Radi se o disku WD 20EFRX 2TB red,pokusao sam da ga nakacim na plocu ali ga bios ne vidi,ploca MSI 770 C45 a na ploci nakacena dva hdd sata i sata dvd-rw.Updejtovana ploca na najnoviji bios ali i dalje nista,Imate li neku ideju jel mozda neka nekompatibilnost sa plocom ili je ovaj hard mrtav.Ajd please pomozite...
A da opises kako se ponasa HDD. Da li se cuje da okrece motor, da li nesto skljocka...
Ako je elektronika vrisnula, onda mrka kapa. Moras naci za indetican model i prebaciti firmware chip, a i ptanje je da li ce i tad da radi. Nisam siguran za te modele...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Nazalost, tako je. Samo ne mora bas odmah/ s mesta, moze i za pola sata, nikakav problem. Kanta nece pobeci...
Mada, ja takve neuspele kupovine cuvam. Nikad ne znas kad ce ti zatrebati PCB...ili ako je dobar HDD, pa naletis bud zasto na isti, samo prebacis elektroniki i firmware i eto dobrog diska...Naravno, sve zavisi od modela do modela i kako je izvodljivo, ali sto kazu, leba ne trazi. Grehota, dobar HDD.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: ako si ga kupio za male pare na limundu kao neispitanog baci ga odmah u kantu :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 51 :: Screen Dell 2 :: ::
Hard sam dobio od prijatelja i on kaze da je disk radio ali da je na disku bio instaliran Linux.Kada sam ga prvi put ubacio bios ga je prepoznao a windows ga je prepoznao i poceo sa instalaciojom drivera ali se tu zablesavio i ispisao Sata hdd diskonekt.Prilikom restarta poceli su problemi sa kocenjem pri ulasku u bios,da bi posle par restarta hdd bio nevidljiv i u biosu a naravno i u win7.
Digni ga pod linuxon bilo kojim i obrisi sve particije. Prebaci ga u Win. I to samo ako je do nekompatibilnosti sa postojecom particijom na HDD-u, ali u 99.9 % je otplovio u vjecne vode.
Digni ga pod linuxon bilo kojim i obrisi sve particije. Prebaci ga u Win. I to samo ako je do nekompatibilnosti sa postojecom particijom na HDD-u, ali u 99.9 % je otplovio u vjecne vode.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.