Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Kako Podesiti Raid 0 MOD ???
STRANA 1 OD 1
misafloyd Kako Podesiti Raid 0 MOD ??? 12.02.2007. 22:10 T3211

status: user
broj poruka: 321
Cao Svima !


Opet ja ! Kupio sam jos jedan HDD WD 3200KS znaci 3 komada imam . Od toga 1 na kojem su mi vazni podaci i 2 Potpuno nova ! E sad , prikljucio sam ih ovako , prvi na S-ATA 1 ( na njemu su mi podaci ) , drugi na S-ATA 2 , i treci na poseban prikljucak S-ATA RAID ( Priljucak se Nalazi izmedju Graficke i Procesora ) . Probao sam i razlicite kombinacije , ali samo vidi kao Raid ovaj treci koji je na S-ATA Raid , ostale kao normalne . U Bios - u sam podesio sve po upustvu iz Kljizice ( Samo staviti na na RAID ) . U knjizici nema upustva kako prikljuciti i da li Dzamerovati HDD - ove ( IMA IGLICE NA HDD - ovima ZA DZAMPERISANJE ALI NEMA DZAMPERA , PRAZNO JE ! ) , ili ima neko Dzamperisanje na Maticnoj ploci ? Videcete Dzampere na slici bas kod samih S-ATA konektora . POMOZITE , sta uraditi ???

http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=11&l3=248&model=1198&modelmenu=1
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: Kako Podesiti Raid 0 MOD ??? 13.02.2007. 00:40 #12189

status: user
broj poruka: 9385
E sad , prikljucio sam ih ovako , prvi na S-ATA 1 ( na njemu su mi podaci ) , drugi na S-ATA 2 , i treci na poseban prikljucak S-ATA RAID ( Priljucak se Nalazi izmedju Graficke i Procesora ) .

A kako bi ti da ih vidi?
Pa samo ti je jedan na sata raidu. Stavi dva na kontroler gde ti je taj jedan, a ovaj jedan sa podacim ostavi tamo imzedju VGA i CPU.
Sto bi se reklo, zameni im mesta :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
misafloyd Nemoze 14.02.2007. 10:26 #12239

status: user
broj poruka: 321
Nigde nema objasnjenje kako koji gde prikljuciti , ovaj na kome su mi podaci je nebitan , nemora trenutno ni da bude ukljucen . Ali nemogu nikako da prikljucim ova dva nova , sve sam kombinacije probao , i u svakom slucaju vidi samo jedan HDD i samim tim nemogu da krenem da pravim RAid mod . Gde trebam da prikljucim HDD - ove ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60276. Broj poslatih odgovora: 646111.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs