Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Asus ruter na Telekomovom ADSL-u
STRANA 1 OD 1
chingachko Asus ruter na Telekomovom ADSL-u 23.04.2008. 22:51 T9459

status: user
broj poruka: 31

Kupio sam Asusov router WL-600 g, da bih napravio wireles access point. Ruter radi dobro, ali imam problem oko podesavanja modema koji je integrisan u ruter.
Pokusao sam sa GUI za idiote (EZ setup), ali ne moze nista da nadje. Onda sam zvao podrsku i oni su mi rekli da nisu duzni da mi setuju ruter?????? Uredno su odbili da mi daju parametre!!!!

Da li neko moze da mi pomogne oko setovanja?

Unapred hvala.

(uredno su mi rekli da prepisem setovanje sa njihovog HUAWEI modema, ali username i password koji su mi dali nije onaj koji modem trazi)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox Aj probaj... 23.04.2008. 23:51 #52240

status: user
broj poruka: 1394
VPI 8
VCI 35
PPPoE ancapsulation
multimode modulation

tako je bar setovanje na ovom mom sezampro krljetku...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dsb Re 24.04.2008. 01:00 #52252

status: user
broj poruka: 244
Koliko ja znam nijedan provajder ne pruza podrsku za setovanje opreme koja nije njihova te moras da se snalazis sam sa opremom koju nabavis na drugom mestu. Da ti pomognu oko setovanja opreme nisu duzni ali svakako su duzni da ti daju parametre da mozes da setujes sam. Ionako su ti parametri isti kod svih provajdera i ima ih svega nekoliko, na ovo sto je xenox napisao dodao bih i ako imas opciju `multiplex` onda izaberi LLC, a kod modulacije mozes da probas i sa G.dmt i ADSL2+ ili da ostavis na multimode pa da sam bira. Ono sto u tvom slucaju pravi probleme to su sledeci parametri, korisnicko ime i lozinka, ukoliko si u skorije vreme otvorio nalog kod telekoma verovatno ih nisi ni dobio a potrebni su ti da bi setovao taj tvoj ruter, u tom slucaju koliko sam ja upucen ne vredi da zoves podrsku nego moras da pises neku pismenu molbu da ti dostave te podatke no to nek kaze neko ko je na telekomu i ko je vec prolazio kroz tu proceduru, tacno kako ide.
Ako ne mozes nikako drugacije da se izboris sa ovim na kraju krajeva ostavi tog havajca da drzi konekciju a nek ti Asus samo izigrava switch odnosno access point

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60287. Broj poslatih odgovora: 646218.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs