa uređajima značajno (pa i višestruko) iznad svog cenovnog ranga, s tim što je pri slabijoj svetlosti obavezan night mode ili GCam. Što se baterije tiče, ona traje li traje. Ljudi često u startu otpišu ovaj uređaj zbog 720p ekrana, kao jedina, ali neoprostive mane, ali ti ljudi ga nisu imali u rukama, pa ti savetujem da, ako si u mogućnosti, odeš do neke prodavnice koja ima uključeni demo primerak (sigurno imaju Mi prodavnice u Ušću i Adi, ako si iz BG). Meni, a i osobama koje bolje vide od mene, je rezolucija dovoljno gusta (uostalom, u pitanju je skoro 300ppi-ja).

E sad, da li će da ti traje baš 5 godina je pitanje, a verovatno dobrim delom i stvar sreće, ali imam u porodici Xiaomi (RN2) koji početkom 2020. puni 4 godine i koristi se za razgovore, Viber, net, laganije igre i povremeno fotkanje (iznenađujuće dobre slike po dobrom svetlu), s tim što sam se ja ipak `ponovio` pre dve godine, a RN2 dao mami. Od hardverskih problema, baterija je izgubila deo kapaciteta, pa je zamenjena, kontakti kojima se spajaju volume dugmići na matičnu su oksidisali - u servisu očistili za minut i nisu hteli ni da naplate (uređaj ima plastičan zadnji poklopac koji se skida kao na starim telefonima) i od 3 i po godine padanja bez zaštite mu je napuklo staklo u donjem desnom uglu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed +1 za ovo sto predlaze agresor... 17.11.2019. 15:36 #659688

status: user
broj poruka: 10985
ili bilo sta u tom cenovnom rangu a da je od ove godine - nema razloga da ne doceka 25u, pod uslovom da je i mi, vlasnici, docekamo, to jest da nas ne zjebe neka nuklearna pizdariya, asteroid, kometa...
Druga je stvar sto ce se, za godinu-dve pojaviti neki novi modusi rada koji, mozda, nece biti podrzani od strane ``tvog`` hardvera (wifi verzija ta-i-ta itd.)...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Gledah i Xiaomi 9 / Lite... 17.11.2019. 19:02 #659691

status: user
broj poruka: 1588
... ali ekran od 6.39` mi je vec ozbiljna cigla. Pa se onda prebacih Mi 9 SE pored Mi A3, kojem zameraju rezoluciju ekrana, ali koji ima ozbiljan kapacitet baterije i vreme izmedju dva punjenja.

Inace moje iskustvo za Xiaomi: prvi Xiaomi sam uzeo 2014. (Redmi 1S), narucen preko MiStore-a iz inostranstva. Naplatise carinu i porez. Telefon je super radio, samo mi se cinilo da ima malo slabiju konekciju. Nadam se da su to do sada resili.

Sto se tice prenosnih baterija (powerbank-a) vidim da je 50%-50% Li-ion i Li-Polymer. Interesuje me koje su im prednosti/mane, koje su po vama bolje i zasto?

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
1AGRESSOR ... 17.11.2019. 19:58 #659692

status: user
broj poruka: 819
9 lite baterija traje 5 sati duze nego kod Mi A3

a razlike u velicini su 1-3mm

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9862&idPhone2=9769


ja ti predlazem da lepo odes ovde i izaberes filtere koji ti odgovaraju

https://www.gsmarena.com/search.php3?


NISTA BEZ KABLA
https://pastebin.com/SpqMpJkY
^ MY PC SW-HW SPECIFICATION ^

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd re 17.11.2019. 21:03 #659693

status: user
broj poruka: 2155


Huawei izbegavaj.

Mi A3 ok telefon stok android mozes da mu radis sta oces.

Mi 9 se ili lite isto ok telefon.

Baterije ce ti sigurno drzati 2 dana za aplikacije koje si naveo gore.

Pogledj jos i Redmi seriju od Xiaomi ako ti cenovno odgovaraju.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Po svemu sudeci bice neki `Saolin`... 17.11.2019. 21:30 #659694

status: user
broj poruka: 1588
@1AGRESSOR
U pravu si. Dzaba gledam samo dijagonalu ekrana, kada razlika spoljne dimenzije na kraju bude 2-3mm. Razlika se pojavljuje za vecu razliku dijagonale (tipa 9 SE 5.97` -147x70.5mm, a 9 Lite 6.39`- 157x74.5mm). Tu Sony XZ2 compact sa 5` izgleda najbolje (najmanje), ali je izgleda zastareo (android 8 - upgradeble to 9)

Tako da neki `Saolin` ili Nokia 8.1 su favoriti. Za sada.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Elfusion sto se tice prijema.. 17.11.2019. 23:07 #659695

status: user
broj poruka: 414
Supruga koristi xiaomi RN6 pro i super je tel ali prijem nije bas idealan. Ja na starijim telefonima tipa soni j 26i i nokia asha imam bolji projem.
Elektrofusion
Powered by ReactorSuperial

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zerocool55 re 18.11.2019. 00:20 #659697

status: user
broj poruka: 1130
Sto se baterije tice jedini nacin da telefon `drndas` do maximuma a da pritom nepotrosis bateriju tokom dana je da kupis externu bateriju kojom ces punuti telefon u poktretu.
Sto se ekrana tice to je najbolje da odes u neke radnje i drzis telefone u rukama.
Sto se prijema tice nema pravila lako ce se desiti da neki tel od 50 eura ima 10 x bolji signal od onog od 1000e , isto zavisi i od mreze desavalo mi se da ortak ili neko ima bolji ili losiji signal od mene u zgradama gde smo ja i ta osoba trenutno ili tako tim mestima gde je slabije.
Kamera ono sto sam ja u rukama drzao definitivno Samsung pricamo o telefonima do 300 e naravno...
Neoptercuj se ramom i procesorom, ono sto treba da znas je da sve sto je vise ili 3GB rama je sasvim dovoljno za sve sto ti treba.
Novo ili polovno?
Ako je polovno onda mislim da mozes da uzmems Samsung Note 8 bi ti bio sasvim ok



:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Gare87 Re: re 18.11.2019. 03:34 #659698

status: user
broj poruka: 4659
Da se nadovezem, posto nemam neki predlog, meni su telefoni ovi novi svi isti hardverski maltene, stancuju ih samo bezveze da uzimaju tutubanima pare od pretplate...dakle meni na primer ne odgovaraju niti volim telefone vece od 5,7` pa max do 6` ali najbolje je da budu ispod 5,9`, za bateriju se slazem, gledaj sa sto jacom baterijom, jer trose ko nenormalni skoro svi telefoni, a meni da punim telefon svakog dana ne odgovara, za kameru je najbolje da izaberes na primer 5 telefona do 200 300e pa uporedjuj slike i video snimke od kamere, ili neko DIREKTNO iz iskustva ko je koristio da ti kaze.

Ja koristim stari model LG G3 sa 3gb RAM, koji je fenomenalan ako se ubode nefelerican telefon(fabricki imaju pojedini probleme sa pregrevanjem i crkavanjem ploca), kamera mu je fantasticna, dan i po drzi baterija otprilike uz osrednje koriscenje, novi Android mu NE TREBA, nove Androide prave cisto da kazu da nesto rade, iako i Android 5 i 6 radi odlicno(mada opet zaviis od modela telefona) i sve aplikacije rade bez problema na njima, eto za primer na ovom mom telefonu jedina zamerka je sto MOZDA bi mu dobro dosao CPU sa 6 jezgra, ali i ovaj sa 4 jezgra na 2.5ghz kida, telefon mozda ima blagi lag ali to je skoro pa neprimetno i ne utice na rad telefona.



Intel i7 3770 3.6Ghz
Ga-H77-D3H
Kingston 2x4GB DDR3 1600Mhz
Patriot 2x4GB DDR3 1600Mhz
WD10EARS 1TB
WD1003FZEX 1TB
XFX RX 580 GTS 8gb
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 10 1809 64-bit


:: Sto se baterije tice jedini nacin da telefon `drndas` do maximuma a da pritom nepotrosis bateriju tokom dana je da kupis externu bateriju kojom ces punuti telefon u poktretu.
:: Sto se ekrana tice to je najbolje da odes u neke radnje i drzis telefone u rukama
:: Sto se prijema tice nema pravila lako ce se desiti da neki tel od 50 eura ima 10 x bolji signal od onog od 1000e , isto zavisi i od mreze desavalo mi se da ortak ili neko ima bolji ili losiji signal od mene u zgradama gde smo ja i ta osoba trenutno ili tako tim mestima gde je slabije
:: Kamera ono sto sam ja u rukama drzao definitivno Samsung pricamo o telefonima do 300 e naravno...
:: Neoptercuj se ramom i procesorom, ono sto treba da znas je da sve sto je vise ili 3GB rama je sasvim dovoljno za sve sto ti treba
:: Novo ili polovno?
:: Ako je polovno onda mislim da mozes da uzmems Samsung Note 8 bi ti bio sasvim ok
::
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Tri puta seci i opet kratko... 18.11.2019. 22:43 #659709

status: user
broj poruka: 1588
Danas svratih u Gigatron po neku memoriju i uzeh u ruke par telefona. Ne mogu da verujem da se novi telefoni ne mogu drzati u unutrasnjem dzepu jakne, jer hoce da ispadnu na okovratnik :)
Salim se, ali u ruci su mi delovali preveliko (drzao Mi A3 i jos par slicnih modela)

Padne mi na pamet kako se trendovi okrecu naopacke s` vremena na vreme. Konkretno se setih nokije 8210 i preteranog minimalizma u ono vreme (do nivoa da ne mozes ugraditi dovoljno veliku bateriju da traje 4-5 dana) - sustinska suprotnost danasnjem maksimalizmu (sa istim problemom trajanja baterije, ali sada zbog maksimalistickih tendencija po pitanju ekrana kao jednog od najvecih potrosaca)

@Elfusion
Toga se plasim, jer je slicna situacija bila sa Redmi 1s. Opet, sto rece zerocool55, postoji razlika od modela do modela istog proizvodjaca...

@zerocool55
Za externu bateriju je Pisko objasnio i zapecatio. Sigurno uzimam jednu uz `novi` telefon (sa starim problemom trajnosti baterije).
Polovno ne razmatram, jer ga uzimam sada za narednih 4-5 godina. Iz tog razloga bih i uzeo npr. 6GB RAMa i octa-core, jer donekle garantuje da ce moci da se bori i sa novijim aplikacijama kroz npr. 3-4 godine.
Samsung mi je u istom kosu sa Ajfonom.

@Gare87
Za slike je dobra metoda uporedjivanje istih slika koje su slikane raznim telefonima (sto gsmarena ima u svojoj bazi) i meni licno tu deluje najbolji Sony Xperia XZ2 Compact. Nisu losi Mi9T / Mi A3 / Mi 9 SE. Ipak, gledam da u ovom trenutku uzmem aktuelni sistem, koji ne bih menjao narednih godina. Kad god sam upgrade-ovao sistem, uredjaj se nakon kratkog vremena zabagovao. A to je davno pocelo sa recimo Galaxy Tab dvojkom (uzeh ga juna 2012. godine).

(inace vozih sluzbeni LG G2 i sluzio je prva liga. Tako da verujem da ni sa G3 nisu omanuli...)


Hvala na informacijama. I dalje su Saolini na vrhu.


Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
blender re 19.11.2019. 08:57 #659711

status: user
broj poruka: 242
Moze da ima 15 jezgara i 30 GB rama, u zavisnosti od debljine tvojih zivaca pocece da te nervira u periodu izmedju jedne i dve godine, jer je toliko zamisljen da traje i limitirace ga softver. Izletanje sa vise para u pocetku samo znaci da ces tih jednu-dve godine imati kvalitetniju stvar ali nemoj da mislis da ulazes u buducnost i svakako isplaniraj budzet za nabavku novog kroz dve godine.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Re: re 19.11.2019. 12:48 #659716

status: user
broj poruka: 6643
... to je bila suština mojeg posta. Ne postoje pare koje će kupiti zadovoljstvo mobilnim proizvodom u trajanju od 5 godina. Recimo da je bolje potrošiti u toku pet godina dva puta 250€ nego jednom 500€. Plus power bank. Pa ako sledeća kupovina ne bude za dve već za tri godine, super...
Nećeš imati flagship 6 meseci za koliko najkasnije stiže nešto mnogo bolje i jeftinije, ali nećeš ni 4,5 godine imati flagshit.



Budale računaju na sreću.

:: Moze da ima 15 jezgara i 30 GB rama, u zavisnosti od debljine tvojih zivaca pocece da te nervira u periodu izmedju jedne i dve godine, jer je toliko zamisljen da traje i limitirace ga softver. Izletanje sa vise para u pocetku samo znaci da ces tih jednu-dve godine imati kvalitetniju stvar ali nemoj da mislis da ulazes u buducnost i svakako isplaniraj budzet za nabavku novog kroz dve godine
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sSHarK @strela75 20.11.2019. 22:26 #659736

status: user
broj poruka: 989

Generacijo, vidim da bežiš od cigli, respect, ceo život radio isto sve dok Sony nije prestao da pravi prave compact-e
i ondaK provrištim, uzmem Note10+ i više ništa sem cigle neću uzimati - za 2 dana se navikneš.

- btw, XZ2 compact dobija android 10 početkom 2020-e... http://boli.me.kur.ac/xqhjDE


2700X | X470-PRO | TridentZ | 970 PRO | Strix V64 OC | kWTi | Stryker | U2718Q | G15+G9 | C930E | ATP3
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Eee, Sharky, lako li je ``navici se``... 26.11.2019. 21:49 #659813

status: user
broj poruka: 10985
na 12 GB RAM-a i batareyu od 4.3 Ah. Mozda se pocastim jednom desetkom plus, ako zasluzim, pocetkom sledece godine...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sSHarK Re: Eee, Sharky, lako li je ``navici se``... 01.12.2019. 18:13 #659874

status: user
broj poruka: 989

Torto, burazeru, kad izbace S11+ moj N10+ te čeka (gar.do 08.2021.),
a ovo dobijaš na poklon: http://veliki.kur.ac/Gj8pMk - OK?

066/001010
066/001011

2700X | X470-PRO | TridentZ | 970 PRO | Strix V64 OC | kWTi | Stryker | U2718Q | G15+G9 | C930E | ATP3

:: na 12 GB RAM-a i batareyu od 4.3 Ah. Mozda se pocastim jednom desetkom plus, ako zasluzim, pocetkom sledece godine...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
leruman re 02.12.2019. 12:23 #659881

status: user
broj poruka: 145
Evo cisto i moje najnovije

Kupio sam zeni Mi 9 Lite, jaca verzija je izasla oko 300 eura, kupljeno online. Mislim da za nekog ko ne igra neke glupe zahtevene igre nema bolje telefona trenutno u tom rangu

Ona je relativno sitna, i taj telefon joj lepo lezi u urci, bez obizira sta dijagonala kaze, odlican Amoled ekran, pristojna kamera. 6gb/128 gb, je za vecinu vise nego dvoljno, mozes i SD karticu da ubacis. Ima koneciju za sluske, USB-C za punjenje. iRC blaster

Jedino sto mozda neko ne voli MIUI je minus ali je meni on za vecinu stvari i bolji za podesavanje od stock androida.

On-screen time je oko 6+ sati pa cak i do 8, zavisi sta jos se korsti od aplikacija uz njega. Tako da za malo zahtevnog korisnika, mislim da je moguce i 2 dana da istera.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Saolin na kraju tunela... 05.12.2019. 20:37 #659906

status: user
broj poruka: 1588
Izabrah na kraju Saolin Mi 9T Pro sa 64gb memorije za 349 eur. Treba da mi stigne do nove godine, pa javljam koliko sam se zeznuo. Uzeh i jedan mobilni punjac pa cemo videti kako sve fercera sa ciglama.

Hvala na pomoci (sugestijama). Javljam utiske.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Compy Re:Saolin na kraju tunela... 05.12.2019. 22:02 #659908

status: user
broj poruka: 243
Za manje od 350eur moze da se kupi kod nas model sa 6/128GB, bez cekanja.
Inace telefon je odlican za tu cenu, uz poprilicnu upotrebu baterija izdrzi dva dana, uz non stop ukljucene WIFI, BT i GPS.


Ryzen 7 1700/ASUS Crosshair VI HERO/g.Skill TridentZ 32GB/NZXT Kraken X52/Strix1080Ti OC/EVGA G2 750W/PHANTEKS Enthoo ProM/LG BDRW/SAMSUNG 960Evo 250GB/850Evo 500GB/WD Blue 6TB/Toshiba P300 3TB/2xLenovo L27i/Samsung 40KU6000/R.A.T.ProX/Microsoft Sculpt

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Re: Re:Saolin na kraju tunela... 06.12.2019. 16:27 #659916

status: user
broj poruka: 1588
Koga zmija ujede i gustera se plasi. Imao sam jednu epizodu ciganisanja oko garancije telefona koji je od pocetka (par meseci po kupovini) pravio probleme. To mi ne treba u zivotu. Zato ne pratim ko sta ovde `prodaje` po kojim cenama i da li postuje garanciju. Uplatim preko i tema je Ad Acta.

Ako izdrzi dva dana - super. A imacu i powerbank, pa cu stvarno biti mobilan.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

:: Za manje od 350eur moze da se kupi kod nas model sa 6/128GB, bez cekanja
:: Inace telefon je odlican za tu cenu, uz poprilicnu upotrebu baterija izdrzi dva dana, uz non stop ukljucene WIFI, BT i GPS
::
::
:: Ryzen 7 1700/ASUS Crosshair VI HERO/g.Skill TridentZ 32GB/NZXT Kraken X52/Strix1080Ti OC/EVGA G2 750W/PHANTEKS Enthoo ProM/LG BDRW/SAMSUNG 960Evo 250GB/850Evo 500GB/WD Blue 6TB/Toshiba P300 3TB/2xLenovo L27i/Samsung 40KU6000/R.A.T.ProX/Microsoft Sculp
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646077.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs