Imam SISTEMSKI HARD hitachi 320gb,bukvalno preko noci mi se komp usporio desetostruko,dize sistem 5 minuta,jos 5 minuta mu treba da pokrene bilo koji program,slika iz HDTUNE izgleda ovako
Šta ti kaže hdd sentinel? Jel izbacuje neke greške? Otiđi u device manager i proveri da se nije iz nekog razloga prebacio u pio mode. Podigni hirens boot i tamo ga testiraj sa istim alatom.
sve je podeseno kako treba i tako je radilo bez problema duze vreme,znaci niko nista nije dirao i samo se na sledecem jutarnjem paljenju deset puta usporio,i tako usporeno radi vec nekoliko dana....viruse iskljucujem iz price skroz.... provereno nema virusa.... sentinel kaze preko 1000 bed sektora...ali pogledajte brzine oba harda....veeelke razlike zar ne?
Kopiraj ti sa njega sto imas, formatiraj ga i vidi da probas HDD regenerator sa omiljenih prodavnica. _____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
:: sve je podeseno kako treba i tako je radilo bez problema duze vreme,znaci niko nista nije dirao i samo se na sledecem jutarnjem paljenju deset puta usporio,i tako usporeno radi vec nekoliko dana....viruse iskljucujem iz price skroz.... provereno nema virusa.... sentinel kaze preko 1000 bed sektora...ali pogledajte brzine oba harda....veeelke razlike zar ne :: :: ::
:: sve je podeseno kako treba i tako je radilo bez problema duze vreme,znaci niko nista nije dirao i samo se na sledecem jutarnjem paljenju deset puta usporio,i tako usporeno radi vec nekoliko dana....viruse iskljucujem iz price skroz.... provereno nema virusa.... sentinel kaze preko 1000 bed sektora...ali pogledajte brzine oba harda....veeelke razlike zar ne :: Pa eto ti, `sentinel kaze preko 1000 bed sektora`. Sad jedino da ga proteraš kroz `HDD Regenerator` u slučaju da su to softwerski bad sectori. Bekapuj sve što ti treba neizbežno prvo, ako je tačno za te secore, neće još dugo da radi.
ali sta mislite o brzinama pisanja i citanja,zar nije ogromna razlika izmedju ova dva harda....tj na Samsungu je normalna za taj disk,ali na Hitachiju je dosta manja nego sto bi trebalo,ili gresim???
HDD iz sigurnosnih razloga smanjuje brzinu citanja i pisanja kada se pojavi veca kolicina losih sektora. Mrka kapa po tom pitanju, pa i sve da ostane na tom broju bice prespor za danasnje potrebe.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
gecrkt ....ok tako sam i mislio,ali reko ajd da proverim i sa strucnijim ljudima od mene.... jer ova sporoca je van svake pameti,zamislite da od ukljucenja kompa cekate u proseku 10 minuta da bi mogli samo da pokrenete browser.... instaliracu win na ovaj Samsung F3,pa ce raditi kako treba....
:: Imam SISTEMSKI HARD hitachi 320gb,bukvalno preko noci mi se komp usporio desetostruko,dize sistem 5 minuta,jos 5 minuta mu treba da pokrene bilo koji program,slika iz HDTUNE izgleda ovak :: :: http://www.dodaj.rs/f/2z/nO/2DA6JQwO/hitachi.pn :: :: :: dok za poredjenje, disk za storage mi je Samsung F3 1tb i slika iz HDTUNE izgleda ovak :: :: http://www.dodaj.rs/f/1S/Ss/CTXdE40/samsung-f3.pn :: :: pitanje glasi-da li je geknuo ovaj sistemski hitachi??? ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.