Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
losa veza, los modem, provajder... STA????!
STRANA 1 OD 1
alexi losa veza, los modem, provajder... STA????! 15.12.2007. 21:37 T7010

status: user
broj poruka: 677
Kada veza cesto puca, kao sto se meni desava u poslednje vreme, sta to znaci?
Od cega to zavisi? Od provajdera, kabla, modema, centrale?
Mogu li ja too nekako da sprecim (npr kupovinom externog modema, ili nekako)?
I, da, uvek me je zanimalo, u cemu je razlika izmedju internog modema koji kosta 600din, I onog koji je 3puta skuplji?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Znači.... 15.12.2007. 21:54 #36039

status: user
broj poruka: 6643
Da je vreme da pređeš na nešto drugo...

Gledaj, ako je modem radio nekad kako treba, onda su se promenili neki drugi uslovi: fizički je propao kvalitet veze (šum, slabljenje, bačili te na PCM...) a modem je crap kakav je i bio, ili, odličan kakav je i bio, ali, nema pomoći. To se dešava.... a da možeš da utičeš... kad staviš još neki telefonski aparat paralelno, a on je crap, ili, kad postojeći unosi smetnju, ili, probije voda u kabl pa ima šum, ili, dođe u dodir sa naponskim kablom pa unosi smetnju, ili, smetnju unosi tvoja el. mreža (preko kućišta i matične) zbog očajnog uzemljenja - spajanja nule na zemlju i sličnih egzibicija priučenih električara..., zgazio si kabl, oštetio ga... itd. shvataš, mogućnosti da se tzv. odnos S/N signal/šum - noise pokvari na uštrb kvaliteta, baš ima mnogo, pa ti možda neki padne na pamet, da probaš da otkloniš.
U čemu je razlika u modemima int. ext.? Onako, u pokušaju objektivnosti, da znaš da svi mi prvenstveno cenimo stvari po skupoći ili jeftinoći. Uvek su skuplje stvari cenjenije bez obzira da li su i bolje... e, sad, istorijat. Externi modemi, svu potrebnu logičku elektroniku imaju u sebi, i, samo uzimaju napajanje... fizički su odvojeni od kućišta i smetnje koje sam pominjao, uglavnom su izbegnute (sama unutrašnjost kompa je puna parazitnih izvora emt-a), uz to, udar groma završava na modemu (spaljenom) a, računaljka kao, preživi. Interni modemi, koriste cpu, zvučnu... nemaju posebne kabliće, kućište, diodice itd. dakle, jednostavniji su i jeftiniji za proizvodnju. Mnogo jeftiniji.
Treće, u vremena pI i pII... i tadašnjih ploča, bilo je bitno da externi modemi ne dave procesor za svoj rad (što se kod današnjih procesora ne oseća ič, pa i nije više bitno) pa im je i to dizalo cenu. Ali, nije i neminovna istina da su externi modemi BOLJI po kvalitetu samo zato što su externi, i tu ima crap-a.



:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE DTR ili LostCarrier 15.12.2007. 22:00 #36040

status: user
broj poruka: 5696
Kao sto Pisko rece zavisi od mnogo cega: modema, linijskog suma, centrale, providera. Ono sto ti mozes da obezbedis i popravis je: nove zice i konektore u kuci, dobar modem i chipset: GVC, 3Com US.Robotics, Motorola...svi su oni PCI tzv. software tj. nemaju svoj dodatni DSP (Diagital Singal Processor) vec koriste CPU preko MMX seta instrukacija kako bi obradili odredjene dogadjaje. Pucanje veze usred suma mozes smanjiti i ogranicenjem brzine i poidesavanjem advanced init stringsa za s10 i s25. U zavisnosti od chipseta modema pogledaj i nadji svoj. Ali vecina prima isti s10=200s25=100 koji radi delay.

Info: http://www.digitalenigma.org/tweaks/win2000/modemstringsnt.html


- R a v e n L o r d -

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646130.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs