Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
koji net?
STRANA 1 OD 1
Rammulino koji net? 11.12.2020. 22:28 T67918

status: user
broj poruka: 386
Kroz par meseci prelazim u drugi stan. Trenutno koristim sbb net u kuci (vec nekih 15ak godina)
posto cu biti pod malo vecim kreditom, i finansijski ogranicen, sta mi predlazete da uzmem a da je najpovoljniji izbor?
net se u 60% vremena koristi za YT i online serije, nekih 30ak procenata za online igre, ostalo za mail i eventualno nesto kada se `skine`
Tv ne gledam.
Trenutno imam neki silver sbb paket kom je i istekao ugovor ko zna jos kada (3050 din tv+net)
Jel postoji jeftinija a iole slicna pristojna ponuda?

Tnx
Asus P6TD deluxe
Xeon 5675 @4ghz
3x4gb
Zotac gtx 1050 ti 4gb
neki budjavi wd hdd
kingston ssd240 gb
lc power 720w green power
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zerocool55 re 12.12.2020. 01:12 #666782

status: user
broj poruka: 1130
Pa imas vise opcija.

Najeftinije resenje je kupi net tipa VIP , Telenor i MTS modem, a ako se za to odlucis onda prvo proveri signal u tom stanu kakv je pa onda kupuj.
Onda posle toga po skupoci ide ADSL
Pa posle toga ide Optika da li je to MTS ili neki drugi provajder.
E sada opet imas zackoljicu sto se igara tice jer ako uzmes modem od operatera onda ce ti se desavati da ti se usred igre online prekine signal i opet uspostavi to se desava i normalno je kod tih modema.
Da sam na tvom mestu uzeo bi ili kucni net od operatera VIP recimo jer je najeftiniji ako je signal u tom stanu jako dobar jer im je mreza krs, a posle 100BG ima po 2Mb/s sto je ono katastrofa ali kada si u takvoj finansijskoj situaciji onda trpis.

Ali u svakom slucaju ako ti nije problem da odvajas 2000 din mesecno onda bi ja uzoeo na tvom mestu ADSL ili Optiku ili ako to nema onda eto mozes NEO NEO tarifu i tu karticu stavio u modem i zavrsio stvar.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 RE: 12.12.2020. 01:53 #666783

status: user
broj poruka: 1620
Mobilni net nikako ako planiraš se igraš, jer su ping i brzina direktno zavisni od opterećenja baznih stanica na koje si povezan, ali ako se i odlučiš za tako nešto, evo predloga (nema limit na količini podataka):
https://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/neoneo

Mada, evo, primer iz prakse, baš juče i danas sam više puta u toku dana testirao pošto imam problema sa glavnim provajderom u kući, i dobijam prosečne download brzine od od 60-100Mb/s u bilo koje doba dana, upload od oko 8-20Mb/s i ping najčešće ispod 20ms, jitter 5ms (i to na laptopu koji je povezan preko hostspot-a na telefonu) - ako je ovo neki reper na duže staze, na mojoj lokaciji bi to lako moglo moglo da zameni net koji dobijam preko kabla.

A/VDSL je tu verovatno najpovoljnija opcija u smislu finansija i stabilnosti, ali mrtva trka - kvalitet i tu zavisi od lokacije, kao i kvaliteta i udaljenosti DSLAM-a, bakarne parice itd.

U Vip-u imaš foru da na mesec dana za džaba uzmeš paket koji sam ti gore već spomenuo, pa možeš da probaš - bukvalno ništa ne plaćaš za to vreme pa pozovi i raspitaj se...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Rammulino tnx 12.12.2020. 03:02 #666785

status: user
broj poruka: 386
pa tako sam i racunao do max 2 iljade da se nategnem za net.
sbb mi je besmislen, jer kao sto rekoh niti gledam televiziju (moji u kuci sada gledaju pa je to nekako okej) a jos mu dodje preko 3 hiljade najjeftiniji silver paket.

Asus P6TD deluxe
Xeon 5675 @4ghz
3x4gb
Zotac gtx 1050 ti 4gb
neki budjavi wd hdd
kingston ssd240 gb
lc power 720w green power


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kompljutor ... 12.12.2020. 16:47 #666794

status: user
broj poruka: 61
Mislim da, od ovih `poznatijih` orion nudi opciju samo internet - u teoriji ako imas optiku na novoj lokaciji mozes da uzmes samo internet. mts ima isto, ali su jaci sa cenama koliko se secam, i uslovljavaju te sa fiksnim telefonom.

Za kvalitet samog provajdera ne znam - 3 slucaja znam da su imali posla sa njima, dvoje nezadovoljno jedan zadovoljan...



:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilespi026 Supernova internet 50/5 12.12.2020. 21:04 #666796

status: user
broj poruka: 214

https://mojasupernova.rs/Privatni/Paketi/Pojedinacne-usluge#NET
Ako budes imao pristupa supernovi-telekom,imaju mogucnost pojedinacne usluge samo interneta za 1499 din,ugovor na 2 godine,tri meseca gratis.Moji matorci koriste u okolini Smedereva,sasvim korektno.Brzina neta 50/5mb/s


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: ... 13.12.2020. 00:04 #666800

status: user
broj poruka: 1620
Kod njih nikada nije bio problem u kvalitetu veze, ali je uvek veliki problem ažurnosti i načina pristupa koji ima tehnička podrška onda kada nastane problem, pa makar i najmanji. Isto je bilo i kad su se zvali Radijus Vektor, a u današnje vreme sve ostalo nepromenjeno...

Lično znam i dvoje ljudi kojima su nakon raskida ugovora nastavili da šalju izmišljene račune, pa kao prestali nakon žalbe telefonskim putem, a onda posle nekog vremena (godinu dana) predali taj `dug` nekim mafijašima za uterivanje dugova, pa ovi posle zivkali, pretili itd. Dobar poznanik je to pre jedno 7-8 god. brzinski rešio jednim finim razgovorom sa njihovim direktorom u SC.

Orion je isto katastrofa. Uzimaj samo ako poznaješ nekog ko radi tamo, pa da urgira ako zatreba. Ne glume kriminalce kao ovi iz RV, ali isto tako imaju loš pristup po pitanju podrške.

Kada je ADSL u pitanju, mogu npr. PTT da preporučim. Nekako su uvek imali ljudski pristup - nije bilo potrebe da se čovek s njima nateže i sa svoje strane dokazuje da im servis ne radi kako treba, već su uvek sami vodili tu istragu, onako kako i treba da bude. Jedino što im je sad ponuda internet brzine shodnija 2010. godini nego 2020...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Budweiser Ako imas uslova 13.12.2020. 04:55 #666803

status: user
broj poruka: 11
Idi na mts najsporiju optiku 100/20 i iskoristi ovo dok su 12 meseci po dinar.

Kad se sve sabere i oduzme 2899 je cini mi se mesecna pretplata, posle 24 meseca mozes da raskines ugovor lagano a sve te izadje djuture (12x1+12x2899)/24 = 1450 RSD mesecno za prve dve godine sto ti je drasticno bolje i od mobilnog neta i od tog adsl-a i od svega zivoga, televizija skroz solidna, ima brda nekih lepih kanalcica interesantnih na tom najslabijem paketu, ne lobiram za njih ali eto, jedino sto ce ti ``malo`` osakatiti taj stan ako budu razvlacili LAN kablove do televizora kojih moze biti 2, sledeci risiver se doplacuje valjda, ne moras ni da uzimas tv ako ne gledas, ali uzmi da ti ne bi skracivali period od 12 meseci, cini mi se da je to BOX 2 ili tako nesto, meni sljaka solidno, izlaze na teren kad nesto skripi, ok su skroz, slika lepa, unapredili softver, net ako te zanima sad od kad je sve sredjeno mogu da ti skrinujem speedtest ovde kod mene u Rakovici pa vidi jel ti to to, mada svuda po Beogradu je optika ukopana, tu im svaka cast pa Boze zdravlja jedan dan sa tih 100 Mbps odes i na 1 Gbps kad obore cene, jos se uhodavaju, evo od skora kazem i taj interfejs televizije su drasticno poboljsali, sad lici na nesto, stigao cak i ``mejl`` postom, super im je sve osim sto meni jbg fali N1 i Nova S, mada iskreno i zabole me za njih, upalim u ovo doba Zadrugu kad mi je dosadno i uzivam u lepoti Pink HD slike, stvarno je mnogo bolja slika nego na SBB D3, sa EON-om nisam uporedjivao, imam ga u drugom stanu ali sve to sto vuce signal sa coax kabla je 20 godina nazad iza optike najmanje, Eurodocsis nije isto sto i opticki kabl.

Uglavnom da ne tupim, 1450 te izadje sve mesecno, ti im kazi da hoces i televiziju da ti bude 12m x 1 din i to je to, boli te uvo, jeftinije nema, pa onda kad se opasuljis ili ostani na 2899 ili raskidaj ugovor, lepo ce ti izvesti instalaciju, nema tu sta puno, niko drugo ne nudi jeftinije a bolje trenutno, moje je neko misljenje.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nocniduh Re: Re: ... 13.12.2020. 12:38 #666815

status: user
broj poruka: 113
:: Kada je ADSL u pitanju, mogu npr. PTT da preporučim. Nekako su uvek imali ljudski pristup - nije bilo potrebe da se čovek s njima nateže i sa svoje strane dokazuje da im servis ne radi kako treba, već su uvek sami vodili tu istragu, onako kako i treba da bude. Jedino što im je sad ponuda internet brzine shodnija 2010. godini nego 2020..

A meni su oni bili najgori. Jesu ljubazni, i izlaze u susret, ali su nestručni, barem u mom mestu. Suviše bi vremena trebalo da navedem svaku sitnicu, samo ću da kažem da kad se modem pokvario i kad sam im odneo, oni konstatovali kvar, rekli mi da ga ja vratim kući, pa će oni da me zovu kad dobiju novi. 7-10 dana sam bio bez interneta, i na kraju su mi naplatili ceo iznos za taj mesec. A pre toga sam već čekao da me zovu da ga zamene za neki koji ima wireless. Kad sam trebao da pređem kod drugog operatera, morao sam da idem više puta, jer je valjda osoba koja zna kako se to radi bila na odmoru, a ovi što su trebali da je menjaju, nisu znali, jer valjda ni nemaju puno korisnika pa se nisu mučili da nauče. A cene se valjda nisu menjale što ti kažeš 10 godina. I sve je ovo samo mali deo mog utiska o njima na osnovu ličnog iskustva od pre 5-6 godina. Nikome ih ne bi preporučio.

Od ADSL-a najpovoljniji su Beotel i Orion
https://www.beotel.net/adsl-790
https://oriontelekom.rs/hit-akcija/
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp Uzmes adsl neki 13.12.2020. 12:54 #666816

status: user
broj poruka: 3466

Akcija ugovor ili cak kablovski i ne brines se. Nemoj te hotspot male kutije da drzis u cediljki za makarone itd. Kad saberes i oduzmes dodje ti na slicno po ceni, a nekad ces mozda. Skinuti neku igru tipa 100gb ili neke serije ili bilo šta, zasto da budes limitiran ako bas ne moras.

Ne znam gde si i koji kraj ali ja sto mogu da preporucim telekom adsl ako ako pitas za kvalitet.
Eh da, oni box paketi pa ako ti je mobilni kod njih, mozda neka povoljnost itd.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: Re: Re: ... 15.12.2020. 01:57 #666866

status: user
broj poruka: 1620
:: A meni su oni bili najgori. Jesu ljubazni, i izlaze u susret, ali su nestručni, barem u mom mestu. Suviše bi vremena trebalo da navedem svaku sitnicu, samo ću da kažem da kad se modem pokvario i kad sam im odneo, oni konstatovali kvar, rekli mi da ga ja vratim kući, pa će oni da me zovu kad dobiju novi. 7-10 dana sam bio bez interneta, i na kraju su mi naplatili ceo iznos za taj mesec.

Eto, prvi put čujem za takvo iskustvo sa njima, ali ne osporavam ga... daleko od toga, uvek želim da čujem raznovrsna mišljenja i iskustva... možda je i do lokacije, mada bi trebalo da im je centralizovana podrška... Ne pravdam ih sada, ali ja sam u BG i pored sebe poznajem još sedmoro ljudi koji su dugo vremena koristili njihov net, a nismo imali većih problema (naravno, bilo je smetnji, ali nikada na veliku štetu i sve brzo rešavane).
Što se tiče umanjenja računa, to uvek ide na tvoj zahtev kod bilo kog povajdera - nikad oni sami neće da izbiju sebi lovu iz džepa ako baš ne moraju - ako je preko 48h, ili koliko je već precizirano ugovorom, tražiš i umanje za broj dana na koje ti nisu pružili punu dostupnost plaćenog servisa.

::A pre toga sam već čekao da me zovu da ga zamene za neki koji ima wireless. Kad sam trebao da pređem kod drugog operatera, morao sam da idem više puta, jer je valjda osoba koja zna kako se to radi bila na odmoru, a ovi što su trebali da je menjaju, nisu znali, jer valjda ni nemaju puno korisnika pa se nisu mučili da nauče.

Ovaj deo je već pakao i ne bi trebalo da ima bilo kakvog razumnog opravdanja.

::A cene se valjda nisu menjale što ti kažeš 10 godina. I sve je ovo samo mali deo mog utiska o njima na osnovu ličnog iskustva od pre 5-6 godina. Nikome ih ne bi preporučio

Svakako, brzine su sada ono što u startu odbija korisnike, tako da nema potrebe ni uzimati ih u razmatranje.

@duqp
::Akcija ugovor ili cak kablovski i ne brines se. Nemoj te hotspot male kutije da drzis u cediljki za makarone itd. Kad saberes i oduzmes dodje ti na slicno po ceni, a nekad ces mozda. Skinuti neku igru tipa 100gb ili neke serije ili bilo šta, zasto da budes limitiran ako bas ne moras

Nema limita na Vip, ja baš danas prešao na Neo Neo Max tarifni paket. Naravno, u startu sam rekao da ne navijam za mobilni net, pogotovo kad su igre u pitanju...

Mislim da je kolega Budweiser dao najbolju ideju - vidim da najjeftiniji Box 2 (fiksni tel. + net) košta 2259 RSD za 20/4Mb/s (ADSL) ili 100/20Mb/s (optika), a dobro je i što nije preterano mnogo skuplje ni bez ugovorne obaveze (2609 RSD), pa možeš sebi da ostaviš prostora da se predomisliš u nekom trenutku, umesto da se zarobiš na pune 2 god.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646099.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs