jer znas i sam da i dalje ima tona ``refurbished`` hardova na trzistu,sa manjom garancijom od standardne,i u proseku svaki treci od tih refurbished diskova crkne cak i pre isteka te minimalne garancije koju dobijes....dakle gde planiras da kupis i kolika je garancija na te diskove koje si napomenuo...i navedi punu oznaku diska,to ce pomoci da ti kazemo koja serija diskova se provereno dobro pokazala,a koja lose....
prva 3 su cini mi se refurbished hardovi,jedino mi se cini da pod brojem 4 nije....nek kazu i iskusnije kolege.... za sve ostale je rok isporuke 2 dana,samo za taj cetvrti je rok isporuke 3 dana,sto mi govori da njega i oni porucuju,i da je taj sa duzinom garancije koju treba da ima,dok ove sa 2 god garancije imaju ``na lopate`` :)))
Ovaj 4. WD Purple je za video nadzor. Kolko se sećam koriste algoritme kojima je prioritet da snimaju kontinualno a ne integritet podataka, pa zato nisu preporučljivi za druge namene. Maltene svi diskovi su sa 2 godine garancije, sem WD red (3) i Black (5). Od tih koje je pokretač teme nabrojao Seagate bi trebao da bude najbrži, pa onda Blue. Green bi izbacio.
Odgovor je lak uzmes onaj sto ima najvecu garanciju,prodas ga pred isteka garancije jer garantovno svaki ce da rikne po isteku garancije osim ako nekim cudom ima neku fabricku gresku pa pozivi jos koju godinu
ali pokretacu teme je upravo crkao hard disk,zato i kupuje drugi!!! zabole njega koji ima koje performanse,njemu je bitno da disk ima sto duzu garanciju,i da je sto dugotrajniji i kvalitetniji....Taj pod brojem 4 moze biti namenjen za sto god pozelis,zar mislis da je namenjen da samo to radi za sta je predvidjen,i nista osim toga??zar mislis da nece raditi normalno u kompjuteru??? Najbitnije je da je taj hard napravljen od kvalitetnih komponenti koji mogu godinama da izdrze 24-orocasovno njakanje.... i zato i ima najduzu garanciju....i ne zaboravite,pre poplave one fabrike za pravljenje hard diskova,STANDARDNA garancija na SVAKI hard disk je bila 3 godine....tek posle poplave fabrike, su nasi poceli da uvoze refurbished hardove i daju 2 godine garancije,a mi sad ko ovcice poceli da mislimo da je to standard...e pa nije,standardna garancija je 3 GODINE...
Ti diskovi za video propustaju greske da ne bi prekidali snimanje ili gubili frejmove. Mala greska u video streamu nije problem- par zbrljanih frejmova i idemo dalje, blokirano snimanje jeste. Mala greska u zip fajlu je katastrofalna...
Sto se teme tice - green nije za sistem. WD black bi bila moja preporuka, ali je dosta skuplji. Mozda kombinacija od dva hdd-a. Green za iso fajlove od igrica i snapshotove sistema a neki manji brzi za samo igranje...
ok,razumem sta kazes,ali zasto na sajtu proizvodjaca stoji napismeno za taj model da se na njega mogu stavljati slike,muzika,i svi ostali podaci koji se obicno i stavljaju na hard diskove???
:: Ti diskovi za video propustaju greske da ne bi prekidali snimanje ili gubili frejmove. Mala greska u video streamu nije problem- par zbrljanih frejmova i idemo dalje, blokirano snimanje jeste. Mala greska u zip fajlu je katastrofalna.. :: : :: :: Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570 :: 3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X :: Frontier DIV :: :: ::
Ja sam skoro uzeo Seagate barracuda 1TB bez mnogo razmisljanja jer mi je trebao hard a u lokalnom winwinu su njega imali na lageru. Generalno sam zadovoljan brzinom, sluzi mi za storage ali na njega instaliram i igre. Negativna stvar i potencijalno vrlo iritantna je sto moze da se cuje na tihoj masini kada povremeno parkira glavu i ima nesto jace vibracije (ja sam ga dampovao gumicama i sad je ok). U radu je prilicno tih, mozda za nijansu samo bucniji od samsung F3.
vodi racuna sa tim Seagatom blokira mu se firmware, verovatno ako je novije serije otklonili su taj problem, i sve ove sto si naveo su shit, green serije imaju tonu losih sektora po isteku garancije ili pred istek garancije.
Hardovi su sve brži i brži i napakovani su u sve manja kućišta,a to dovodi do porasta temperature.Visoka temperatura je najveći neprijatelj elektronike.Jako je bitno razmisliti o dodatnom hlađenju harda.Postavljanjem ventilatora ispred ili na sam hard drastično se smanjuje temperatura i produžava njihov vek.Govorim vam ovo iz sopstvenog iskustva.
Kanarska niskoletačka žaba sabljarka koja pljuje otrov ljudima u oči posle zalaska sunca.
Ja sam slucajno na rafovima u kozjackoj ulici, znate svi koja prodavnica, video thermaltake hdd hladnjake, pleksi je sve, vent isto providan, plave led diode, cena, 226din. Stavio na 5 diskova sto sam imao, tj imam i sad i iskreno nije losa stvar, nisam opterecen bukom, bitno je da sve sljaka kako treba. Jedino mi je smetalo sto su mi sve diode u sobi crvene boje a to plavo mada se od kablova i kaveza i ne vidi. Ja imam wd green 500 iz mybooka, evo 6 godina ce biti pocetkom avgusta. Radi kao singerica. A blue iz 2012 god mi bio blokirao pa sam ga pesnicio i evo sve radi. Dragot uzmi ssd 120gb a kasnije neki green od 1tb i miran si.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.