Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Kako povećati internu memoriju za Huawei Honor 8 Lite?
STRANA 1 OD 1
npaun Kako povećati internu memoriju za Huawei Honor 8 Lite? 07.07.2021. 22:52 T68316

status: user
broj poruka: 104
Kako povećati internu memoriju za Huawei Honor 8 Lite?

Imam pomenuti telefon sa 3GB RAM i 16GB interne memorije. Ovih 16GB mi je skoro potpuno nakrcano, operativnim i aplikacijama, sve podatke i fajlove koje mogu držim na SD kartici (class 10), ali stalo karabudžim sa jedva nekoliko stotina MB preostalog internog prostora. Ispostavilo se da je bila velika greška što nisam uzeo verziju sa 32GB, iako je bio znatno skuplji, ali mislio da će mi 16GB biti dovoljno (prešao sa fona od 4GB...), a ako mi zatreba, mislio uvek mogu da proširim prostor eksternom karticom...

`mislio uvek mogu da proširim prostor eksternom karticom`: u Settings kao default location stavio (i stoji) SD card, i očekivao, ok, sa da će se nove aplikacije smeštati na karticu (na kojoj ima obilje prostora), ali ne, fon se i dalje da nema dovoljno prostora, i pokušava da smesti u prepunu internu memoriju. U starom Samsungu je u App manager-u postojalo `move app to SD card`, ali to izgleda ovde ne postoji? Negde našao polu informaciju da to premeštanje aplikacija na karticu izgleda ne podržavaju svi proizvođači, i deluje mi da je Huawei jedan od tih?

Da li ja nešto previđam? Ima li načina da povećam memoriju ovom telefonu, karticom?
Ako ne karticom, da li se može povećati memorija zamenom mem. čipa, i da li je to uopšte izvodljivo/preporučljivo/iko kod nas radi?


Na stranu memorija, telefonom sam inače zadovoljan, ne uzima mi se drugi, pre svega što sve na tržištu sada su za mene preveliki telefoni, i jedan ovako relativno kompaktan praktično ne mogu naći..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ivanstojko Re: Kako povećati internu memoriju za Huawei Honor 8 Lite? 07.07.2021. 23:10 #671665

status: user
broj poruka: 400
Ako si se već toliko vezao za taj model prodaš tvoj, dodas 20-ak € i kupiš model sa više rama i više memorije.


:: Kako povećati internu memoriju za Huawei Honor 8 Lite
::
:: Imam pomenuti telefon sa 3GB RAM i 16GB interne memorije. Ovih 16GB mi je skoro potpuno nakrcano, operativnim i aplikacijama, sve podatke i fajlove koje mogu držim na SD kartici (class 10), ali stalo karabudžim sa jedva nekoliko stotina MB preostalog internog prostora. Ispostavilo se da je bila velika greška što nisam uzeo verziju sa 32GB, iako je bio znatno skuplji, ali mislio da će mi 16GB biti dovoljno (prešao sa fona od 4GB...), a ako mi zatreba, mislio uvek mogu da proširim prostor eksternom karticom..
::
:: `mislio uvek mogu da proširim prostor eksternom karticom`: u Settings kao default location stavio (i stoji) SD card, i očekivao, ok, sa da će se nove aplikacije smeštati na karticu (na kojoj ima obilje prostora), ali ne, fon se i dalje da nema dovoljno prostora, i pokušava da smesti u prepunu internu memoriju. U starom Samsungu je u App manager-u postojalo `move app to SD card`, ali to izgleda ovde ne postoji? Negde našao polu informaciju da to premeštanje aplikacija na karticu izgleda ne podržavaju svi proizvođači, i deluje mi da je Huawei jedan od tih
::
:: Da li ja nešto previđam? Ima li načina da povećam memoriju ovom telefonu, karticom
:: Ako ne karticom, da li se može povećati memorija zamenom mem. čipa, i da li je to uopšte izvodljivo/preporučljivo/iko kod nas radi
::
::
:: Na stranu memorija, telefonom sam inače zadovoljan, ne uzima mi se drugi, pre svega što sve na tržištu sada su za mene preveliki telefoni, i jedan ovako relativno kompaktan praktično ne mogu naći..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
npaun @ivanstojko 07.07.2021. 23:17 #671666

status: user
broj poruka: 104
Bih ja to rado, i pokušavam, ali je jako teško naći u ponudi verziju ovog telefona sa 32GB, sve oglase koje nalazim su za 16GB...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd re: 08.07.2021. 01:04 #671671

status: user
broj poruka: 2155


https://forum.xda-developers.com/t/no-option-to-move-apps-to-internal-storage.3750341/

https://forum.xda-developers.com/t/app-to-sd-card.3506919/

https://forum.xda-developers.com/t/how-to-use-micro-sd-as-internal-storage.3633244/


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Treba ti brza micro SD kartica,to obrati paznju kad kupujes , neki Sandisk 08.07.2021. 08:16 #671672

status: user
broj poruka: 7695
to je vise nego pozeljno ,jer Android nece prihvatiti sporu.Formatizuj je kao internu memoriju ,ne za prenos medija slika itd.. i onda ti sistem dozvoljava prebacivanje programa na micro SD.
Malo je za Android 10 16 gb memorije,to je vise za bazicne potrebe.Ako hoces Viber,Whats up ,Skype itd.. + sL-I-K-E ,video fajlovi koji pristizu + sL-I-K-E sa kamere 32 gb je minimalno.



:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60274. Broj poslatih odgovora: 646092.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs