Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Vreli dani i pakleno vrela kucista ?!
STRANA 1 OD 1
SoneX Vreli dani i pakleno vrela kucista ?! 27.06.2005. 16:48 T672

status: user
broj poruka: 55
Kada dodju ovako visoke temperature svi instaliramo programe za ocitavanje temperature i pratimo kako se krece situacija. Sta nam je ciniti,odvojiti malo vremena i posvetiti se hardveru.
Kao prvo skinite stranicu "kante",naravno pazite da je ugasen i da je izvadjen kabal za napajanje racunara,pri otvaranju primeticete da je tu dosta prasine,lepo bi bilo da se skine kuler sa procesora i lepo nekom cetkicom ocisti od prasine,za korisnike koji manje imaju "klikera" da vade komponente iz PC-a,neka lepo ociste usisivac i neka ubace crevo od usisivaca u deo koji izbacije vazdih i tako DOBRO produvaju sve komponente.Dobro je izvaditi i memoriju iz slota i ocistiti ih nekom cetkicom,cetkica moce da bude od elektricnog brijaca koji verijem imate svi kod kuce ali ih ne koristite,a moze da bide i jeftina cetkica za zube,vrsi posao.Dakle ocistiti sve kulere,procesor.graficka.napajanje i posle toga ako ste vadili sve lepo vratite ali NIKAKO NE VRACATI STRANICU KUCISTA,odlozite je negde i ostavite kuciste da bude otvoreno jer tako obezbedjujete slobodno strujanje vazduha.
Kada ovo odradite kako treba upalite PC- i garantujem Vam da ce temperatura biti niza za 5-6 stepeni sigurno, a neretko i za citavih 15-ak stepeni.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tomma Da kako da ne 29.06.2005. 05:49 #1732

status: user
broj poruka: 172
Sve to što si napisao je verovatno tačno ali tih problema nemam otkad sam kupio kućište koje nema mesta da prašina bilo gde dopre do komponenti, zato preporučujem kućišta koja to mogu da izvedu. Ko još ima vremena da gubi na to što si opisao jer je posao od barem 2 sata ako sve lepo rasklapaš kao što je navedeno. Pritom klokovan Barton 3200+, 6600GT, 2x160 GB HDD, TV tuner, DVD rezač i čitač, SB Audigy u Centurion 5 kućištu, koje nije najbolje, rade tako da na temperaturama u sobi oko 25-30 stepeni ništa ne štuca niti pravi problem. FORA JE U PROVETRAVANJU I SPREÈAVANJU PRAŠINE A NE U REDOVNOM ÈIŠÃ†ENJU

SNAGA BEZ KONTROLE JE NIŠTA


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
aiwa ... 29.06.2005. 15:36 #1734

status: user
broj poruka: 210


ja sam ovo uradio pre nedelju dana i nijedan C mi nije niza temperatura.
Normalno vratio sam stranicu jer mi se u sobi vrlo brzo skuplja preasina, znam kako cistim ostatak sobe.
Jedino sto sam dobio kad sam podmazao osovine u ventilatorima na procu i grafickoj da su manje bucni, a zato sam i cistio, tako da sam zadovoljan.
Resenje je ne stavljati kucista izmedju delova namestaja tj. ne opkoljavati ga stvarima.
Ma kako neestetski izgledalo, kucista najbolje se ventiliraju dok stoje na stolu.

Ako se odlucite za otovorenu stranu, znajte da cete da cistite kuciste jednom mesecno. Onda makar kucni ventilator usmerite da duva u otvorenu stranu kucista, da makar poveca strujanje vazduha.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ludi ... 01.07.2005. 09:14 #1751

status: user
broj poruka: 568
To sto se tice prasine vazi uvek bilo toplo ili ladno to treba raditi zbog kontakata u kucistu i jos mnogih nezeljenih posledica prasine i leti i zimi
Jedino u extremnim slucajevima ciscenje prasine skida temperaturu a to je kad je neko toliko nemaran (znam vise takvih) da mu se prasina nabije medju rebra kulera i samog ventilatora da isti vise nemoze da se vrti ni na procesoru ni grafickoj ni napajanju
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SoneX HM 01.07.2005. 19:54 #1757

status: user
broj poruka: 55
Ja neznam kako je kod Vas ali kod mene je posle ciscenja i odvajanja stranice pala temperatura za 10-tak stepeni,elem ovo isto sam uradio i kod najboljeg druga kod zeninog burazera i kod mog burazera i zadovoljni su,pala im je temperatura za 5-6 stepeni posto svi prze igre do bola,ja ne igram igre ali za posao mi zavrsava.A ovi moji drugovi sto se bave prodajom racunara imaju PC za posao,znate ono racini ,predracuni ,virmani itd ,bez kucista sa povezanom masom i sve im je na stolu i sljaka ko ludo odusevio sam se kad sam video.
Aj prijatno vam leto pa se NE vidimo pre jeseni.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646076.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs