Desilo mi se to 2x i trazio sam resenje na netu ai izgleda da ga nema, imam dve particije pored c, i sad na njima su mi podatci, i odjednom imao sam napr 15gb slobodno, i pogledam sutra i vidim 60gb slobodno, a nisam je ni cistio ni brisao nista, e sad, mislim da mi je sve od podataka tu, ali neznam odkud toliko mesta odjednom tako mi se isto desilo da sam dobio 20gb na drugoj a sve mi je bilo tu koliko vidim, aje da je c u pitanju pa da je shadow copy ali ovako data storage particije stvarno mi nije jasno cuo sam da ljudima oduzima mesto ali meni je misterija da li neko ima ideju?
Jedino sto mi pada na pamet je da ti je neka aplikacija koristila te particije za neki svoj TEMP folder, tipa TV kartica za snimanje kanala, neki backup program, konverzija video-a i sl. i da si uninstall neki od njih i otisao i temp folder.... Nemoguce je da se prostor poveca bzvz, naravno. Imao si nesto i to je obrisano i eto prostora.:) Obicno programi koje sam nabrojao, izmedju ostalih, pri instalaciji same po defaultu za svoj temp folder odaberu particiju/e sa najvise slobodnog prostora, a u tvom sluvcaju su to verovatno bile :D i :E...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
wd mybook 500gb green unutra sve ok mesec dana kad jedan dan upalio ja pojavilo mi se 30tb prostora ja se izgubio gledam sta je ovo a plus sam imao 17 godina glup kao noc i ja u kimtec oni testirali kazu ispravan je mi smo formatirali hdd a na njemu imao boga oca podataka, vratim ja to sa get data back onako polovicne fajlove mp3 i krenem ispocetka i opet pobrljavi i tad sam ga ja formatirao, razvalio kuciste ono lepo plasticno, jedno vreme je bio u racunaru direktno na sata kabl a drugi hdd stavio na usb budzu i evo i dan danas radi bez greske, 100% health nema losih sektora itd.
ko zna kakvi su to tripovi i koje je objasnjenje za to ali eto malo su slicne nesrece :)
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.