Da li neko ima iskustva sa novijim napajanjima? Prevashodno me zanima kako se kotiraju CWT jedinice (recimo u Corsair RM1000x ATX 3.1) u poredjenju sa slicnim ATX3 napajanjima koje su izasla is Delta, Seasonic ili Flex kuhinje?
U Antecu sam imao Deltu (Antec EA650) koja i dalje radi kao nova i posle 10god ali nisam imao nekog iskustva sa CWT-om.
Hvala unapred
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Имам лепа искуства од раније са Chieftec напајањима који су били CWT, Sirtec, Delta. Имам још увек стара GX напајања са овим брендовима који раде перфектно. Corsair је раније имао (испод хаубе) Seasonic напајања, а сада CWT, добијаш гаранцију 7-10г., тако да нема много филозофије, без сумње су јако добри.
Имам Антек у ком је Seasonic, много ми се свиђа што су јако малих димензија и наравно јапански кондензатори. Све су то гигантски проивођачи напајања широм света, који иду у брендиране машине, сервере из највишег нивоа..
Баш сам имао случај релативно скоро када ми је цркла нула и спалила уређаје по кући, један Seasonic се задимио јер је био у фази (искључен на каблу). Цркао је варистор и осигурач, после замене је прорадило нормално.
По мени је Seasonic за нијансу бољи, али кад погледаш дужину гаранције, унутражњост напајања и компоненте, заштиту, мање-више је свеједно. Лично ми се не свиђа што су променили вентилатор, раније су убацивали Sanyo, сада је неки Кинез. Corsair има неки свој квалитетан.
Бренд који избегавам је FSP.
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
Koliko sam gledao neki KitGuru review Corsair RM1000x ima sve Japance 105c i ono je oko 180 eur. Seasonic u toj klasi (Vertex serija) je ravno 100 eur skuplje, nije mi jasno zasto...
Ideja je da do kraja godine zamenim stari komp sa radnom stanicom baziranom na Ryzen 9 9950X chipu i Asus ProArt X870E ploci sa 128GB memorije i RAIDovima sa NVMe M2 i HDDovima
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Па не, није била последица невремена, ослабила је клема на бандери и кренуло је да варничи, што је довело до цркавања нуле и онда фаза добије екстра велики напон и спали све на тој једној целој фази у кући, а ја нисам имао заштиту од тога, јер то не буде кратак спој, па да падне осигурач... Треба посебна заштита за то.
:: :: Posledica nevremena :: :: :: Баш сам имао случај релативно скоро када ми је цркла нула и спалила уређаје по кући
`over voltage protection`, све је то лепо у теорији, али када се деси, није баш тако. Имам свуда те АРС летве, од 2 летве, ни на једној није одреаговала заштита и продужни каблови марке АРС су остали нетакнути, док је на једном цркао адаптер (варистор), звучници (осигурач на појачалу у вуферу), у напајању се димио као из оџака варистор и кондензатор је пуко (од 400v), а на другој истој летви је изгорео варистор на напајању и осигурач, што је довело до пада фид склопке и то ми је спасило то напајање које сам релативно лако поправио. Значи АРС летве са заштитом од високог напона су преживелe преко 400v напона и пропустилe даље толики напон...
radi mi covek struju, koja je to posebna zastita/uredjaj da mi odma ugradi ? prosle godine se lik zakucao u banderu, ulica uzana a saobracaj nikada veci i samo raste
:: Па не, није била последица невремена, ослабила је клема на бандери и кренуло је да варничи, што је довело до цркавања нуле и онда фаза добије екстра велики напон и спали све на тој једној целој фази у кући, а ја нисам имао заштиту од тога, јер то не буде кратак спој, па да падне осигурач... Треба посебна заштита за то. :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: :: :: :: :: Posledica nevremena :: :: :: :: :: Баш сам имао случај релативно скоро када ми је цркла нула и спалила уређаје по кући
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.