Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
2 Maxtora protiv mene...HELP!
STRANA 1 OD 1
Dacha87 2 Maxtora protiv mene...HELP! 29.08.2007. 21:16 T5429

status: user
broj poruka: 14
Pozdrav svima.Imam dva opsirna problema i oba sadrze ime Maxtor.Inace,drug mi je doneo 2 HD-a pre nedelju dan, jednu 80-icu i jedan od 40 GB.Rekao mi je da su rikle,ali ako uspem da ih osposobim,mogu da ih uzmem za sebe.Ja vec nedelju dana bijem boj sa njima i zivci su mi na izmaku da ih rasporim i stucam im ploce sa zadovoljstvom...!
Problem broj 1.Maxtor DiamondMaxPlus9 80Gb ATA/133
Hard ima dve particije koje su citljive u windows-u,primarna,na kojoj je bio sistem je fat32,a sekundarna ntfs.Odmah da kazem da je pun virusa(win32/parite,worms,unknown inficived bodies,blast(s),ili sta vec itd)znaci pun ko brod,pa posto sam ga prikacio na moj HD,gde imam AVG7.5,a kasnije sam ubacio i kaspersky7,ali sve je bilo bezuspesno.Desavalo se to da cim ocistim viruse oni se opet ``vrate`` bez obzira koj anti-virus koristim.Kasnije se ispostavilo da sta god izbrisem,pa i sadrzaj obe particije,svi podaci bi se vratili na svoje mesto za 20-ak sekundi ili nakon restarta.Pustao sam mu windows-ov chkdsk(sa aktiviranim fix system eror and scan for bad sectors),ali posle toga ista prica.Iz windowsa ga je nemoguce formatirati sa quick formatom,a sa full odradi format skoro do kraja i windows prijavi da je nemoguce formatirati drajv.U particion magic-u8.0,ne prepoznaje particije vec ceo sadrzaj diska cita kao BAD,i nemoguce je bilo sta uraditi odatle.Jedini particion program koji je prepoznavao particije na njemu je Paragon Partition Manager 7.0.1057,ali to je sve sto je uspeo.Uspem u njemu da izbrisem particije,ali pri formatiranju mi izbacuje I/O fault,pa zatim I/O error,i prestaje formatiranje.Po povratku u windows,particije koje su obrisane predhodno,sada se povampiruju i opet su one stare sa istim podacima.A inace ja sam cak muziku i filmove a tog harda prebacio kod mene nije bilo problema.Koristio sam i Maxtorov Powermax-4,koji je u pocetku pokazivao gresku(y31s57) i upucivao me na njihovom sajtu da to otklonim tu gresku i osposobim HD.Odem na sajt,kad tamo SEAGATE CORPORATION(inace moj trenutni HD,malo reklame za dobre kompanije).E do m...ga!Sad bas nasli da se prodaju!Kasnije posle bezbroj testa i svih vrsta formatiranja u powermaxu vise nije prijavljivao onu gresku,ali po ulasku u windows,opet stara prica.Formatiranje koje je trajalo vecnost u powermaxu,kao da nije ni bilo,opet sve po staro,opet iste dve particije fat32 i ntfs i opet pun djavo virusa i onih istih podataka.Pustao sam mu i HDRegenerator(ocitao 1 los sektor i popravio ga je odmah i nista vise) i sad je zavrsio ActiveKillDisk1.1.1,pogodite,takodje neuspesno.Primenio sam sve particion i HDD prog. sa Hirren`sBoot-a 7.7 diska,NISTA.Takodje i antiviruse hirren`s-a ali nema vajde.Mnogo je poceo da mi dize tenziju,ima da me natera da uradim nesto destruktivno sa njim...!
Problem broj 2. Maxtor DiamondMaxPlus8 40GB ATA/133
Za razliku od gore navedenog ovaj nema podatke,niti je izparticionisan,pa ga windows ne prepoznaje,ali sto se tice kidanja zivaca tu ni malo ne zaostaje za ovim predhodnim.ParticionMagic u windowsu ga ne prepoznaje,ali zato kada izbootujem PMagic onda je sadrzaj diska tu.Prikazuje ga kao neizparticionisanu celinu od 38 i kusur GB.Moguce je napraviti particije,ali opet,tu stajemo.Kada napravim particiju u Pmagic8.0 i formatiram u fat32,sve prodje OK,ali je posle toga particija opet neformatirana,kada formatiram u NTFS-u formatiraanje ne moze da se izvrsi do kraja i izbacuje se obavestenje ``error #1513-Bad atribute position in file record``.``error #1513-Bad atribute position in file record``.U Paragonu je pri formatiranju izbacivao opet I/O error.Sto se tice ostalih programiama,upotrebljavao sam sve isto kao i za gore navedeni.U HDRegeneratoru je samo ovaj izbacio 8 losih sektora,i nije uspeo da ih popravi,a u PowerMax-u je izbacio gresku ca949564,i opet me terao na net da to popravimo(prodane duse)!
To su moji problemi,ova 2 HD-a su mi potrebna samo za prenos i cuvanje muzike,posto sistemski imam(Baraccudu),tako da mi ne trebaju extra ispravni i extra besumni,samo da sljakaju MINIMALNO!
I imam jos samo jedno figurativno pitanjce:`Da li su ti Maxtorov-i diskovi dolazili iz pakla samo da bi nam kidali zivce ili su imali neku namenu mnogo vecih razmera (destruktivnu nameru,naravno)???
Izvinite na ovom obilnom smaranju i POZDRAV
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Potpuno si promasio pristup 29.08.2007. 21:35 #26442

status: user
broj poruka: 5696
u resavanju problema. Svoje muke ces resiti ovako: uzmes jedan u jednu ruku a drugi u drugu, zatim sto jace lupis jedan o drugi kao da tapses ili lupas cinele...i tako narednih 2-3 sata...potom ono sto ti je u rukama bacis u kantu a ostatak u vidu sitnih SMD otpornika, dioda, ICova...pocistis sa patosa...


P.S. pokusaj swapovati elektronike...


- R a v e n L o r d -

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dacha87 Swap??? 29.08.2007. 21:37 #26443

status: user
broj poruka: 14
@Machine
Obijasni mi sta je to i kako to da uradim?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Eh, maxtori... 29.08.2007. 22:20 #26452

status: user
broj poruka: 729
Nekad su to bili odlični diskovi, a nerve su nam kidali Quantum Fireball-i, pogotovo čudesna LCT serija. A onda Maxtor kupi Quantum i rezultat je vidljiv...
Što se toga tiče, baci oba đubreta i ako ti zaista treba nešto prenosno, a uz to i elegantno, isprsi se sa oko 7.000 za WD Passport prenosni HD od 120GB, nema dodatnog napajanja, samo USB kabel...fenomenalna stvar.

`Grešiti je ljudski, ali da se stvarno zabrlja potreban je kompjuter.`
Marfijev zakon

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Swap??? 29.08.2007. 22:33 #26456

status: user
broj poruka: 5696
Ne verujem da ce raditi jer su razlicite serije 8 i 9 (kapacitet manje vise). Lepo nabavis zvezdasti odvrtac, odsrafis elektronike, skines ih sa pinova rotora/motora, prvu stavis na drugi a drugu na prvi, ubacis disk i vidis da li radi...nikad se ne zna, zar ne?


- R a v e n L o r d -

:: @Machin
:: Obijasni mi sta je to i kako to da uradim
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC 120GB prostora na lesh hard diskovima 30.08.2007. 00:45 #26464

status: user
broj poruka: 9390
koja ti kidaju zivce 7 dana.
druze, pa ti nemas vise od 16 godina, cim tako uludo trosis nerve zarad 120Gb prostora rasporedjenih na dva uzasna diska i to u odnsu 2/3 + 1/3.


Pre nego li ih bacis, butujes sa win98 but diska.
kucas fdisk /mbr
rebut
opet win98 but
kucas fdisk
brises sve particije
opet ribut
opet win98 disk
opet fdisk
napravi im samo jednu particiju na svom raspolozivom prostoru
postavi je aktivnom
rebut
podigni XP
preformatiraj u NTFS


Dakle zaobidji sve partition utilitije osim fdiska. To ti je najnizi , najsporiji ali zato i najcistiji nivo pravljenja particija.

ako se opet desava ista stvar, znaci da im je riknula elektronika, bacaj djubre i stedi zivce za posle 40te. stresna je ova rabota sa komfjuterima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dacha87 Re:120GB prostora na lesh 30.08.2007. 03:12 #26470

status: user
broj poruka: 14
@VMARC
Ma josh gore.Imam 20,a ponasam se mladalacki.I veruj mi,moja glava je tvrdja od njihovih.Probacu ovo sto si mi napisao,zahvaljujem.i jos jedno pitanje,posto nemam win98 boot,da li bi to isto mogao da uradim sa winMileniumom?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: Re:120GB prostora na lesh 30.08.2007. 12:30 #26491

status: user
broj poruka: 9390



:: @VMAR
:: Ma josh gore.Imam 20,a ponasam se mladalacki.I veruj mi,moja glava je tvrdja od njihovih.Probacu ovo sto si mi napisao,zahvaljujem.i jos jedno pitanje,posto nemam win98 boot,da li bi to isto mogao da uradim sa winMileniumom
::
::

E salim se, ali OK si pa si skapirao.
Mozes i sa Milenijumom bez ikakvih problema.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Moja stručna pomoć glasi ovako: 30.08.2007. 12:58 #26498

status: user
broj poruka: 4163
BACI TE NAKAZE U KANTU!!! (skini prvo elektronike pošto su ok)

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60280. Broj poslatih odgovora: 646164.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs