Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Audio kablovi
STRANA 1 OD 1
Xecutor Audio kablovi 31.10.2021. 19:06 T68451

status: user
broj poruka: 188
Svojevremeno sam imao neko smece sa novobeogradskog buvljaka koje je vrsilo posao dok mi nije svanulo uzevsi Kanibalove bananica na RCA kablove pa nesto razmisljam u ovom smeru:

Ovi trenutni sto napaju zvucnike iz pojacala ka zvucnicima, ne znam da li cu ista dobiti u bilo kom smislu zamenim li ih jer sta je stvar: Crvena je bakarna odnosno + je bakarna zica ali opet jako tanka (da li je to problem?) dok je crna odnosno - neki sivi metal, otkud znam koji...

E sad jel to fenseraj u smislu da kul izgleda i da se neko ne zaebe jerbo bakar i crvena boja su da kazem srodne odnosno taj sivi metal i crna boja su jelte takodje srodne.

Ovaj kabl osim sto je tanak poprilicno (ne znam sa cime da ga uporedim, mogu da slikam ako je merodavno) je i podugacak, oko 2.5 - 3m. To mi je odgovaralo dok sam imao druge kutije pa sam mogao da ih setam po stanu a sad mi ``nove`` kutije stoje na stolu pa nema ni potrebe za nekim predugackim zicama tj. kablovima.

Ili pak da ne izmisljam toplu vodu tj. ima li tople/hladne vode u relativno slabasnom pojacalu i ne bas preskupim zvucnicima...?? Isplati li se da drndam Kanibal da mi salju 2x1.5 metar nemam pojma, nekih obicnih kablova u smislu da ce biti ``bolji`` zvuk... Nemam zamerki za sada, samo pitam, oduvek me to interesovalo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic >> 31.10.2021. 19:36 #673138

status: user
broj poruka: 18942
Definitivno je bitan kabl za zvučnike, a još bitniji strujni kabl (ako pojačalo zahteva).

Pošto ti je pojačalo bulja (kako si sam zaključio), onda ništa nije bitno dok ga ne zameniš za adekvatno, pa tek onda eksperimentišeš sa kablovima. Odeš lepo u Plejer i uzmeš QED npr., a ne neke varijante koje će ti biti isto kao što sad imaš. Ako smatraš da ne želiš da daješ pare na to, onda neka DIY varijanta.. Ili neke najjeftinije koji nisu sa buvljaka, ima QED, ali nije džabe.
Sebi sam za primarni sistem kupovao skupe i kvaltitne kablove jer je imalo smisla i razL-I-K-E, a za sekundarni slabiji sam sam dizajnirao i pravio strujne i zvučničke, kao i USB, pošto generalno mnogo cepaju cene što se toga tiče, nerealno je svuda, pogotovo je postalo u Kanibalu..

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Xecutor Re: >> 31.10.2021. 20:13 #673139

status: user
broj poruka: 188
Pa gledaj, dva para kutija krche kad se navije preko 3/4, znaci da je krshina, al ajde, trpecu ga dok neshto ne gecrkt, uloziti u njega necu ni dinar.

Napojni kabl mu je ok, zvuk mi je na sve do 1/2 pa i 3/4 koliko toliko korektan, mada ipak i na 3/4 postaje krsh...

Slabasno je, ne vredi bacati u ovom momentu pare. A nisam znao da su ti kablovi toliko uzasno skupi, ovaj 3.5mm na RCA je korektna cena bila, 900-1000 RSD za 1.25-1.5m, i u mnogome se zvuk promenio...

Iskreno, izvlaci ga sto Shure SRH 240 monitorske sluske fin odziv daju i na max volume ali poredimo slusalice sa necim sto je 10-20 puta vecih dimenzija, ...

To je to. Videcu za QED kad promenim pojacalo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Najverovatnije, kablovi koje imas su pretanki (2x0.50 ili 0.75). 31.10.2021. 21:13 #673143

status: user
broj poruka: 10988
Ako je tako, uzmi 2x1.5 ili deblje (ali ne i previse debelo jer je pitanje da li ces moci da ih ``strpas`` u konektore a i ne isplati se):
https://is.gd/Dw65WC
https://is.gd/SO5hax


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Xecutor Re: Najverovatnije, kablovi koje imas su pretanki (2x0.50 ili 0.75). 31.10.2021. 23:05 #673145

status: user
broj poruka: 188
Razumeo, sutra narucujem pa nek salju, vidim ja krklja bre ovo opasno... Tanke zicice, tako ko one za slusalice neke ozbiljnije, otkud znam, rekao sam da ne umem da uporedim, meni je samo simpaticno ili da kazem gotivno sto je plus bakarna a minus od tog drugog djavoljeg metala.

Bookmarkovao pa cu videti, 2x2 metra 1.5 promer i cao. Ne promer nego povrsina, o vise i ja sa mojim propalim celijskim membranama. More bitno da su zvucne ispravne :D

EDIT: Sve preporuke za Eurovik, uzeti 2x2.5mx1.5mm2 - - brutalno zvuci sada...

Hvala gosn Tortojed


:: Ako je tako, uzmi 2x1.5 ili deblje (ali ne i previse debelo jer je pitanje da li ces moci da ih ``strpas`` u konektore a i ne isplati se)
:: https://is.gd/Dw65W
:: https://is.gd/SO5ha
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60279. Broj poslatih odgovora: 646148.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs