da li`je hdd bucan- drlja li ? pozeljno je da bude sto tisi.
Trenutno koristim 1TB Seagate Barracuda ST1000DM003 mada ovo mu je vec 3 ili 4 godina i ako hdd kod mene radi odlicno vreme je da ga menjam, uzeo bih opet ST1000DM003 mada vidim da se dosta ljudi zalilo na ovaj hdd a prijatelju je crkao odmah po isteku garancije :(
Pa vidi ovaj sto imam Seagate Barracuda ST1000DM003 koristio sam u prvo vreme za operativni sistem i odlicno se pokazao ali eto ima dosta zalbi na njega a kao sto sam rekao drugaru je crkao isti takav disk a kod mene radi pune 3 godine ako ne i vise.
A WD black bilo je reci da su preglasni meni bi to licno smetalo nocu da drlja kao blesav .
SOKI JEBO TE KUPON VISE! :D
:: Izvinjavam se ali moram i ja da se ubacim u temu da nesto pitam :) :: :: Koji HDD je najbolji za igrice? :: :: Neki kazu da je cak Plavi kada se na njega instaliraju igrice moze da bude brzi od Crnog... :: :: ::
Black je bucan mada ima ona fora da se utisa, ali to vrv utice na performanse. HDD koji imas je dobar, a model od 2TB je isto hvaljen po recenzijama kada je izasao, tako da mrtva kapa. :P
Preporucio bih ti Samsung HDD koji imam, mada nema ga vise u prodaji, 2TB, cuje se jedino tokom torrentovanja.
Meni je crko, tj blokiro se firmware, a black mi ne smeta zbog buke, po meni uopste nije nesto buchan, vishe drlja wd green koji se jos kolka nekako a ima.preko 1000 losih sektora
@Zero nemas nekih vecih razlika u brzini sa obicnim.hddom, najbrzi su oni sa 7000 i nesto rpm i sto vise cachea, mada ja i nisam mnogo razlike u brzini primetio, jedino brza memorija sa sto manjim cl-om i SSD...to jedino utica na brze pokretanje
WD black od 1tb je najtisi HDD koji sam posedovao u zivotu. Naravno mislim na noviju reviziju (FZEX, stara je bila krsh.
5820k @ 4.5ghz Custom loop 360 rad + 3x NB Eloop | D5 pump Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1TB WD Black | 2TB WD SE | 2TB WD RE Seasonic 760w XP2 Platin
Ja imam staru seriju i bučan je da ne može da bude bučniji, ali eto Kutalion sad kaže da je nova serija mnogo bolja. Ono utišavanje ne vredi pošto komp krene da secka tokom nekog multi taskinga, najprimetnije je ako pustite muziku i stavite da se nešto prebacuje na njega.
Takođe imam jedno godinu dana Toshibu DT01ACA200 tj. najjeftiniji HDD od 2 TB na tržištu, i za sada radi odlično, nema nijedan bad sector, brži je od blacka, i najveća razlika što je besčujan. Doduše na njemu nije sistem, tako da nije pod stalnim opterećenjem kao Black.
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647762. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.