Kupio sam navedeni ssd pre par dana i danas kada sam pokrenuo softwer Samsung Magician primetio sam da je tbw znatno porastao. Juce je bio 0.46 tb, a danas je 0.7 tb.
Iskljucio sam hibernaciju odmah nakon kloniranja prethodne particije sa hdd-a. Takodje sam iskljucio i system restore, prefetch/superfetch, search index...
Da li neko od vas ima ideju sta bih mogao da uradim da sprecim ove enormne upise podataka? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - (1) Samsung SSD 850 EVO 250GB - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Model : Samsung SSD 850 EVO 250GB Firmware : EMT02B6Q Serial Number : S2R6NB0J609787E Disk Size : 250.0 GB (8.4/137.4/250.0/250.0) Buffer Size : Unknown Queue Depth : 32 # of Sectors : 488397168 Rotation Rate : - - (SSD) Interface : Serial ATA Major Version : ACS-2 Minor Version : ATA8-ACS version 4c Transfer Mode : SATA/600 | SATA/600 Power On Hours : 94 hours Power On Count : 13 count Host Writes : 737 GB Wear Level Count : 2 Temperature : 28 C (82 F) Health Status : Good (100 %) Features : S.M.A.R.T., 48bit LBA, NCQ, TRIM, DevSleep APM Level : - - AAM Level : - - Drive Letter : C:
Ne znam koliko imaš memorije pa da ugasiš pagefile ili ga bar prebaci na HDD. Ako je ovo što si napisao količina do sad upisanih podataka onda je to previše za svega par dana. Poređenja radi moj SSD od 250GB je za dve godine koliko ga imam upisao oko 3TB podataka a tvoj četvrtinu od toga za par dana. Tu nešto smrdi. Proveri u resorce monitor-u šta ti toliko burgija po SSD-u. Takođe vidi da ti neko ne rudari sa kompom pošto ti fajlovi budu po 2GB i ima ih gomila. Koji win koristiš? Pošto je particija kako kažeš klonirana sa HDD-a moguće je da je ostao uključen scheduled defragmentation pa i to isključi. Proveri da li imaš neke aplikacije koje vrše mnogo upisa. Svaku download lokaciju izmesti na HDD, bilo da je torrent, chrome, firefox ili šta god. Eto to su neki saveti. Ako se setim još nečeg što bi moglo biti javim...
Imam 8gb rama,i prvobitno sam iskljucio pagefile, ali mi je ubrzo potom na nekoj igri prikazalo `low memory..` Malopre sam restartovao komp i tbw se vecao za 6gb. A nisam nista ni skidao niti sam pokrenuo bilo kakav drugi probram osim chrome-a. Defragmentation je iskljucen oduvek. Hdd koristim za storage, tako da sam smanjio opterecenje ssd-a maximalno. Ali i dalje mi nije jasno kako se ovo desilo, i to bukvalno preko noci...
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647738. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.