Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
lite-on shw-16H5S
STRANA 1 OD 1
gaga1010 lite-on shw-16H5S 31.05.2006. 18:36 T1843

status: user
broj poruka: 1

na sajtu cdfreaks kazu da je fenomenalan. Sta vi mislite, da li je to dobar izbor?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Mikina baba kaže... 31.05.2006. 21:24 #6265

status: user
broj poruka: 6643
Mikina baba kaže da je Teac zakon,...
Pa, nakon jednog dugog eona Teac-a, kod nas je ustoličen Lite-on kao genijalni proizvođač naglo otkrivenog kvaliteta... i tako je slavljen iz broja u broj novina i na više foruma i internet tech sajtova u nas... i sam sam ga kupio i srećno prodao kasnije. A onda je uvoznik prestao da finansira sve te napise i Lite-on je otišao na svoje mesto: sivilo, sa ponekim bleskom i podosta pomračenja.
A, sad je u modi BenQ. To je ona "firma" koju je izmislio Acer da bi nešto prodao jer je do tada bio na lošem glasu. Tako je, slično GoldStar-u koji je upoređen sa Samsungom sa kojim je zajedno zaplivao van svoje prepolovljene otadžbine, nakon fijaska i loše reklame, morao da promeni ime u LG... i krenulo mu, (pošto sam zloća, krenulo mu zato što je pogon jeftine snage za Philips čije patente koristi a sve se zove "kooperacija")
Mnogo priče... možda je i dobar, ali mnogi modeli prethodno ispali iz istoimene firme, razočaravajući su (s obzirom da se uvek očekivao neki super rezultat)... nek on nama zaživi u prodaji pa ćemo ga već probati...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Ima necega u onome sto kaze pisko 01.06.2006. 02:07 #6269

status: user
broj poruka: 7761
Jeste vala u nas na glas dolazi ono u sta se ulozi novac sto u reklamu sto u sponzorstvo novinara, ali...
... ja sam pre godinu dana kupio LiteON 1693s i prvo sam bio razocaran, ali mi je sad sve jedno tj. cak sam i srecan sto imam tu marku.
Konkretno nije bitno kako ti DVD RW radi kad ga kupis (mislim jeste bitno) nego je bitno koliko dugo ce da radi pouzdano, ja sam na mom drajvu narezao bar 600 diskova (mahom DVD+R) a on i dalje daje dobre rezultate.
Vidm neki se zali na NEC i Pioneer kao imaju razliciti otisak na disku tj vide se raznobojni krugovi i sl., to kod LiteON-a nema, jednostavno ne postoji.

Jos uvek nisam resio da ga menjam niti cu, ako je taj sto ti zelis da kupis jeftin kupuj i ne pitaj to je sve ionako postalo konfekcija.

Samo nemoje da kupujes ASUS, BenQ i slicnu egzotiku koja nista ne valja.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ludi ... 01.06.2006. 08:56 #6270

status: user
broj poruka: 568
taj otisak na disku sam video kod ortaka na 109, dok ga ja na 3540, 108 i na 3500 nisam video, a i svejedno i sa tim diskovi rade

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SasaMilos Najbolji je LiteOn 01.06.2006. 10:54 #6274

status: user
broj poruka: 1

SasaMil
Iz iskustva prodavca LiteOn optički uređaji imaju daleko najniži procenat reklamacija, čitaju i pišu na svim medijima, imaju 2god. garancije, ugrađuje ih Sony u svoje optičke uređaje... Verovatno su "krš", ali to još niko ne zna, Pisko kaže da ga je koristio i srećno prodao, ali ne kaže kakve je probleme imao. Model 16H5S je sa LightScribe tehnologijom i cena mu je cca 3490,00 din pa mi se čini da je to ipak najbolji izbor
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pvlada80 Lite-On 02.06.2006. 13:40 #6287

status: user
broj poruka: 4
Ja sam imao Lite-On SOHW-1633S. Kupio sam ga u Americi u Circuit City-u, tako sto sam trazio da mi daju najbolji DVD rezac koji imaju. Znaci, pre jedno godinu-dve u USA su smatrali da je to najbolji pisac. Medjutim menije taj DVD radio <1 god i poceo je da mi pravi probleme, tj, da reze diskove koji ne mogu da se procitaju. Sad imam Pioneer 111D, koga sam kupio ovde u Bgdu i radi mi super.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko LT 02.06.2006. 20:32 #6290

status: user
broj poruka: 6643
Da ne širim zabludu, moj Liteon drajv bio je cdrw a ne dvdrw, i to zadnja serija pre kasapljenja dužine i mase drajva, dakle, ona koju su hvalili svi koje sam pominjao. "Problemi" koje sam ja imao sa njim stvarno su mizerni sa današnje tačke gledišta: zvuk koji je proizvodio nije mi bio milozvučan... a i otišao je u paketu sa Pioneer-ovim dvd čitačem u zamenu za (drugi po redu) dvdrw, NEC... u to vreme nekako, kolega je uzeo LiteOn combo, skresanu verziju, koja je prema prethodnom bila shit (ali koji radi), a i ja sam naišao na ne baš zadovoljavajući kvalitet nekoliko medija koje sam u to vreme narezao (skenirano u Neru) tako da je cdrw otišao u relativnoj panici (iz iskustva sa Samsungom, predvideo sam mu blisku smrt koja se nije dogodila). Možda sam strog, ali... jednostavno mi je sve delovalo kao prerano rasklimano.
S druge strane, sad su dvdrw toliko jeftini da čovek može i da reskira... više definitivno i nisu neka tema za forum.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60276. Broj poslatih odgovora: 646112.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs