Pa ako ti brzina nije bitna onda te boli uvo. Meni radi vec oko 2 godine W7 64 na 1tb Green, a pre toga je radio Xp. Stavljeno je kao privremeno pa se oduzilo, ali nije bilo nikakvih problema.
Ja ne bih drzao sistem na wd green, fala lepo... Koliko vidim tebi brzina nije bitna tako da stavi...
Ipak WD GREEN serija namenjena za cuvanje podataka i dooosta je sporiji disk naravno i veoma tih.
:: Preporucljivo ili ne :: :: Slabo igram igrice, niti sam zahtevniji korisnik, brzina mi nije bitna. Interesuje me samo da bude tih. :: :: Win 7 64bit bi isao. :: :: fx6300 | 990fxa-ud3 rev4.0 | 4Gb @ 1866 | gtx 460 Hawk | Seasonic X-series 650KM :: dead silent pc
Nidzo, jel bas imas 4.0 reviziju ploce? Gde si je uzeo, jel si zadovoljan? Jel ima uefi bios, pitam posto se gigabajt nije bas proslavio 990fx cipsetom. Pati jos gigabajt od starih boljki, pa cak i od nekih totalno glupih i (ne)dopustivih sitnica...
Zavisi sta u sekundu ilii dve, podizanje sistema je znatno duze na green seriji, imao sam wd green 500gb 5400rpm i wd 640aals black 7200rpm, iz radoznalosti na oba diska instalirao win7 x64 i dosta programa...
Ubrzo sam se uverio da je green serija namenjena za ono i cemu sluzi - cuvanje podataka i nista vise.
:: Bez problema pola godine i vise :: Inace to spor se ogleda u :: sekunda vs pola sekunde, za neke stvari :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 51 :: Screen Dell 2 :: ::
Ako ces sistem i imas hard koji parkira glavu na svakih 8 sekundi onda sa wdidle produzi to vreme posto cas posla nabije 100000 otparkiranja godisnje...
upravo tako, i ja sam se licno uverio. kakva sekunda - dve. podizanje sistema, primetno i znatno duze. po meni, green samo za storage. mozes ti i sistem da mu stavis, radice to.....nekako.
:: Zavisi sta u sekundu ilii dve, podizanje sistema je znatno duze na green seriji, imao sam wd green 500gb 5400rpm i wd 640aals black 7200rpm, iz radoznalosti na oba diska instalirao win7 x64 i dosta programa.. :: :: Ubrzo sam se uverio da je green serija namenjena za ono i cemu sluzi - cuvanje podataka i nista vise :: :: :: :: Bez problema pola godine i vise :: :: Inace to spor se ogleda u :: :: sekunda vs pola sekunde, za neke stvari :: :: :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: :: Cooler:CM v8 GT :: :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: :: Ram:10 Gb Kingsto :: :: MBO:Asus M5A9 :: :: Case:CM Storm Enforce :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: Keyboard: Logitech iluminate :: :: Mouse:Mx 51 :: :: Screen Dell 2 :: :: :: ::
Ni u ludilu, kolega kupio nov PC sa zelenim od 500GB i posle manje od pola godine poceo da brljavi, neverovatno koliko je sporo radio, instalirah mu nov Windows ono isto kad sam instalirao Sentinela imam sta i da vidim 76 bed sektora. Inace komp je koristen prvenstveno za net imao je par igrica za cerku tipa Angry Birds, znaci totalno neiskoristen 82 radna dana i preko 70% prazan. Sreca pa je imao garanciju i na moj nagovor trazio je Hitachija normalno 7200. Ti WD zeleni su poznati po tome ima ih na limundu dosta takvih i od 500 i od 1000GB za Samsunga i Seagatea ne znam.
Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black
`Zeleni` modeli su namenjeni korisnicima koji u drugi plan stavljaju performanse, dok su im prioriteti cena, kapacitet i energetska zahtevnost. Green serija je kao takva planirana kao skup sporijih modela koji se oslanjaju na InteliPower tehnologiju koja u skladu sa potrebama reguliše broj obrtaja magnetnih ploča. Ovi hard diskovi su odlični kao `storage` jedinice, ali u nedostatku novca mogu naravno poslužiti i kao sistemski diskovi. Ruku na srce, ovo treba učiniti u slučaju nedostatka drugog rešenja.`
Radice bez problema drug ga koristio kao sistemski disk 2god i nije imao nikakvih problema cak je bio prezadovoljan sa performansama, imao ovaj sa 64MB cash-a, tih hladan i trosi samo 6W. Sad sam ga ja uzeo za storage :P
Ne bi verovao, ali Seagate retko kad ima bucne diskove.. za to su zaduzeni Hitachi 7200rpm i WD Black, imao si tu nesrecu da ti zapadne i bucan Seagate:) Pitam da li je noviji taj F2(ne znam da li sada postoji neki F2), jer to znaci da ako je noviji da je to u stvari Seagate, ne kazem da su Seagate losi diskovi, ali danasnji Samsung koji se prodaju kao ST nisu bas na zavidnom kvalitetu.
:: Muka mi je, kupio sam st500dm002 500gb, disk krlja i u idle, pisti, zuji, pa sam ga vratio.. Doduse jeste brz i hladan, ali buka je nepodnosljiva. :: :: :: fx6300 | 990fxa-ud3 rev4.0 | 4Gb @ 1866 | gtx 460 Hawk | Seasonic X-series 650KM :: dead silent pc :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.