Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Externi HDD
STRANA 1 OD 1
Skyhawk Externi HDD 29.08.2007. 08:49 T5416

status: user
broj poruka: 53
Nedavno sam kupio externi HDD Western Digital 120Gb.. kada sam ga povezao preko USB-a shvatim da je moj lokalni HDD na laptop-u NTFS system a WD FAT32 system.. na tako nesto zaista nisam obracao paznju pri kupovini, nije mi ni palo na pamet da pogledam ili pitam.. ne znam pa zato pitam...
- da li ima neke veze sto je jedan NTFS a drugi FAT32?
- da li to moze da ima bilo kakvog uticaja na transfer podataka na jednu ili drugu stranu??
- da li mogu da formatiram ovaj externi HDD u da ga set-ujem da i on bude u NTFS formatu??.. kao i da li bih time dobio nesto??
- brat me pita a ja ne znam odgovor... da li je moguce na externi HDD instalirati neku igricu koju on vec igra a koja je zahtevna pa mu ne dozvoljavam da to uradi na lokalnom HDD-u.. pa kada hoce on samo utakne externi HDD u USB i igra... a kada zavrsi. samo ga skine a ja imam svoj xomp i HDD za st mi vec treba?? da li je tako nesto moguce i da li postoje neka ogranicenja na ovu temu??

Unapred hvala,

Pozdrav!!

Skyhawk
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pajdo Externi WD FAT32 29.08.2007. 09:10 #26379

status: user
broj poruka: 75


- da li mogu da formatiram ovaj externi HDD u da ga set-ujem da i on bude u NTFS formatu??.. kao i da li bih time dobio nesto??

Formatiraj ga i pri formatu ga prebaci u NTFS, mada ti ni FAT 32 nece praviti probleme, osim sto nebi mogao da kopiras faljl veci od 4GB

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Igor84 Moze 29.08.2007. 09:49 #26381

status: user
broj poruka: 327
Sve sto si nabrojao mozes da uradis. Formatiraj ga u NTFS jer ces tako moci da snimis fajl koji je veci od 4GB. Igrice na njega mozes da instaliras ali imaj na umu da je on dosta sporiji od internog harda tako da ce biti potrebno malo vise vremena da se igra ucita ali to vec nije tvoj problem. Isto tako HDD mora na sistem da se prijavi uvek sa istim slovima jer drugacije neces moci da pokreces igre. Taj problem ces najlakse resiti tako sto ces mu promeniti slovu u npr. `Z` i nista mu nikada nece smetati.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60280. Broj poslatih odgovora: 646166.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs