Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
2x HDD i 2x DVD-RW
STRANA 1 OD 1
dbqp 2x HDD i 2x DVD-RW 21.06.2007. 14:38 T4788

status: user
broj poruka: 1368
Imam dva dvd rezaca i dva hard diska. Kada hocu da rezem dva dvda odjednom, pocne rezanje ali bafer opada samo tako, i rezanje potraje mnogo duze nego sto treba, dok je sam cilj aktivacije oba rezaca usteda vremena. E sad, caka je u tome sto ako se rezu podaci na diskove SAMO SA JEDNOG hdda, onda se to desava a kada rezem diskove tako sto jedan hard opsluzuje jedan rezac sve je ok. U cemu je caka? Nije valjda da ATA 100 hard ne moze da isprati dva rezaca koji rezu na 4x ili je pak fora sto jedan disk koji se reze vuche podatke sa jednog dela harda a drugi sa drugog i tu se oni lepo izsudaraju i ja se smorim. Do sada je jedino isplativo resenje 1 na 1, prvi hard na prvi rezac a drugi na drugi. Mada i tu ima malo zavrzlama.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Goran8407 !!!!!!!!! 21.06.2007. 16:54 #22175

status: user
broj poruka: 134



Jedan drug je to resio tako sto koristi USB rack za hard, znaci jedan ide preko ata a drugi preko usb-a.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 21.06.2007. 16:55 #22176

status: user
broj poruka: 3529
Generalno problem je do pata kontrolera, ortak je imao isti slucaj, koji se izgubio kada je kupio sata hdd!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko smorna tehnologija 21.06.2007. 19:02 #22183

status: user
broj poruka: 6643
O PATA tehnologiji generalno mislim sve najgore, a ni sata mu nije mnogo odmakla - glavni dobitak je i dalje u uskim kablovima...
Svi kude pata hdd-ove ali je tužna činjenica da kontroleri i cela tehnologija uopšte nisu u stanju da sve isprate... LM, to je uvek bilo drastično kod VIA kontrolera, a sada je došlo do izražaja kod DVD rezača na `ultra` brzinama, kada je cela konstrukcija počela da `crkava` i zagušuje se. Pre toga, to se primećivalo u video grebovanju u nekompresovane formate... ko se naravno, sa tim mučio.
Pa, ja i dalje preporučujem: dvd rw-e kao single drive, nikako i nikad na istu granu hdd i optički drajv. Kad su dva optička drajva na jednoj grani, onda je dvdrw uvek master (a mnoge varijante ne trpe druge uređaje na grani!). Kod starijih ploča, uvek se izuti i uzeti onu sa dodatnim raid kontrolerom i portovima, kako bi se (bez potrebe za raid-om) hdd-ovi i optički drajvovi rasturili svaki na svoju zasebnu granu. Kod novih ploča, hdd na sata a optike na ata... po jedna, eventualno dve, i onda nema zagušenja - ako je ostatak OS-a pravilno podešen i nezagađen. Stavljanjem hdd-a i optičkog drajva na istu granu, brzina protoka se ruši na najnižu zajedničku brzinu - ata33 optičkog drajva (osim nekih pioneer-a, koji su ata66), a često, zbog problematičnih medija, windows skenja i to na PIO mod i to je onda totalno klanje i usporenje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60280. Broj poslatih odgovora: 646164.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs