Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
USB problem
STRANA 1 OD 1
Gare87 USB problem 12.04.2010. 21:02 T25983

status: user
broj poruka: 4725

vido sam ove teme ali nazalost ni jedna mogucnost ne pomaze.
Znachi drug mi doneo fleshku na kojoj ima neki virus retardirani koji je izgleda zakljuchao flesh pa se ne moze pise a ni brishe. Probao sam razne nachine da otkljucham flesh ali ne uspevam nikako. Ono sa low level format nisam probao jer to nzm a i mrzi me da se majem sa tim glupostima jer nije moja. Pa ako imate neku ideju kako sa nekim programom ili malwer anti virusom da bar formatiram flesh??

p.s. inache zanimljivi su virusi, zovu se gladan.exe, kuglica.exe, i autorun.inf :D :D
Inache nisu preshli na komp imam razne antiviruse tako da su blokirani ali se flesh nikako ne moze formatirati, i flesh memorija nema ono dugme za zakljuchavanje. hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Seerauber re: 12.04.2010. 21:15 #204031

broj poruka: 948
probaj sa ovim da uradis opciju `eraser`:
http://www.softpedia.com/get/System/Benchmarks/Flash-Memory-Toolkit.shtml

ili ipak da probas LLF:
http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/HDD-Low-Level-Format-Tool.shtml

Gare87 Re: re: 12.04.2010. 21:37 #204044

nazalost, oba programa su retardirana, oba pishu kao da brishu sve sa flesha, a zapravo preskachu sve fajlove. Isto kao i ja sa svim shto sam probao da obrishem flesh ali ne pomaze nishta :(((((((

Trebaju mi dalji predlozi ako ima nekih!?

:: probaj sa ovim da uradis opciju `eraser`
:: http://www.softpedia.com/get/System/Benchmarks/Flash-Memory-Toolkit.shtm
::
:: ili ipak da probas LLF
:: http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/HDD-Low-Level-Format-Tool.shtm
neXus2000 To su 12.04.2010. 21:42 #204047

broj poruka: 3351
To je malware koji pravi od imena foldera, koji se nalaze na flashu, exe fajlove. Otvori My computer, klikni desno dugme na flash i izaberi format i formatiraj ga. Ako nece tako kada startujes komp, stiskaj F8 k`o kreten dok ne izbaci meni. Izaberi Safe Mode, i tu odradi ovo gore sto sam napisao.
vladarko Re: To su 12.04.2010. 21:56 #204053

broj poruka: 4228
Tako je! A samim folderima stavlja Hidden atribut.

Pozdrav!

Vlada

:: To je malware koji pravi od imena foldera, koji se nalaze na flashu, exe fajlove. Otvori My computer, klikni desno dugme na flash i izaberi format i formatiraj ga. Ako nece tako kada startujes komp, stiskaj F8 k`o kreten dok ne izbaci meni. Izaberi Safe Mode, i tu odradi ovo gore sto sam napisao.
Gare87 fala 12.04.2010. 22:07 #204061

ali imam mnogo vishe iskustva sa tim nego shto mislite. Ali ovaj je zajebao vek virus. Znam i gde se shtekaju i kako se manifestuju ma sve to znam, ali ovaj prosto ne mogu nikako da unishtim!!! :@ :@

To u safe modu je drugo shto sam odmah probao, kad sam video da nece iz windowsa klasichno, anti virusi ne mogu da ga obrishu jer flesh ima zabranu na write atributu, probao sam i iz dosa da skinem attribute ali nikako ne moze, shta vishe on ima hidden atribut koji je greyed out tj ne moze da se deshtiklira. Ni na bilo koji nachin ne mogu da ga brisnem. Ajd dalje shta josh da uradim??

neXus2000 Re... 12.04.2010. 23:22 #204093

broj poruka: 3351
Total Commander, i probaj sa njime da skines attribute, tj ostavis samo archive i recurse subdirectories
Gare87 e ovako 13.04.2010. 11:45 #204240

probao sam preko windows boot diska da obrishem flesh, ali prc, kad sam pokrenuo konzolu ukucam g: i on tako uchitava uchitava i uchitava infinite, onda sam ukucao format g: i isto kao da krene da formatira ali zapravo tako stoji beskonachno dugo. Posto se tako ukochio ja ischupam fleshku ali sad se flesh ne moze otvori uopshte. Evo kliknuo sam na g: u TC i tako stoji jedno 15min i sad evo prijavio drive not found i ne moze da otvori flesh :(((

Ako neko zna neshto, molim pomagajte!!! hvala

gile23 Re: e ovako 13.04.2010. 11:51 #204243

broj poruka: 9121
Po ovome novome, flash je riknuo pre nego sto je usao virus u njega, znaci nije ga virus ubio, vec se sam od sebe pokvario.

Pozdrav!

:: probao sam preko windows boot diska da obrishem flesh, ali prc, kad sam pokrenuo konzolu ukucam g: i on tako uchitava uchitava i uchitava infinite, onda sam ukucao format g: i isto kao da krene da formatira ali zapravo tako stoji beskonachno dugo. Posto se tako ukochio ja ischupam fleshku ali sad se flesh ne moze otvori uopshte. Evo kliknuo sam na g: u TC i tako stoji jedno 15min i sad evo prijavio drive not found i ne moze da otvori flesh :((
:: Ako neko zna neshto, molim pomagajte!!! hval
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Gare87 bash vam fala 13.04.2010. 17:04 #204324

Shto ne pomazete kad treba!!! A kad treba da se raspravljate onda ste uvek raspolozni!!! Mogli ste nesto da predlozite kao reshenje za ovaj problem, a ono niko, ma bash lepo!! Inache reshio mi drug problem, morao je preko linuxa da formatira nekako flesh, a vi svi ste mogli makar malo da se potrudite, a ne ovako!!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs