Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Svaštara
Svaštara
Kakav sam shaban
STRANA 1 OD 1
caranovic Kakav sam shaban 31.01.2023. 15:21 T68912

status: user
broj poruka: 434
Sinoc, iz cistog mira, iskljuci se racunar.Ima struje u produznom ..... Aj reko sta koj kuuuu...Ne pali se....Ajde kao powercycle-nista.Aj reko izgleda(nadam se) da je napajanje, imam matorok kulermastera u shteku a i ovaj LCpower je mator ...Krenem danas da rasklapam, aj reko taman i da ocistim...Matori kulermaster-kaze jok, mrtvo.Reko sranje izgleda da je ploca. Aj reko da prevezem power good(zelena i crna) da makar vidim, da mi nisu crkla oba napajanja..Nista, mrtvo. A u materinu ali OK ima sanse da su oba mrtva..Eno ga zove kolega oce da mi zavali za 5 soma neko ludilo od napajanja.....Eto ga zove drugar stari kaze saljem ti ovo jedno kinesko govno od napajanja i neku 2 giga grafu da se zajebavas...reko OK u medjuvremenu cu da odnesem kod drugara sa slicnom konfig. pa da pocnemo da kapiramo sta je tacno. Inace godinama bio u ovome poslu....Aj reko, jos malo da probam, da krenem od pocetka(slaba vajda) naponski kabl(euro bre, strujni). Kad ono, sa tim kablo i power good-vrte se ventilatori na oba napajanja. A u jbt.Sta je bilo? Pa kabl napajanja je bio malo samo izasao iz steka, nije imao kontakt. tako da ako nista, oprao sam PC a i stara prica - Da pocnemo sa kablom se vratila u najlepsem sjaju. kakav sam shaban.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Nisi jedini, ne sekiraj se. 31.01.2023. 16:43 #678314

status: user
broj poruka: 10985
U principu, jednom do dvaput godisnje trebalo bi, rutinski, diskonektovati/rekonektovati SVE sto se moze unutar PC kucista (ili lapatopa) izuzev (mozda) CPU-a. Dakle: SVE kablove (napajanje ploce, karte, diskova, ventilatora itd.), USB i eksterne SATA kablove, audio kablove, graf. kartu izvuci iz slota i vratiti je itd. itd.... Ne zaboraviti napojni kabl monitora i onaj za vezu izmedju njega i grafe, glavni napojni (220VAC) kabl/lopov/razvodnik itd.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646078.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs