Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
[Tutorial] BOOT From USB (Windows, HB.. )
STRANA 2 OD 3  
peki22 Ovako: 10.11.2014. 15:46 #570568

status: user
broj poruka: 2936
After booting into the installation disk, at the welcome screen press shift+f10 and a cmd window should pop up. Enter `diskpart` (w/o quotes), then `list disk`. Your SSD should be listed here, note which disk number it is listed as. Enter `select disk x` (where x is the number of your disk). Then enter `clean`. Cochise! Finish your install. Also be sure to check out the `Useful SSD Articles Part 2` topic in these forums for some suggested tweaks to your disk to optimize for Win 7.


M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni ... 10.11.2014. 15:50 #570569

status: user
broj poruka: 4506
thanks...probacu kad dodje win 10 i i7 5820 padne u sake :) . Sto nece biti skoro kakve su cene ploca i ddr4


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Multiboot_USB 01.06.2015. 07:06 #595455

status: user
broj poruka: 18940
Pošto sam ostao dužan, sa zakašnjenjem delim sa vama (ko ne zna) `reviziju` o pravljenju multiboot USB-a (Windows XP, 7, 8 Hirens itd.) pomoću programa yumi, vrlo je jednostavno i naravno provereno i testirano ovoga puta. Ne znam zašto to ranije nije radilo, ali sada sa ovom verzijom meni je uspešno proradilo.

Sa programom RMprepUSB koji je vredan pomena za multiboot je dosta komplikovanije i sa puno više koraka i zahteva koje treba ispuniti, jeste napredan, ali mislim da je stvarno nepotrebno gubiti vreme za ovo, bar u ovom slučaju. Easy2Boot je lakši, ali opet ima dosta više koraka itd. itd. Za ovo preferiram yumi uz neke male dodatne alatke.

Ono što vam treba:
1. Poslednja aktuelna verzija yumi: http://www.pendrivelinux.com/downloads/YUMI/YUMI-2.0.1.7.exe
2. Nije neophodno jer može i iz win-a, ali najprostiji mogući utility za formatiranje: http://www.ridgecrop.demon.co.uk/guiformat-x64.Exe
verzija 32-bit: http://www.ridgecrop.demon.co.uk/download/fat32format.zip

3. ISO image windows-a, hirens, itd.
4. Eventualno MultibootUSB koji ima QEMU za proveru napravljenog boot USB-a, postoji takođe XBOOTvs koji isto ima QEMU (objašnjenje kasnije).

Kreacija USB-a:

1) format USB-a pomoću programa `guiformat`, odaberemo USB flash (Allocation size unit najbolje na default), quick format, to je to.

2) Pokrenemo yumi. Ako je potreban windows XP, on je prva stvar koja mora da se instalira na flash pomoću padajućeg menija i odabere `Windows XP installer`, jer zahteva kombinaciju syslinux i grub loader na root flash-a. Ne mora da se štiklira format, jer je USB već formatiran ranije u prvom koraku. `Create` je sledeća opcija. Nakon završenog kopiranja, pruža se opcija `do you want to add another distro`, tu idemo na `YES`.

3) Sada već nije važan redosled, mogu se ubaciti Windows 7, 8, Hirens, samo je bitno da se u YUMI-u odredi u padajućem meniju predzadnja opcija `TRY unlisted ISO GRUB`, ovo je obavezno, inače neće raditi XP, bootloader će biti pregažen.

Da napomenem, XP verzije, uključujući `performance` mogu da se implementiraju bez problema, takođe i pune verzije Win7, 8, ali pokušao sam da ubacim recimo Windows 7 tiny, to ne može klasičnim putem, već mora ručno da se doda u obliku .ISO, odnosno image-a. Pošto često njega koristim, evo kako se on implementira, nije komplikovano:

Potrebno je iskopirati ceo .ISO fajl u određeni folder u flash, nije bitno koji, neka bude recimo `winlite`, a fajl se zove tiny7.iso. Sledeća jedna jedina stvar koja mora da se uradi, je da se otkuca komanda u fajlu `menu.lst`, koji je zadužen za izgled menija, naziv naslova, npr. sliku koja može da se menja i koji daje komandu sta se radi sa iso fajlom. Taj fajl `menu.lst` nalazi se u folderu `multiboot/ menu`.

Evo primera: http://is.gd/qVt0QK
Može se otvoriti kao notepad, uokvireni deo se prekucava u red u kom želimo da stoji, zatim `save`, to je to.

QEMU je emulator pomoću kog može da se u okviru windows-a odmah butuje flash u virtuelnom okruženju, i tako vidimo da li ono što je napravljeno radi. Ponekad jednostavno ne može da emulira baš svaki napravljen boot, u tom slučaju koji nije čest mora da se proba fizički na PC-u.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Nakon ponovljenog i dopunjenog uputstva za butabilni USB... 01.06.2015. 07:46 #595460

status: user
broj poruka: 7761
Nakon ponovljenog i dopunjenog uputstva za butabilni USB...

Odgovorno i dalje tvrdim da je SARDU bolji i intinuitivniji probram za pravljenje butabilnog USB-a... (nova 3.x beta verzija ima neki rok trajanja ali to i nije neki problem)

Moze vise OS-a i unajmljeni BBUT i stosta drugoga sto ne moze sa YUMI alatkom...

Citat:
`Понекад просто не могу да поверујем да српска власт и `политички крем` који, ево већ деценијама, систематски уништава Свако добро у сопственој земљи, има било какве везе са својим прецима, тим храбрим, поносним, правдољубивим Ср

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Nakon ponovljenog i dopunjenog uputstva za butabilni USB... 01.06.2015. 10:06 #595464

status: user
broj poruka: 18940
Respect za SARDU, postoji ovde na forumu tutorijal za njega, analitički gledano, bolji je, međutim ima puno nedostataka. Kao što sam i napisao, od njega je još bolji RMprep, ali to nije poenta.. koji je bolji sa tehničke strane, već u praksi.

SARDU ima recimo veliku manu što ne može da implementira modifikovan windows, to i piše u uputstvu, znači ako si modifikovao win da ima neki drajver pomoću WinLite-a, ne može, ograničen je. Nije toliko važno, ali neophodno je da se instalira, nije portabilan. Ima još stvari koje moraš da ispuniš, kod yumi-a nije tako, vrlo je pristupačan i lak za manipulaciju, mnoge stvari možeš da namestiš onako kako ti hoćeš i bez ikakve modifikacije image-fajlova, a da sve to jako lepo radi onako kako treba. Bakćem se duže vreme sa bootloader-ima, USB kreatirima, većinu sam ih sve probao i pokušavao nađem najbolje i najjednostavnije rešenje za ono što meni treba.

@Nenika, verujem da svako može da nađe te tutorijale na youtube, kao i za sve ostalo, ali poenta je bila nekom da skratim vreme i muke, napišem na svoj način i najkraće moguće rešenje za koje sam ja izgubio vreme, ovde na domaćem forumu, verujem da će biti od velike koristi mnogim ljudima, to mi je bila želja.

Nemam ništa protiv da neko gleda video od 30min.
Btw, WinToFlash nije multiboot, uz to je nepraktičan, spamuje sa reklamama itd.


:: Nakon ponovljenog i dopunjenog uputstva za butabilni USB..
::
:: Odgovorno i dalje tvrdim da je SARDU bolji i intinuitivniji probram za pravljenje butabilnog USB-a... (nova 3.x beta verzija ima neki rok trajanja ali to i nije neki problem)
::
:: Moze vise OS-a i unajmljeni BBUT i stosta drugoga sto ne moze sa YUMI alatkom..
::
:: Citat:
:: `Понекад просто не могу да поверујем да српска власт и `политички крем` који, ево већ деценијама, систематски уништава Свако добро у сопственој земљи, има било какве везе са својим прецима, тим храбрим, поносним, правдољубивим С
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni Re: Re: Nakon ponovljenog i dopunjenog uputstva za butabilni USB... 01.06.2015. 15:10 #595479

status: user
broj poruka: 4506
I fala vi na tome mlogo



:: poenta je bila nekom da skratim vreme i muke, napišem na svoj način i najkraće moguće rešenje za koje sam ja izgubio vreme, ovde na domaćem forumu, verujem da će biti od velike koristi mnogim ljudima, to mi je bila želja
:
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shortee hvala 01.06.2015. 17:47 #595488

status: user
broj poruka: 570
Druze imarkovicu sad cu da probam da ubacim na jedan flesh od 32gb xp,win7.win8 i hiren to mi je zelja ne znas kako...probacu i da editujem taj menu fajl sad mi je malo jasnije

Pozdrav.
CPU:Phenom II X4 955 @3.2
MB:Gigabyte 790 XD4
RAM: 2 X 4GB Mushkin DDR3@1600
HDD: 2x250 RAID 0 + 2X500 RAID 1 + 1TB BACKUP
VGA: ATI RADEON HD 5850 1GB
CASE: CHAMBRO SPIDER
POWER: 750 CORSAIR TRUE POWER
:)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: hvala 01.06.2015. 20:11 #595498

status: user
broj poruka: 18940
Ako zapneš, pitaj slobodno za pomoć putem pm-a.


:: Druze imarkovicu sad cu da probam da ubacim na jedan flesh od 32gb xp,win7.win8 i hiren to mi je zelja ne znas kako...probacu i da editujem taj menu fajl sad mi je malo jasnij
::
:: Pozdrav
:: CPU:Phenom II X4 955 @3.
:: MB:Gigabyte 790 XD
:: RAM: 2 X 4GB Mushkin DDR3@160
:: HDD: 2x250 RAID 0 + 2X500 RAID 1 + 1TB BACKU
:: VGA: ATI RADEON HD 5850 1G
:: CASE: CHAMBRO SPIDE
:: POWER: 750 CORSAIR TRUE POWE
:: :
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Hmmm... 02.06.2015. 09:34 #595536

status: user
broj poruka: 7761
Cekaj bre kako ne moze modifikovan Win...
Pa ja na njega stavio onaj narodni Win 7 i 8 koji su vec aktivirani i rade...
Probano na vise masina i radi...
Ima onaj mint linux, unajmljenje BUT-ice i tako dalje...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Hmmm... 02.06.2015. 09:50 #595538

status: user
broj poruka: 18940
Ne znam, nisam u toku ako postoji neka najnovija verzija programa, ako je tako i može, onda super, znam da onda kada sam ja to radio pomoću SARDU-a, morao sam da modifikujem recimo XP pomocu WinLite-a zbog nekog drajvera za chipset, on nije mogao da radi, iako je potpuno ispravan i butabilan. Nakon toga sam pročitao u uputstvu da windows ne sme da bude modifikovan pomoću WinLite jer SARDU neće raditi, dublje nisam hteo da ulazim u tematiku. Verovatno postoji drugi software koji nije WinLite, a da mi za njega pojma nemamo, da sa njim radi, to bih mogao da pogledam.
Mogao bih opet da probam, što da ne, nije loše imati više opcija u rezervi.

EDIT: pogreših, nije WinLite, već nLite, on se koristi za XP, a za sedmicu je RT Seven Lite. Vidim da postoji i nova verzija SARDU-a, što je super.


:: Cekaj bre kako ne moze modifikovan Win..
:: Pa ja na njega stavio onaj narodni Win 7 i 8 koji su vec aktivirani i rade..
:: Probano na vise masina i radi..
:: Ima onaj mint linux, unajmljenje BUT-ice i tako dalje..
::
:: Citat:
:: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shortee pa ne znam 02.06.2015. 12:07 #595552

status: user
broj poruka: 570
nece da prodje,dakle uzeo sam flesku od 16gb kingston,formatirao u fat32 ,prvo nabacio xp (fajl se zove xp.iso) ,pa onda cekirao unlisted grub,pa nabacio win7.iso,pa win8.iso i na kraju hiren.iso....rezultat nista nece da bootuje na test pc ,sem windows 8-ce...sad cu da uzmem drugi flesh pa ponovo....
:))


CPU:Phenom II X4 955 @3.2
MB:Gigabyte 790 XD4
RAM: 2 X 4GB Mushkin DDR3@1600
HDD: 2x250 RAID 0 + 2X500 RAID 1 + 1TB BACKUP
VGA: ATI RADEON HD 5850 1GB
CASE: CHAMBRO SPIDER
POWER: 750 CORSAIR TRUE POWER
:)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: pa ne znam 02.06.2015. 12:15 #595553

status: user
broj poruka: 18940
Pa neće zato sto si pročitao poslednji deo uputstva, pročitaj ponovo sve. `Unlisted Grub` koristiš NAKON normalno kreiranog XP-a, znači prvo nabaciš XP putem `XP installer-a`, posle toga koristis `Unlisted`.


:: nece da prodje,dakle uzeo sam flesku od 16gb kingston,formatirao u fat32 ,prvo nabacio xp (fajl se zove xp.iso) ,pa onda cekirao unlisted grub,pa nabacio win7.iso,pa win8.iso i na kraju hiren.iso....rezultat nista nece da bootuje na test pc ,sem windows 8-ce...sad cu da uzmem drugi flesh pa ponovo...
:: :)
::
::
:: CPU:Phenom II X4 955 @3.
:: MB:Gigabyte 790 XD
:: RAM: 2 X 4GB Mushkin DDR3@160
:: HDD: 2x250 RAID 0 + 2X500 RAID 1 + 1TB BACKU
:: VGA: ATI RADEON HD 5850 1G
:: CASE: CHAMBRO SPIDE
:: POWER: 750 CORSAIR TRUE POWE
:: :
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shortee pa 02.06.2015. 12:22 #595554

status: user
broj poruka: 570
to sam i uradio,dakle prvo XP nabacio ,pa onda izabrao unlisted grub pa izabrao win7,pa me pitao jel hoces jos distroa ja kazem yes pa opet unlisted grub pa onda win 8,pa onda opet yes pa izaberem pod opcijama hirens i stavim hiren iso...gde gresim druze brate....
CPU:Phenom II X4 955 @3.2
MB:Gigabyte 790 XD4
RAM: 2 X 4GB Mushkin DDR3@1600
HDD: 2x250 RAID 0 + 2X500 RAID 1 + 1TB BACKUP
VGA: ATI RADEON HD 5850 1GB
CASE: CHAMBRO SPIDER
POWER: 750 CORSAIR TRUE POWER
:)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: pa 02.06.2015. 23:39 #595606

status: user
broj poruka: 7761
@shortee
Ja sam se takodje mucio sa YUMI, i batalio ga pa presao na SARDU...

Nista te ne kosta da probas SARDU...

U starim verzijama nije hteo da radi sa XP ali sad i to radi kako valja...
ISO fajlove koje imas moras da preimenujes kako pise u uputstvu...
Servisne programe samo cekiras i cekas da se skinu neki idu brzo a neki se vuku...
Hirens BOOT radi u novijim verzijama...

Necu vise zato sto ovo vodi ka trovanju teme...

@imarkovic
U svakom slucaju palac gore za trud da nekome nesto objasnis...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

:: to sam i uradio,dakle prvo XP nabacio ,pa onda izabrao unlisted grub pa izabrao win7,pa me pitao jel hoces jos distroa ja kazem yes pa opet unlisted grub pa onda win 8,pa onda opet yes pa izaberem pod opcijama hirens i stavim hiren iso...gde gresim druze brate...
:: CPU:Phenom II X4 955 @3.
:: MB:Gigabyte 790 XD
:: RAM: 2 X 4GB Mushkin DDR3@160
:: HDD: 2x250 RAID 0 + 2X500 RAID 1 + 1TB BACKU
:: VGA: ATI RADEON HD 5850 1G
:: CASE: CHAMBRO SPIDE
:: POWER: 750 CORSAIR TRUE POWE
:: :
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shortee ok sardu probacemo i to 03.06.2015. 09:40 #595617

status: user
broj poruka: 570
nego sam nasao nesto zove se E2B iliti easy to boot.com i neverovatno sa koliko je detalja sve objasnjeno i probano je milion varijacija...sinoc sam napravio flesh sa xp,7 i 8 ,hirens i linuxom,...sve radi sem XP ali i to cu danas probati da ispravim...svaka preporuka za ovaj sajt ako imate vremena probajte...i hvala imarkovicu za ove gore postove
Pozdrav.
CPU:Phenom II X4 955 @3.2
MB:Gigabyte 790 XD4
RAM: 2 X 4GB Mushkin DDR3@1600
HDD: 2x250 RAID 0 + 2X500 RAID 1 + 1TB BACKUP
VGA: ATI RADEON HD 5850 1GB
CASE: CHAMBRO SPIDER
POWER: 750 CORSAIR TRUE POWER
:)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic >> 03.06.2015. 11:01 #595623

status: user
broj poruka: 18940
Kao što sam napisao, postoji mnogo programa za multiboot, od tih mnogih, opredelio sam se za ovaj mali yumi jer je najjednostavniji prosto rečeno, napravio bih tutorijal ja i za E2B i za SARDU, nemam ništa protiv i nije mi teško, nego nemam vremena, možda i napravim ako ga nađem, ali glupo je da sada šaramo ovu temu svim i svačim, iskreno.
Nije problem, evo napraviću u skorije vreme i za jedno i za drugo, pa će ljudi imati 3 opcije da biraju.

Druga stvar, ako piše da može, ne vidim apsolutno ni jedan razlog da ne može, ako piše to i to može i ako sam probao, ne može niko da me ubedi da ne može i objasniću do najsitnijeg detalja, mada sam već objasnio, ali ljude mrzi da pročitaju sve, možda sam malo proširio, teško je bez slika, ali moralo je tako. Da forum podržava direktan prikaz slika, bilo bi jasnije.



:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shortee ja samo 26.10.2016. 13:55 #625605

status: user
broj poruka: 570
da se pohvalim uspeo sam preko E2B (easy to boot) softwera da napravim bootabilan usb sa sledecim stvarima
Xp SP3 sata drivers
Win 7 x32ix64
Win 7 AIO
Win 8.1
Win 10 AIO
Hirens 9.7
Hirens 15.2
Gandalf minePE w10x64
Linux Mint
kaspersky Recovery cd
+ vise office instalacija + neki moj software
Sve ovo radi sa ovog flesha probao na vise masina jednu po jednu instalaciju
Pravim image ovog usb , bice veliki oko 64gb i probacu da ga uploadujem i podelim link
pozdrav,
CPU:Phenom II X4 955 @3.2
MB:Gigabyte 790 XD4
RAM: 2 X 4GB Mushkin DDR3@1600
HDD: 2x250 RAID 0 + 2X500 RAID 1 + 1TB BACKUP
VGA: ATI RADEON HD 5850 1GB
CASE: CHAMBRO SPIDER
POWER: 750 CORSAIR TRUE POWER
:)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika2009 Ovde sve ima, i program i video 27.10.2016. 12:22 #625666

status: user
broj poruka: 1083
http://www.easy2boot.com/download/


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ikaiaki re: 27.10.2016. 19:43 #625677

status: user
broj poruka: 316
mali dodatak:
http://bit.ly/2eUFLRA


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdjanl ... 27.06.2018. 18:09 #647180

status: user
broj poruka: 1492
Zna li neko zasto vise neradi creation media tool preko tog programcica sam skidao sa neta direkt na usb win 8.1,sad to nisam davno radio pa nisam u toku?

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: ... 27.06.2018. 20:54 #647183

status: user
broj poruka: 18940
Iskreno, ne znam, ali koristi Rufus, sad je najnovija verzija 3, superioran je i jednostavan u odnosu na bilo koji drugi program.


:: Zna li neko zasto vise neradi creation media tool preko tog programcica sam skidao sa neta direkt na usb win 8.1,sad to nisam davno radio pa nisam u toku
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Re: ... 27.06.2018. 22:10 #647190

status: user
broj poruka: 4228
Ako nemaš instalacioni disk...
http://windowsiso.net

Pozdrav!

Vlada

:: Zna li neko zasto vise neradi creation media tool preko tog programcica sam skidao sa neta direkt na usb win 8.1,sad to nisam davno radio pa nisam u toku
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdjanl Re: Re: ... 27.06.2018. 22:37 #647191

status: user
broj poruka: 1492
Hvala ,nasao sam nesto ali nisam siguran da je untouched verzija.Ustvari da li jos uvek moze da se nadje netaknuta verzija?

:: Ako nemaš instalacioni disk..
:: http://windowsiso.ne
::
:: Pozdrav
::
:: Vlad
::
:: :: Zna li neko zasto vise neradi creation media tool preko tog programcica sam skidao sa neta direkt na usb win 8.1,sad to nisam davno radio pa nisam u toku
:: ::
:: ::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: 28.06.2018. 07:52 #647198

status: user
broj poruka: 18940
Sve sa ovog sajta je original, bez brige.


:: Hvala ,nasao sam nesto ali nisam siguran da je untouched verzija.Ustvari da li jos uvek moze da se nadje netaknuta verzija
::
:: :: Ako nemaš instalacioni disk..
:: :: http://windowsiso.ne
:: ::
:: :: Pozdrav
:: ::
:: :: Vlad
:: ::
:: :: :: Zna li neko zasto vise neradi creation media tool preko tog programcica sam skidao sa neta direkt na usb win 8.1,sad to nisam davno radio pa nisam u toku
:: :: ::
:: :: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic multiboot 23.04.2019. 08:54 #656259

status: user
broj poruka: 18940
Da oživimo malo matoru temu, pošto je i dalje korisna.

Meni svakodnevno treba da imam na flash-u Windows, neki Linux, već dugo na jednom flash-u koristim alatke potrebne za dijagnostiku, kloniranje itd., sebi sam sam to napravio pomoću Grub bootloader-a, tekstualnih sintaksi, ali neću o tome sad jer je DOS-based, ne podržava UEFI, tj. može da podržava, ali onda ne podržava Legacy :).

Odavno sam provalio da posao sa Yumi meni ne funkcioniše, tj. naizgled radi, ali zapravo u jednom koraku izbaci grešku, nisu uspeli do danas da razviju da možeš na flash da spakuješ Windows10, Windows7 i neki Linux, to je nemoguće sa Yumi, iako pišu da je moguće bez problema.
Probao sam E2B koji je shortee preporučio, ali nije mi nešto pošlo za rukom, u tom momentu nisam imao ni vremena.

Juče sam slučajno probao da napravim Windows10 64-bit sa Clonezilla-om, pošto to najviše koristimo na poslu i uspelo je pomoću WinSetupFromUSB. To je jedan od retkih programa koji se još uvek razvija, a koji je veoma jednostavan za korišćenje, obično nisu user-friendly.

Ako neko zna još neki program za multiboot, kome je zaista završio posao, zamolio bih da napiše, jer ja iskreno nemam nikad vremena da testiram te stvari, a i malo mi je muka od instaliranja Windows-a, ako me razumete

Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja.
Gordon Allport


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60274. Broj poslatih odgovora: 646092.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs