Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Corsair HS50 problem
STRANA 1 OD 1
Ximi Corsair HS50 problem 31.07.2020. 17:48 T67676

status: user
broj poruka: 238
Pozdrav,

Zamolio bih upućene za pomoć, kupio sam HS iz naslova ali imam problem da mi SB Z ne prepoznaje sluške odnosno HS, mikrofon sam omogućio i radi bez problema. Ono što me buni je da u volume kontrol ne vidi HS nego mi zasebno vidi mikrofon koji radi kako treba, a sluške ili ne vidi ili ih je prijavio kao SPIDF out... Probao sam sve drajvere sa SB sajta, kao i generičke i nikakvih promena. Privremeno sam rešio problem tako što sam u 2 izlaz za zvučnike uključio sluške i sad mi uvek radi zvuk na njima paralelno sa zvučnicima. Ako nešto pomaže sluške ne rade ni na 3 ulazu za zvučnike. Takođe i kad stavim onaj 2u1 kablic ne radi a koliko znam tako i ne može i mic i sluške. Od priključka na SB Z imam mic, sluške, i 3 za zvučnike. Ako neko ima rešenje kako da ovo rešim, nemoj da se stidi nek napiše slobodno :)
Hvala svima unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 ... 31.07.2020. 21:18 #664347

status: user
broj poruka: 3342
Skini zadnje drajvere za SB Z. Slusalice i mikrofon su (kada gledas karticu od nazad, sa desna na levo) mikrofon pa slusalice.

U SB Control Panelu imas opciju Speakers/Headphones sa leve strane. Kada se promeni desna imas jedan prekidac u vrhu Speakers - Headphones. Klikni na njega i prebacice na slusalice.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ximi Re: ... 31.07.2020. 21:44 #664348

status: user
broj poruka: 238

Drajvere kao što sam i napisao sam već probao, HS prvo proban baš kao što si i napisao, i u tom slučaju slušalice ne rade. Kad probam opciju za zvučnike sve ok, kad prebacim na HS zvuk se opet čuje na zvučnicima ne na HS...

:: Skini zadnje drajvere za SB Z. Slusalice i mikrofon su (kada gledas karticu od nazad, sa desna na levo) mikrofon pa slusalice
::
:: U SB Control Panelu imas opciju Speakers/Headphones sa leve strane. Kada se promeni desna imas jedan prekidac u vrhu Speakers - Headphones. Klikni na njega i prebacice na slusalice
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 ... 31.07.2020. 23:57 #664349

status: user
broj poruka: 3342
Idemo ovako.

Skroz deinstaliraj drajvere za SB. Ako trazi restart, nemoj. U samom Windows-u iskljuci automatic driver update. To ti se nalazi u system properties, hardware, device installation i stavi na NO, pa na save changes. Restartuj komp. Instaliraj ponovo drajvere, restartuj i kada se Win startuje prebaci prekidac u SB panelu na headphones. Inace, u svim opcijama iskljuci bilo kakve efekte, scout, bass boost, surround, na speakers stavi da su ti 2.1/2.0
Prikljucci s desna na levo, mic, hedaphones, speaker, pa sledeca dva za surround.

Pitanje, kacis li slusalice nazad ili na front panel kucista?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ximi ni da čuje za HS ... 01.08.2020. 16:21 #664354

status: user
broj poruka: 238
Pre svega hvala ti na volji da pomogneš, probao sve navedeno (nešto i u prvim pokušajima) i dalje nema efekta. Šta god da izaberem u SB kotrolnoj aplikaciji uvek se čuju zvučnici (i kad prebacim na HS i kad prebacim na zvučnike). Ono što vidim da nisam naveo, imam win7 a inače koristim priključke na samoj kartici, prednje priključke ne znam ni da li sam priključio na ploču.
Dužan sam i opis kako je proteklo, kad se Win restartuje (nebitno na restrikciju autoinstaliranja ili sa njom) vidi da ima novi uređaj, ako se tada probaju drajveri neće da ih instalira. Mora prvo win da instalira njegove pa tek onda hoće original SB drajvere i programe (prodao sam i one modovane Daniel_K i 100% isto) i obavezno zvučna neće da radi. Onda moram preko drive sweeper-a da obrišem drajvere (samo drajvere i registri, ne i programe SB-a) i posle restarta vidi SB Z i radi ok.
Meni ovo miriše da posle par godina komp zreo za novu instalaciju, ali ovog puta izgleda da će jedan win10 od 30ojra da padne... Mada i dalje ne kapiram zašto win ne vidi da koristim HS kad su priključene gde treba, nego samo vidi mic a HS radi normalno ...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 ... 01.08.2020. 20:22 #664357

status: user
broj poruka: 3342
Moguce da je prsao registar u Windows-u. Pokusaj da ne koristis programe kao sto je CCleaner i slicno, ako koristis.

Digni Windows ponovo, ako ti je original W7, imas sanse da instaliras W10 besplatno, tako sto ces skinuti tool sa MS sajta, instalirati verziju koja ti pripada Home ili Pro i iskoristis kljuc od W7.

Ako ne, imas one W10 preactivated `narodne` verzije, pa sa njima odradi to. Instaliraj SB-Z i probaj ono sve u prvom sto sam napisao. Takodje, iskljuci i u W10 (pre instalacije drajvera) automatic driver update. Ako imas Pro verziju, onda i kroz gpedit, time bas blokiras automatic update, cak i kada ti se Win azurira, pa ti sam promeni driver update na Yes (iskljuci ponovo posle azuriranja, na onom mestu gore napisano).

Ako ni tada nesto ne uspe, vidi da promenis PCI-E slot za zvucnu, uz prethodnu deinstalaciju drajvera, pa posle promene slota, instalaciju.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60264. Broj poslatih odgovora: 645987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs