Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Svaštara
Svaštara
Mala pomoc...
STRANA 1 OD 1
bmarkovic Mala pomoc... 06.01.2008. 23:23 T7364

status: user
broj poruka: 12

Treba mi pomoc, mislim za ovog ne iskusnog `hakera`, da udjem u registar kompa... zezaju me neke stvarcice pa da bi ih popravio moram u registar... Hvala unapred...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni .... 06.01.2008. 23:30 #38350

status: user
broj poruka: 4506



kucas u run....regedit...mada kao sto i sam kazes da si ne iskusan nemoj da se zezas sa tim...samo ces da zabrljas jos vise.)

ajd uzdravlje :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bmarkovic Jos nesto... 07.01.2008. 00:13 #38356

status: user
broj poruka: 12
Trazim neke podatke za task menager, zna li neko kako se ulazi... procitao sam u jednom forumu da je nbot imao neki problem sa virusom, pa su mu date lokacije gde moze da ga nadje... al meni te lokacije nisu tacne... imam servispack 2... pa ako postoji neki drugi ulaz do tamo??? HVALA


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Jos nesto... 07.01.2008. 00:37 #38360

status: user
broj poruka: 5696
RUn pa kucaj services.msc pa odes na tab extended. Tamo imas opis sta cemu sluzi i da li je startovano...


- R a v e n L o r d -

:: Trazim neke podatke za task menager, zna li neko kako se ulazi... procitao sam u jednom forumu da je nbot imao neki problem sa virusom, pa su mu date lokacije gde moze da ga nadje... al meni te lokacije nisu tacne... imam servispack 2... pa ako postoji neki drugi ulaz do tamo??? HVAL
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psyman najjednostavnije resenje bez glavobolje je. 07.01.2008. 00:39 #38361

status: user
broj poruka: 1046
bios,boot from cd-rom,insert win xp profesional sp2,obavezno pre toga backup svih svih fajlova i mogucih podesavanja sa c particije.ima da radi posle ovoga kao sat from swizerland.poz


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele Пријатељу 07.01.2008. 01:50 #38377

status: user
broj poruka: 1532
Ако би да нешто мењаш у регистру, а не знаш `како се улази`, боље немој ни улазити. Веееелика је шанса да ћеш нешто за......

Постоје програми који аутоматски исправљају неодговарајуће податке у регистру. Такав је нпр. `Advanced WindowsCare V2 Personal`, једноставан је, бесплатан и има редован и лак `update`. Користим га и добар је програм, задовољан сам.

Мало ћирилице, за промену.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasha44 Re: Mala pomoc... 07.01.2008. 02:13 #38381

status: user
broj poruka: 1492
Pridruzujem se ostalima. Registry je zeznuta stvar. Kazem ti ovo, jer ga stvarno dobro poznajem (jos od doba Win 98SE). Skini ovaj programcic, otpakuj ga i pokreni samo Autoruns.exe. Autorunsc zaboravi, on je za Command line.
Pokazace ti tacno koji se .exe, .dll, .drv, .sys itd podizu sa Windowsom. Malo jasnije - izvrsni fajlovi, drajveri i drugi moduli. Takodje ce ti pokazati gde su tacno upisi u registry-ju. Imas mogusnost da otcekujes odredjeni fajl, da ne startuje sa sistemom i da ga posle obrises u registry-ju. Ali, budi vrlo pazljiv!!! Ako nadjes nesto sto ti je sumnjivo, najbolje je da konsultujes nekog ko se u to razume.

http://download.sysinternals.com/Files/Autoruns.zip

P.S. Program je napravila ista ekipa (odnosno Mark Rusinovich) koja je uradila i Process Explorer. Prosle godine ih je Microsoft kupio i sada svi njihovi programi mogu da se nadju na MS sajtu, na adresi:
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/default.aspx

Nightbird

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Registar 07.01.2008. 09:25 #38396

status: user
broj poruka: 6643
Bolje da iskoristiš namenski antivirus ili antispyware - malware program ili alatku, koji čisti dotično gamadče, nego da sam istražuješ po registru. Ipak, ako si skinuo tačno uputstvo sa proverene lokacije, gde se nalazi i kako se zove pojedini ključ ili setovanje u registru, u principu, nije to toliko opasno. Odradi uvek backup registra... system restore, i naravno, pre nego stvarno počneš sa ručnim menjanjima setovanja u registru (naravno, na osnovu nekog malo detaljnijeg tweak uputstva, a nikako, NIKAKO, na osnovu `zdravog razuma` i mišljenja `ma to ne treba, šta će to tu, ovo usporava, ovo je višak....` i sličnih eksperimenata. Odradi backup sistema, najbolje acronis-om ili novim moronton ghost-om, da bi mogao automatski i lako sve da vratiš u prethodno stanje.
Dakle, prečešljaj još malo internet, sigurno postoji i alatka koja sprečava (najčešće autorun) gamad bez da se prekopava ručno registar. A, da ne misliš kako su likovi koji ti to savetuju baš mnogo pametni, ili toliko dokoni da pamte promene, fora je u tome što postoji način da se snimi stanje registra, a zatim da se uradi snimak novog stanja i pomoću batch fajla da se dobije samo razlika u dva stanja - time tačno vidiš šta se promenilo od unosa u registru (pri instalacijama sharware programa, virusa, bilo čega), pa, to može da se iskoristi i za ono što si ti hteo, a i za detaljnu deinstalaciju raznog smeća. Ali, to je smorno, brzo će da ti dosadi, jer, više vremena provedeš na čišćenju registra nego na zadovoljnom korišćenju čistog windows-a.. (iskustvo je čudo, a?)
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60281. Broj poslatih odgovora: 646181.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs