Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Problemi sa SP2 za XP
STRANA 1 OD 1
Mladic Problemi sa SP2 za XP 21.09.2004. 20:02 T94

status: user
broj poruka: 68
Konacno sam nabavio i tu zadnju kumulativnu zakrpu za windows xp, servis pak 2. isti sam instalirao0., instalacija je protekla bez problema, trajala je nekih 30 minuta. i na kraju naravno potreban je restart sistema kako bi sistem ucitao sve te nove dodatke koje donisi sp2.kada se sitem trbao podici, sve je islo ok, do pojavljivanja standardnog logoa xp-a, i tu je sistem stao cekao sam nekih 10-ak minuta ali uzalud. pokusao i sa safe modom nista.Pa mi je potreban komentar onih koji su mozda ovo slicno imali ili cak resili.I jos da kazem da sam pre toga imao instalitran windows xp pro +sp1.mozda je i greska u tome sto je ovaj sp2 kumulativan tj netreba imati prethodno sp1.neznam nisam siguran.Ali ipak mislim da je problem u hard disku, ima wd 120 gb S-ATA, jer sam isti sp2 uspeo instalirati na drugom racunaru gdje je bio ATA disk.Da li neko zna link za download SP2 koji manje velicine od 266MB on se instalira na XP sa SP1.Hvala.
Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vkover Predlog za rešenje problema 22.09.2004. 19:57 #193

status: user
broj poruka: 3
Potrebno ti je da aktiviraš service pack 2, a to ne možeš ako nemaš prethodno registrovanu verziju i pristup internetu da bi dobio aktivacioni kod. Ja ti predlažem da ti lepo digneš sistem u safe modu i deinstaliraš taj service pack 2, a onda probaš da nadješ kompletnu verziju windowsa XP sa ugrađenim service pack 2 i izvršiš reinstalaciju sistema. Pozdrav
Vlatko

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mladic KO SE O MLEKO OPECE TAJ I U JOGURT DUVA 23.09.2004. 01:22 #194

status: user
broj poruka: 68
Pokusao sam ja na sve moguce nacine da podignem sistem, ali uzalud ni safe mod nije pmogao. a sto se tice tih kodova za registraciju, znam da oni netrebaju jer je sp2 uradjen tako da se moze nadograditi i na windowse bez licence tj. pirate. A sto je najgore isit sam uspeo instalirati na drugi racunar i radi sve ok.Ipak jedno je jasno da ce ovo do sada biti jedan od vecih po meni namernih promasaja microsofta, ovo sve je trebalo da tek vidimo u longhornima, pa kako bi digli prasinu oko svega toga nego ovako.Ipak to je zasigurno taktika microsofta.A citao sam, i razne forume drugih koji su se takodje opekli o sp2, nekompatibilnost sa nekim igrama, sa firewall programima,sa divx-om sa prescott i amd 64 bit procesorima, kao i u mom slucaju obaranje sistema i sta ce se jos toga desiti... I za kraj ko zeli da instalira sp2 moj predlog je da pre toga uradi bacup podataka, jer ja sam morao ponovo instalirati sistem.KO SE JEDNOM O MLEKO OPECE TAJ I U JOGURT DUVA.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
texasyo Svetsko, a nase (XP+SP2 mejd in Buvljak) 23.09.2004. 09:46 #195

status: user
broj poruka: 41

TEXAS YO!
Imas na buvljaku za 150 din XP Pro + SP 2. Ja ga imam vec 20atk dana (cim se pojavio na buvljaku) i za sada radi odlicno. Sistem se dize za 1 minut maksimalno, a sam XP+SP2 radi bolje nego XP+SP1 koji sam do skoro imao.
Takodje ima i nekih "sitnih" problemcica.
Kod mene je instalacija protekla bez problema (XP2500+, Nforce2 ploca), a kod mog ortaka (XP 1700+, VIA ploca) je 4 puta zaredom instalacija na samom pocetku zabadala. (kod izbora particija ili kopiranja fajlova).

Zakljucak:
XP+SP2 sa buvljaka je mnogo bolja varijanta od skidanja SP2 sa neta, ali uvek (bas uvek) postoji sansa da bas sa tvojim kompom nece da radi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
panteleja mogucce... 30.09.2004. 11:28 #202

status: user
broj poruka: 50
kao prvo da li si menjao boot screen(ntoskrnl), e ako jesi zbog toga nece, a ako nisi nadji od nekoga boot.ini poa prekopiraj na njegovoj mashini npr. kod tog lika gde je isto intaliran sp2, a ako i to nece digni sistem iz pocetka, jbg!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
scrusher shit 28.02.2005. 13:28 #890

status: user
broj poruka: 32
SP2 je shitina, dok se ne pojavi neka extra super nova verzija u kojoj ce da poprave sve bagove i shitove ja se drzim SP1
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60279. Broj poslatih odgovora: 646151.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs