Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Paznja SUPERNOVA G**NA! Upozorenje!!!
STRANA 1 OD 1
DrGrozozo Paznja SUPERNOVA G**NA! Upozorenje!!! 02.05.2021. 13:08 T68208

status: user
broj poruka: 202
Društvo,
zelim da vas upozorim na novu akciju Supernova g**na!
Prinudno su uveli digitalizaciju u centru grada, sto samo po sebi nije lose. Ali...

Do sada smo bili korisnici Avcom koga su pomenuta g**na kupila. Cerka je Mts. Usluga paprena. Hulje!

Tokom digitalizacije, ostali smo na 6 kanala. Majka koja je vezana za televizor je pozvala i prijavila `kvar`. Odgovorili su mi na mail:
1. Da sam bio obavesten o digitalizaciji putem dru[tvenih medija
2. Da nisam novi korisnik vec postojeci iako je majka dobila na poklon stan od brata. Dakle, nikada nista nismo ni ona ni ja imali sa njima. I da nemam prava na PROMO period kao novi korisnik!
3. Da ce nam se uredno isporucivati racun iako su svesni da nam ne isporucuju vise uslugu.
4. Da umesto na 3 televizora do sada imamo pravo na 2!!! Majka menja sobu pa ima 2 kom.

Sledi:
Dok sam bio na poslu mojoj majci su poput hulja isporucili Ugovor na mog brata koji je 12 godina u USA, nije vlasnik stana i nema nista u Srbiji. I dva uredjaja.

Sledi AGONIJA!!! Jer pricam mentalno retardiranim radnicima u korisnickoj podrsci!

Rekoh im:
Da isprave Ugovor na mene ili majku, da donesu Cl modul za treci televizor i da nam daju PROMO period kao novim korisnicima.
Da u suprotnom mogu slobodno da odnesu opremu ili je isporuce mom bratu u CA/USA.
Jer ja nemam nista sa tim...

Niko se ne javlja danima posle 15 poyiva i 3 maila...

Mts, ciji sam korisnik internet usluga mi nudi uvodjenje optike.
Ubrzanje neta 4 puta, fiksni + TV + 6 meseci PROMO!!! Ista firma prakticno!!!

Sta raditi? Zvati policiju, trzisnu inspekciju, advokate?

Ima li preporuka za nekog drugog TV provajdera?
Rado bih uveo SBB ali nece da se `guraju` sa drugim provajderima... Po sopstvenom kazivanju...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
1AGRESSOR ... 02.05.2021. 14:30 #670305

status: user
broj poruka: 819
nista novo isti problem u Indjiji

moj ti je savet jedini nacin da se cuje sta imas da kazes jeste da ovaj post kopiras kao komentar na njihovu objavu na FB


KONTAKT NA https://twitter.com/1agressor
NISTA BEZ KABLA
https://pastebin.com/SpqMpJkY
^ MY PC SW-HW SPECIFICATION ^


:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dzonihsv re 02.05.2021. 14:53 #670306

status: user
broj poruka: 330
Pazi, oni jesu državna... šta god. Ali brate i ti se naivno postavljaš, kao da si veverica, da izvineš.

Idi, odnosi opremu i raskini ugovor? Ako je ugovor na brata, traži od njega punomoćje da ti dostavi i raskini ugovor. Ili to, ili odnesi ugovor o poklonu/kupoprodaji nepokretnosti (sa brata na majku ili čiji je već stan) i otkaži uslugu. Skeniraće ti punomoćje koje si doneo ili ugovor o poklonu/kupoprodaji i ako nema neizmirienih obaveza, raskinuće ugovor. Obe stvari rade, znam jer sam ih radio.

Sve bi bilo lakše da nije ostao ugovor na brata, već da je odmah prenešeno na majku. Ovako si ti/majka/neko treći efektivno plaćao za brata (a oni to nisu znali jer ih niko nije obavestio) i sada kada si pred svršen čim, treba ti brat da bi završio sve. Što je i logično, ima toliko svađa među rodbinama u Srbiji i bez punomoćja i sličnih stvari, dopuštati ljudima da otvaraju i zatvaraju naloge je takva mačka u džaku... S toga, ugovor o poklonu (cenim da je o poklonu ili na koga se već vodi stan i sa tim ugovorom) i u Supernovu/MTS na raskid.

Ovo za digitalizaciju je tokom prethodnih godina bilo toliko puta najavljivalo, kako na info kanalu, tako i na sajtu, na pamfletima sa računom i slično. Nema šanse da nisi video.

Ovde ti policija neće pomoći, tržišna inspekcija će ti verovatno reći ovo što sam i ja, a advokat će ti sastaviti dopis sličan ovome gore koji ćeš im dostaviti (mail-om i poštom sa praćenjem dostave). Utuženje njih u ovom slučaju je teško ostvarivo, osim ako su nešto uradili mimo Zakona, a iz tvoje priče, ne čini mi se jer ako su korisnici blagovremeno obavešteni (mesec dana ranije i ponuđena je opcija raskida ugovora/ugovorne obaveze), oni su čisti.

Srećno.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp uzmi telekom 02.05.2021. 15:31 #670309

status: user
broj poruka: 3466

i uzivaj

imam ih svuda, na jednom mestu sbb, telekom nikad stucnuo nije a sbb ponekad pobrljavi ali podnosljivo
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdoch Re: Paznja SUPERNOVA G**NA! Upozorenje!!! 02.05.2021. 18:42 #670313

status: user
broj poruka: 1261
Razumem tvoj gnevi i složio bih se sa dosta toga ali nisi ovde u prilici da im nešto naudiš. Njihov stav je džukački i tu nema dileme ali pravno su pokriveni i ne možeš im ništa. Reci ti meni da li ste vi potpisali taj ugovor koji su vam isporučili a što glasi na tvog brata? Ako niste vraćaj im opremu i teraj ih u majčinu. Da li je brat još uvek pod ugovornom obavezom? Ako jeste mora to da istekne, a mesec dana pred istek moraš da im najaviš otkaz pošto im toliko traje otkazni rok. Ovako masovno lapaju ljude za još jedan mesec kada im istekne ugovor. Meni sad pada na pamet jedna kvarna misao a to je da ako brat ne planira da se vraća ovde i ako nema na sebi nikakvu nekretninu niti bilo šta ti ih lepo ignoriši a bog će im platiti. Slaće dugovanja, tužbe, ovo ono ali tebi ne mogu ništa u tom slučaju. Ugovor se ne vodi na tebe a njega ne mogu nahvatati i ćaolina.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp Re: Re: Paznja SUPERNOVA G**NA! Upozorenje!!! 02.05.2021. 18:51 #670314

status: user
broj poruka: 3466

Tako im treba uraditi, ja sam imao situaciju kad su bili radijus vektor i sam se popeo na banderu i odsekao kabl, ostala oprema kod mene zaboravio i oni nakon 2god zovu prete nesto, ja odneo opremu, zao mi sto se nisam ispišao u kutiju i platio i batalio govna

:: Razumem tvoj gnevi i složio bih se sa dosta toga ali nisi ovde u prilici da im nešto naudiš. Njihov stav je džukački i tu nema dileme ali pravno su pokriveni i ne možeš im ništa. Reci ti meni da li ste vi potpisali taj ugovor koji su vam isporučili a što glasi na tvog brata? Ako niste vraćaj im opremu i teraj ih u majčinu. Da li je brat još uvek pod ugovornom obavezom? Ako jeste mora to da istekne, a mesec dana pred istek moraš da im najaviš otkaz pošto im toliko traje otkazni rok. Ovako masovno lapaju ljude za još jedan mesec kada im istekne ugovor. Meni sad pada na pamet jedna kvarna misao a to je da ako brat ne planira da se vraća ovde i ako nema na sebi nikakvu nekretninu niti bilo šta ti ih lepo ignoriši a bog će im platiti. Slaće dugovanja, tužbe, ovo ono ali tebi ne mogu ništa u tom slučaju. Ugovor se ne vodi na tebe a njega ne mogu nahvatati i ćaolina.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
miki069 Izvrsitelji 02.05.2021. 21:23 #670315

status: user
broj poruka: 1234
Plene na adresi bez obzira na koga se vodi stan i cije su stvari. Za raskid ugovora je nebitno ko je vlasnik stana. Samo punomocje od bate i idi i raskini ugovor.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd re 04.05.2021. 16:43 #670364

status: user
broj poruka: 2155

Ja sam imao slican problem. Meni je ugovor sa Kopernikusom odavno istekao a nisu dosli iz Supernove da naprave novi ili produze stari. Posto su poceli da deru sa cenama a i Televizija im nestane 1 nedeljno na 12 sati, odlucim da raskinem ugovor. Otkazni rok je 30 dana pa onda moras da im vratis opremu ( kartice ili STB ). Ja sam im odmah vratio opremu. Stigao mi je racun kao da mi je istekla ugovorena obaveza ( znaci 50% veci nego sto mi je stizao ) platio i zavrsio sa njima.

Uzeo sam box 3 optiku ( osnovni tv+ fiksni+ net ) kod Telekoma i sam mi je racun za net i tv manji za oko 1000 rsd a usluga je 500 x bolja.

P.S. Ugovor moze potpisati samo lice na koje glasi ugovor ili lice koje ima ovlascenje lica na koje glasi ugovor u suprotnom ugovor je ne vazeci ili je krivicno delo falcifikovanje potpisa. Idi lepo kod njih i raskini ugovor naravno prvo se prijavi Telekomu za optiku za 30 dana ce ti stici optika i neces imati prekida u uslugama.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DrGrozozo Sta reci... 05.05.2021. 07:52 #670367

status: user
broj poruka: 202
@dzonihsv
Niko nista nije potpisao. U Ugovoru je jasno napisano ime mog brata, koji nije vlasnik stana niti je u Srbiji, niti ima ista u Srbiji. Ne mogu da raskinem Ugovor koji nije potpisao ni on, a koji nisam potpisao ni ja. Ugovor je iymedju dve strane, a ovde su jedini potpisnik g**na i mozda greskom moja majka. Ne mogu raskinuti Ugovor koga nisam potpisnik.
Drugo, u tom Ugovoru je jesno navedeno da u slucaju raskida mora da se ispostuje minimalni period na koji je potpisan, a ta informacija nije nigde navedena (nisam detaljno citao, mozda gresim).
Nisam bas siguran da ovo nece biti znacajan info za neko udruzenje za zastitu potrosaca.

@srdoch
Nije potpisao. A ako slucajno i jeste potpisao, potpisala je majka od 77 god, koja nema nikakva ovlascenja od brata i ne moze potpisati nista u njegovo ime. Dakle, potpisnik na njihovom Ugovoru ne valja. Cak mi je i njihov operater skrenuo paznju da vlasnik stana mora potpisati Ugovor!
Ugovorna obaveza je istekla pre 8 godina ili mozda i vise. On nije u Srbiji od 2009 god.
Na kraju cu im razlupati opremu pa nek ganjaju njega!

@miki069
Miki, ne znam da li si ikada imao posla sa izvrsiteljima. Jer ja jesam i to na strani poverioca, a ne duznika. To sto pricas su gluposti, zna se kako ide izvrsni postupak. Niko nista ne moze da pleni u tudjem stanu jer ako nisi procitao dobro. Brat nema nista u Srbiji!!! Covek je USA drzavljanin!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
miki069 Izvršitelji 05.05.2021. 09:42 #670368

status: user
broj poruka: 1234
Prijatelju kad sve znaš, zašto onda pitaš?
Ili voliš da držiš predavanja?

Nebitno je ko je vlasnik stana. To je batina zadnja adresa poznata organima gonjenja.
Kad dođu da plene, zabole ih čije su stvari. Bitno im je da su stvari na toj adresi.

Ako misliš drugačije, teraj po svome.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DrGrozozo Ne volim dezinformacije... 05.05.2021. 10:03 #670369

status: user
broj poruka: 202
Pitanje je bilo jasno u poslednjem delu moje prve poruke. Kome se obratiti?...
I koga biste preporucili?... A cilj poruke, opomena drugih sta se radi, i desava, od strane Superg**ana...

Vidim da dizes tenziju, pa prihvatam igru...
Dakle, bez obzira sto je to `batina` zadnja adresa, postoji Ugovor o pokloni mojoj majci cime su prenesena sva prava i obaveze na moju majku pre 5-6 godina. I time je njegova imovina rasknjizena. Da je postojao neki problem u tom trenutku, neko izvrsenje, notar to ne bi mogao da overi i sl... Dakle, on nema nista i nije naplativ...
Ne znam gde skupljas (dez)informacije al` ti mogu reci da ti je izvor los... Ako ti je namera uopste dobra...
Ovo sto pises je `Kako malo djokica zamislja...`.
O izvrsnom postupku mogu da ti odrzim predavanje kad god pozelis u pravnom smislu.
Al pre toga za osnove:
http://www.komoraizvrsitelja.rs/sites/default/files/moja-prava-u-izvrsnom-postupkuyucom.pdf

I molim te, ne skreci temu...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vepromon Podnesi prigovor RATEL-u 05.05.2021. 11:04 #670371

status: user
broj poruka: 519
https://www.ratel.rs/sr/page/prigovori

Lepo opiši sve šta se desilo i dostavi dokaze o komunikaciji sa njima, ako možeš.
Ratel poštuje rokove za postupanje po prigovorima, a i većina operatora kada im se RATEL obrati za pojašnjenje situacije.
****************************************************************
i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz,
MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DrGrozozo Hvala za info! 05.05.2021. 11:14 #670372

status: user
broj poruka: 202
Hvala za konstruktivan predlog!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dzonihsv Re: Sta reci... 05.05.2021. 18:25 #670384

status: user
broj poruka: 330
:: @dzonihsv
:: Niko nista nije potpisao. U Ugovoru je jasno napisano ime mog brata, koji nije vlasnik stana niti je u Srbiji, niti ima ista u Srbiji. Ne mogu da raskinem Ugovor koji nije potpisao ni on, a koji nisam potpisao ni ja. Ugovor je iymedju dve strane, a ovde su jedini potpisnik g**na i mozda greskom moja majka. Ne mogu raskinuti Ugovor koga nisam potpisnik
:: Drugo, u tom Ugovoru je jesno navedeno da u slucaju raskida mora da se ispostuje minimalni period na koji je potpisan, a ta informacija nije nigde navedena (nisam detaljno citao, mozda gresim).
:: Nisam bas siguran da ovo nece biti znacajan info za neko udruzenje za zastitu potrosaca


RATEL sve više boli dupe za takve stvari, s toga se nemoj uzdati u RATEL ovih dana - pod prvo. Udruženja za zaštitu potrošača će ti pomoći da sastaviš tužbu/žalbu ako hoćeš, ali moraš da imaš osnova. Nisu ni oni veverice da se bakću sa zamršenim stvarima kao što je kod tebe.

Pod drugo, ako su oni izmislili nečiji potpis i tako ti nakalemili neki ugovor... ne znam što sa nama pričaš ovde - angažuj advokata, tužba i omrsti brke.

Ako je tvoja majka potpisala nešto sa njima (greškom ili ne), neka onda ona to i raskine. Neka ispoštuje šta je potpisala i dobar si. Ako je obmanuta za potpis... za takve stvari je ovaj forum malo neadekvatan oko konkretnih predloga jer sve to zahteva sudski proces.

Ako se stan vodio na tvog brata i sada se vodi na tvoju majku, to se u trenutku prebacivanja vlasništva rešava i u Supernovi (ili šta je tada bila Supernova). Ne čeka se koliko već godina da se njima javi da je došlo do promene vlasnika. Pri prebacivanju vlasništva se ili prebaci i usluge kablovskog operatera ili se otkažu iste (u dogovoru sa novim vlasnikom). Kako Supernova može da zna da originalni potpisnik ugovora nije na lokaciji?

Ja zaista ne znam šta je problem u tvom slučaju? Iskren da budem, jesu oni svakakvi, ali ste se i vi (porodica) postavili maksimalno nonšalantno i sada kada je originalni potpisnik ugovora van države i njega više ne zanima to... samo vam je napravio medveđu uslugu jer nije u startu rešen problem ugovora sa kablovskim operaterom prebacivanjem ugovora na drugu osobu (osobu koja trenutno koristi usluge tog kablovskog operatera).

A ovo oko izvršitelja što miki kaže, nažalost je tako. :( Ljudi su imali problema sa starim vlasnicima stanova koji se nisu odjavljivali i novim vlasnicima dolazile opomene na tog prethodnog vlasnika (jer je to njegova poslednja poznata adresa) pa im dođu obaveštenja o plenidbi, itd. Pa se ti posle zezaj, objašnjavaj izvršiteljima kad dođu sa policijom da taj i taj nije više ovde. Guglaj, ima svačega ako hoćeš detalje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DrGrozozo Hvala na pomoci... Problem deluje da je resen... 06.05.2021. 12:20 #670402

status: user
broj poruka: 202
Gospodja iz sluzbe za zadrzavanje korisnika Supernove mi se obratila da sporazumno resimo problem...
Trenutno smo u pregovorima i za sada deluju korektno...
Izgleda da su imali vise razumevanja za moja tumacenja prava i obaveza, i potencijalni sudski epilog proistekao iz loseg nacina uspostavljanja Ugovora sa nepotpisnicima od nekih korisnika ovde...

Hvala na konstruktivnim predlozima...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp Re: Hvala na pomoci... Problem deluje da je resen... 06.05.2021. 12:29 #670403

status: user
broj poruka: 3466

promenio se zakon malo, ode to nesto u status `otpis` pa ne mogu vise da se kurobecaju kao sto su nekad radili i davali telefonom da neke ako se secam melon agencija zovu i kazu ajde dodjite uplatite to i to provajderu ili kome vec, pa im se vise obilo o glavu to sto su zapocinjali postupke protiv ljudi i izduvali na kraju.

Super kad si resio. Samo smireno i pametno i tovari ih maksimalno jer su idioti, nikakvu uslugu ne pruzaju.

Drzi se telekoma optike i pevaj :) mozes i sbb super su ta dva ako imas uslova u objektu gde si

:: Gospodja iz sluzbe za zadrzavanje korisnika Supernove mi se obratila da sporazumno resimo problem..
:: Trenutno smo u pregovorima i za sada deluju korektno..
:: Izgleda da su imali vise razumevanja za moja tumacenja prava i obaveza, i potencijalni sudski epilog proistekao iz loseg nacina uspostavljanja Ugovora sa nepotpisnicima od nekih korisnika ovde..
::
:: Hvala na konstruktivnim predlozima..
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
miki069 Sluzba 07.05.2021. 21:58 #670422

status: user
broj poruka: 1234
Za zadrzavanje korisnika?

To ne postoji ni u jednoj firmi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp Re: Sluzba 08.05.2021. 07:42 #670426

status: user
broj poruka: 3466

Postoji, par njih koji zovu korisnike i ubedjuju ih da ostanu kod njih i nude im avione i kamione samo da odustanu od promene provajdera i da ne raskidaju ugovor.

:: Za zadrzavanje korisnika?
::
:: To ne postoji ni u jednoj firmi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646078.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs