Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Bluetooth zračenje
STRANA 1 OD 1
goranvu Bluetooth zračenje 07.01.2008. 18:15 T7373

status: user
broj poruka: 195
Zanimaju me vaša iskustva/saznanja o jačini i štetnosti ovog zračenja. Ja sam mislio da su u pitanju bezazleni talasi, pa nisam mogao da se načudim kad sam konstantno osećao neki pritisak u glavi dok sam ga koristio. Imam Bluesoleil dongle i pomocu njega se kačim sa laptopa na svoju Nokiu. Sedeo sam u kolima i prvo sam mislio da pritisak osećam zbog mobilnog jer je sličan osećaj, a onda sam mobilni stavio na obližnje drvo udaljeno nekih 5-10 metara, ali pritisak nije prestajao, nego je možda čak bio i jači.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sawitch ... 07.01.2008. 18:25 #38437

status: user
broj poruka: 667
Ovaj tvoj problem spada u domen hipohondrije... Bluetooth zraci kao i daljinski upravljac za TV!!! Nemas zbog cega brinuti... Garant si se nesto iznervirao ili je prosla neka dobra cica pa ti malo podigla tenziju sto je rezultiralo i visim ocnim pritiskom, a samim tim i glavoboljom... :-)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shkomi hmmm 07.01.2008. 18:36 #38439

status: user
broj poruka: 844
nejonizujuce zracenje koje stvaraju elektromagnetni talasi nije stetno. To je stav savremene nauke, tj nije dokazano stetno dejstvo, e sad, da li ce to stetno dejstvo biti dokazano sa razvojem nauke u narednom periodu, po meni je vrlo diskutabilno

Devize devize bonda elema

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev re 07.01.2008. 20:10 #38454

status: user
broj poruka: 1673
Daljinski upravljaci rade sa infracrvenim talasima 870-970nm a Bluetooth radi sa radio talasima 2,4GHz sto nema nikakvih dodirnih tacaka. Zracenje je toliko malo da sigurno nisi mogao da osetis nikakve tegobe nakon kratkotrajnog izlaganja istom. Dugotrajno izlaganje je vec stvar medicinskih strucnjaka. Svako zracenje treba po mogucstvu svesti na minimum pa se ti onda bolje brini za zracenje mobilnim telefonom nego Bluetootom ili slicnim uredjajima malog dometa.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Kancera je sve manje! 07.01.2008. 20:48 #38458

status: user
broj poruka: 6643
Jel` tako? Rakova i kancera je sve manje i manje iz godine u godinu? Bezopasno kao daljinski upravljač?
Evo jedna priča (stvarna i kriminološki odrađena): u Africi je svojevremeno bio veoma prodavan i popularan i reklamiran sapun pod imenom Michael Jackson (onaj degenerik što se raspada nakon što se pretvorio u ružnog belca), sa svojstvom da izbeljuje crnačku kožu. Da li je to radio? Zamislite, jeste. U čemu je bila fora? U živi. Bio je pun jedinjenja žive koja je trovala samo tako. Posebno je bio popularan kod crnkinja koje su njime kupale decu, da bi kao bela imala bolji prolaz u životu... 60` godina bio je popularan DDT (DI-DI-TI), poznati insekticid. Bacao se nemilice. Onda je otkriveno da je izuzetno kancerogen, da ne može da se istrebi iz zemlje i podzemnih voda....
2,4GHz zračenje, to su vam, dragi moji naivci, tzv. MIKROTALASI, da, asocijacija je baš ta: prave osim jonizujućeg efekta i efekat mikrotalasne pećnice: izazivaju zagrevanje fluida u koji prodiru (čitaj: mozga, očnog živca...). Mobilni telefon naslonjen na uvo, zagreje mozak za +1 do +2 stepena kod malo dužeg razgovora. To je kod odraslih koji imaju kakvu-takvu lobanju, kod male dece je još štetniji.
I, nije tačno da je ili nije dokazana štetnost, činjenica je da ima i jednih i drugih nalaza, ali da nezavisnih ima više koji dokazuju štetnost, čak izuzetnu (oko 10 god intenzivnijeg korišćenja 50% veće šanse za neki oblik tumora), a onih plaćenih - svi od reda tvrde da je to ako ne bezazleno, a ono korisno. Mobilna telefonija je veliki biznis da bi je tamo neki naučnici ukokali.
Bluetooth, bežične tastature i pacovi, WLAN u stanu, balavljenje preko mobilnog, korišćenje mobilnog od strane dece manje od 10 godina... sve su bespotrebne stvari sa više štete nego koristi.
Da se razumemo, mikrotalasna zračenja lako je zaustaviti, nisu prodorna, nisu štetna već na malo većoj udaljenosti (valjda), ali su izuzetno štetna kad se izvor zračenja nalazi uz telo (handsfree, pacov i tastatura, dect telefoni, moblini telefoni.... AP sa dignutom snagom zračenja i slično).
Ko ne veruje, neka gurne tintaru u mikrotalasnu rernu i uključi na najslabije, pa nek vidi....
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud ovajjj.... 07.01.2008. 21:02 #38460

status: user
broj poruka: 3737
meni je nesto pocelo da raste na vratu jel to zato sto sam prebacivao porno klipove preko telefona???
Unapred zahvalan.
a sta ti ja znam...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele A sada... 07.01.2008. 21:12 #38462

status: user
broj poruka: 1532
...malo strucno.

Bilo je nekoliko studija o zracenju elektronskih naprava, ali cim bi se neka pojavila, `neocekivana sila` u vidu IT industrije ulece sa ogromnim novcem i studija se povlaci kao da nikad nije postojala.

Danas ukoliko zelite da napravite studiju o stetnosti IT tehnologije, bicete potkupljeni ili ucenjeni PRE nego ozbiljnije krenete u istrazivanje. Tako stoje stvari. Znaci, tesko da cemo UOPSTE saznati koliko je blue tooth stetan.

Poslednji ozbiljan slucaj pred sudom pokrenuo je jedan lekar specijalista neurolog (cini mi se u SAD) koji je uspeo da dokaze da je on sam zbog uporne upotrebe mobilnog telefona dobio karcinom mozga u temporalnoj (slepoocnoj) regiji glave. Bas gde je pozicija mobilnog tokom razgovora. Uspeo je da DOBIJE parnicu na sudu, ali velike pare su sprecile da se o tome prica u javnosti. Mislim da je covek u medjuvremenu umro od posledica bolesti.

Ono sto PISE u knjigama je da je ucinak zracenja na tkiva KUMULATIVAN, tj. da jedna doza zracenja sada i sledeca za jedan dan ili za dve godine se sabiraju, i tako ceo zivot. NEMA nazad jer se ostecenja sakupljaju u genomu celija. Kada se predje prag imunog sistema - covek oboli. Imunitet coveka je veoma individualan, hoce reci, mnogo varira od coveka do coveka.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: A sada... 07.01.2008. 21:24 #38464

status: user
broj poruka: 5696
BC, nisi mi rekao, ako si lekar, koja je (sub)specijalizacija???


- R a v e n L o r d -

:: ...malo strucno
::
:: Bilo je nekoliko studija o zracenju elektronskih naprava, ali cim bi se neka pojavila, `neocekivana sila` u vidu IT industrije ulece sa ogromnim novcem i studija se povlaci kao da nikad nije postojala
::
:: Danas ukoliko zelite da napravite studiju o stetnosti IT tehnologije, bicete potkupljeni ili ucenjeni PRE nego ozbiljnije krenete u istrazivanje. Tako stoje stvari. Znaci, tesko da cemo UOPSTE saznati koliko je blue tooth stetan
::
:: Poslednji ozbiljan slucaj pred sudom pokrenuo je jedan lekar specijalista neurolog (cini mi se u SAD) koji je uspeo da dokaze da je on sam zbog uporne upotrebe mobilnog telefona dobio karcinom mozga u temporalnoj (slepoocnoj) regiji glave. Bas gde je pozicija mobilnog tokom razgovora. Uspeo je da DOBIJE parnicu na sudu, ali velike pare su sprecile da se o tome prica u javnosti. Mislim da je covek u medjuvremenu umro od posledica bolesti
::
:: Ono sto PISE u knjigama je da je ucinak zracenja na tkiva KUMULATIVAN, tj. da jedna doza zracenja sada i sledeca za jedan dan ili za dve godine se sabiraju, i tako ceo zivot. NEMA nazad jer se ostecenja sakupljaju u genomu celija. Kada se predje prag imunog sistema - covek oboli. Imunitet coveka je veoma individualan, hoce reci, mnogo varira od coveka do coveka.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele ... 07.01.2008. 21:47 #38468

status: user
broj poruka: 1532
Hirurg-urolog.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: ... 07.01.2008. 22:02 #38472

status: user
broj poruka: 5696
Vrlo lepo, iskreno najvise cenim hirurge...obicno kazu: internista je propali hirurg...taman cu da te smaram ponekad za savete...ovde iamo i stomatologa...ali hirurga koji se zanima za IT, pa jos i zna o tome, redje...jesi li mladji ili stariji hirurg???


- R a v e n L o r d -

:: Hirurg-urolog
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele ... 07.01.2008. 22:06 #38474

status: user
broj poruka: 1532
Najmladji na Klinici, doduse sa punih 32 godine.

Tu smo, po potrebi, za probleme sa bubrezima, besikama, prostatama, muskim `alatom`...

Moze i nesto sire jer dezuram na urgentnom, kao `za sve hitno u hirurgiji`.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: ... 07.01.2008. 22:35 #38479

status: user
broj poruka: 5696
OK. Pitam jer mi cale ima adenom prostate...mada mi je prvi komsija prof.dr. Stevan Pljesa, internista-nefrolog. A meni je nedavno dijagnostifikovan IBD (UC), doduse osljarski i pod znakom ?, pa se `cesto` lazno predstavljam kao gastroenterolog (IBD related), jer sam sticajem nesrecnih okolnosti poslednjih godinu dana procitao gomilu stiva koje se usko ticu raznih oblika inflamacije GIT-a.


- R a v e n L o r d -

:: Najmladji na Klinici, doduse sa punih 32 godine
::
:: Tu smo, po potrebi, za probleme sa bubrezima, besikama, prostatama, muskim `alatom`..
::
:: Moze i nesto sire jer dezuram na urgentnom, kao `za sve hitno u hirurgiji`.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele ... 07.01.2008. 22:55 #38484

status: user
broj poruka: 1532
Ako zatreba, slobodno se javi na mail. I za jedno, i za drugo, ako treba i za nesto trece...

Bilo kakvo pitanje iz medicine nije besmisleno.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: ... 07.01.2008. 23:42 #38492

status: user
broj poruka: 5696
OK, ali mi baci tvoj mail na mig@verat.net, ne verujem da ce vlasnici PCberze podrzati medicinski podforum...


- R a v e n L o r d -

:: Ako zatreba, slobodno se javi na mail. I za jedno, i za drugo, ako treba i za nesto trece..
::
:: Bilo kakvo pitanje iz medicine nije besmisleno.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs