Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
WD 500AAKS Caviar SE16 Problem!
STRANA 1 OD 1
gliga79 WD 500AAKS Caviar SE16 Problem! 07.06.2011. 13:32 T36441

status: user
broj poruka: 4641
Drug pokusao da formatira C particiju na HDD-u, i navodno mu se pojavila poruka da ne postoji drajver u windowsu za ovaj HDD????
Posle toga nije hteo da radi i ako je pre toga radio.
Kad sam doneo kuci hdd, probao sam da umesto mog drugog(slave) HDD-a ubacim ovaj , medjutim Bios nece da se podigne. Iskljucio sam oba mojaHDD-a i prikacio samo ovaj. Ista situacija, lampica na kucistu za hdd neprekidno svetli, a bios nece da se podigne.
Da li je crko ?

Thermaltake Soprano RS 200
Seasonic S12D, 850w Super Silent
Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
MSI 6850 Cyclone, Power edition
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ribolovac Verovatno 07.06.2011. 13:35 #331923

broj poruka: 1305
je crko. Neka ga reklamira.

i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,

tortojed Mozda nije crkao - ima neka caka na novijim WD diskovima, kada se radi 07.06.2011. 14:07 #331944

broj poruka: 11012
o XP-u (verovatno je pokusao da ga formatira na XP-u). Bilo je o tome reci, ovde, na Forumu, zimus...

Mozda se radi o ovome:

``ISSUES WITH XP: While that sounds like all good news, it turns out that many XP users need to use the WD Align software to setup the drive, which can be time consuming and create some potential issues in formatting and partitioning the drive, and in finding tools to do that.

The exception is if you are using a single partition for a clean install - then there is an option to set a jumper on the drive before installing. WD has a table which summarizes installation at their `Advanced Format Hard Drive Download Utility` web page - anyone buying this drive should be sure to review that page. ``
gliga79 Reseno 07.06.2011. 15:14 #331977

Kad sam ga ubacio u treci sata kontroler, instalirao je drajvere automatski i proradio.

Thermaltake Soprano RS 200
Seasonic S12D, 850w Super Silent
Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
MSI 6850 Cyclone, Power edition

imarkovic Re: Reseno 07.06.2011. 15:29 #331982

broj poruka: 19078
prvo kazes kako si ga ubacio umesto tvog drugog SLAVE a onda si ubacio u treci sata port, nema kod sata slave, ima sata 1,2,3,4,5,6,7,8, nema slave ili primary

:: Kad sam ga ubacio u treci sata kontroler, instalirao je drajvere automatski i proradio
::
:: Thermaltake Soprano RS 200
:: Seasonic S12D, 850w Super Silent
:: Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma
:: Asus P5QL-
:: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mh
:: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
:: MSI 6850 Cyclone, Power editio
gliga79 Re: Re: Reseno 07.06.2011. 15:48 #331991

Hteo sam da kazem umesto drugog hdd-a gde nije instaliran sistem, pa sam se izrazio `slave` u brzini sto je naravno netacno, ali sto je brzo to je i kuso, Jbg !!!
Poenta je da nece da radi ni u prvom, ni u drugom sata kontroleru, gde se nalaze moja dva hdd-a, vec u trecem. Trazi posebne drajvere i ako mi je jedan hdd WD.

:: prvo kazes kako si ga ubacio umesto tvog drugog SLAVE a onda si ubacio u treci sata port, nema kod sata slave, ima sata 1,2,3,4,5,6,7,8, nema slave ili primar
:: :: Kad sam ga ubacio u treci sata kontroler, instalirao je drajvere automatski i proradio
:: ::
:: :: Thermaltake Soprano RS 200
:: :: Seasonic S12D, 850w Super Silent
:: :: Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma
:: :: Asus P5QL-
:: :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mh
:: :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
:: :: MSI 6850 Cyclone, Power editio
imarkovic Re: Re: Re: Reseno 07.06.2011. 16:01 #331993

reci mi nesto molim te, da li je slucajno nekim cudom ploca Gigabyte? ne znam sad tacno koji kontroler i revizija

:: Hteo sam da kazem umesto drugog hdd-a gde nije instaliran sistem, pa sam se izrazio `slave` u brzini sto je naravno netacno, ali sto je brzo to je i kuso, Jbg !!
:: Poenta je da nece da radi ni u prvom, ni u drugom sata kontroleru, gde se nalaze moja dva hdd-a, vec u trecem. Trazi posebne drajvere i ako mi je jedan hdd WD
:: :: prvo kazes kako si ga ubacio umesto tvog drugog SLAVE a onda si ubacio u treci sata port, nema kod sata slave, ima sata 1,2,3,4,5,6,7,8, nema slave ili primar
:: :: :: Kad sam ga ubacio u treci sata kontroler, instalirao je drajvere automatski i proradio
:: :: ::
:: :: :: Thermaltake Soprano RS 200
:: :: :: Seasonic S12D, 850w Super Silent
:: :: :: Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma
:: :: :: Asus P5QL-
:: :: :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mh
:: :: :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
:: :: :: MSI 6850 Cyclone, Power editio
gliga79 Re: Re: Re: Re: Reseno 07.06.2011. 16:25 #331996

Umesto `Storage` napisah `Slave`.
Haha, al je ispalo problematicno.
Ploca jeste Gigabyte(ga-ma78gm-s2h) , ali problem je sto ni kod mene HDD nije radio u prva dva sata kontrolera. Nije hteo BIOS da se pokrene.
Tek je u treci kontroler(kad su bila sva tri hdd a prikacena) Windows automatski instalirao drajver i tada su se pojavile particije (6 kom!!!).
Ja se iznenadio na prvu , reko ovaj disk prso skroz, ono lik je izgleda dijabola :)))

:: reci mi nesto molim te, da li je slucajno nekim cudom ploca Gigabyte? ne znam sad tacno koji kontroler i revizij
:: :: Hteo sam da kazem umesto drugog hdd-a gde nije instaliran sistem, pa sam se izrazio `slave` u brzini sto je naravno netacno, ali sto je brzo to je i kuso, Jbg !!
:: :: Poenta je da nece da radi ni u prvom, ni u drugom sata kontroleru, gde se nalaze moja dva hdd-a, vec u trecem. Trazi posebne drajvere i ako mi je jedan hdd WD
:: :: :: prvo kazes kako si ga ubacio umesto tvog drugog SLAVE a onda si ubacio u treci sata port, nema kod sata slave, ima sata 1,2,3,4,5,6,7,8, nema slave ili primar
:: :: :: :: Kad sam ga ubacio u treci sata kontroler, instalirao je drajvere automatski i proradio
:: :: :: ::
:: :: :: :: Thermaltake Soprano RS 200
:: :: :: :: Seasonic S12D, 850w Super Silent
:: :: :: :: Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma
:: :: :: :: Asus P5QL-
:: :: :: :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mh
:: :: :: :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
:: :: :: :: MSI 6850 Cyclone, Power editio
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: Reseno 07.06.2011. 16:30 #331997

ma hoce ploca ponekad da zaglupi i hard disk i ne samo to nego razne stvari se desavaju, a ne mogu da verujem koliko su problematicne Gigabyte ploce a koliko ih hvale na sav glas!
Ne bi bilo lose da se odradi update firmware-a na tom disku, ja se ne bih smirio dok to ne bih uradio

:: Umesto `Storage` napisah `Slave`
:: Haha, al je ispalo problematicno.
:: Ploca jeste Gigabyte(ga-ma78gm-s2h) , ali problem je sto ni kod mene HDD nije radio u prva dva sata kontrolera. Nije hteo BIOS da se pokrene
:: Tek je u treci kontroler(kad su bila sva tri hdd a prikacena) Windows automatski instalirao drajver i tada su se pojavile particije (6 kom!!!)
:: Ja se iznenadio na prvu , reko ovaj disk prso skroz, ono lik je izgleda dijabola :))
:: :: reci mi nesto molim te, da li je slucajno nekim cudom ploca Gigabyte? ne znam sad tacno koji kontroler i revizij
:: :: :: Hteo sam da kazem umesto drugog hdd-a gde nije instaliran sistem, pa sam se izrazio `slave` u brzini sto je naravno netacno, ali sto je brzo to je i kuso, Jbg !!
:: :: :: Poenta je da nece da radi ni u prvom, ni u drugom sata kontroleru, gde se nalaze moja dva hdd-a, vec u trecem. Trazi posebne drajvere i ako mi je jedan hdd WD
:: :: :: :: prvo kazes kako si ga ubacio umesto tvog drugog SLAVE a onda si ubacio u treci sata port, nema kod sata slave, ima sata 1,2,3,4,5,6,7,8, nema slave ili primar
:: :: :: :: :: Kad sam ga ubacio u treci sata kontroler, instalirao je drajvere automatski i proradio
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Thermaltake Soprano RS 200
:: :: :: :: :: Seasonic S12D, 850w Super Silent
:: :: :: :: :: Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma
:: :: :: :: :: Asus P5QL-
:: :: :: :: :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mh
:: :: :: :: :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
:: :: :: :: :: MSI 6850 Cyclone, Power editio
ICEsd re 07.06.2011. 17:17 #332005

broj poruka: 2158

Nije samo Gigabyte problematican kod mene na MSI oce iz cista mira da pocne da pokazuje BSOD, ubih se da nadjem problem kad ono malo se usled vibracija pomerio sata prikljucak i ploca poludela, nadje bio lepo sve hdd ali malo duze mu treba.

Samo mi nije jasan taj tvoj drug koji je formatirao particiju iz Windowsa na kojoj je instaliran windows, sta je probao da izbrise win iz win-a ????!!!???Sreca da nije zeznuo MFT inace je mogo ceo hdd da zezne pa onda mora low format da bi se oporavio.
vladarko Verovatno je Win7 u pitanju. 07.06.2011. 18:00 #332039

broj poruka: 4228
Meni se ovo dešavalo i na Sandy Bridge platformi.

Pozdrav!

Vlada

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs