Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Softver za PDA i mobilne
Potreban Firmware za navigaciju XDrive 43sx
STRANA 1 OD 1
arogan Potreban Firmware za navigaciju XDrive 43sx 18.04.2015. 21:51 T61066

status: user
broj poruka: 524
Imam navigaciju XDrive 43sx. Zagubio mi se njen originalni `midi USB` kabl (manji od konektora za štampač a veći od mob. telefona Samsung i dr.
Takav kabl sam pronašao na buvljaku ali je bio dosta tanji i na oko nekvalitetan.
Prikačio sam ga na Laptop da vidim od koje godine su mi mape - znači tada je laptop `video` SD karticu u navigaciji, išao sam na bezbedno uklanjanje hardvera, iščupao kabl i ugasio navigaciju
Kada sam, posle nekoliko dana otišao u kola i prikopčao i upalio navigaciju Windows CE (ili Windows 5, ne sećam se) se podigao i pojavile su se ormalne ikone. li kada kliknem na bilo koju ikonu samo se čuje `bip`, što je normalno, ali ništa se ne dešava. Isto je na svih 6 ponućenih ikona, čak i ikona `System` odnosno `Setup` ne reaguje koji nema veze sa SD karticom i eventalno njenim oštećenjem.
NA laptopu sam proverio SD karticu preko čitača kartica i sve je OK.
Kada priključim navigaciju (sa ili bez SD kartice) sada na bilo kom računaru piše da uređaj nije prepoznat. Čak sam kupio i novi midi USB kabl koji je debeo i izgleda kao da je fabrički (duplo je skuplji od onog sa buvljaka).
Šta se moglo da desi sa navigacijom, ponavljam `problematični jeftini kabl nije pokazivao nikakve nepravilnosti, samo što je tanak i `jadan`)
- otvorio sam je i bolje pričvrstio sve flet kablove i ponovo zalemio lemove na bateriji i ploči, ali sve je isto,
- i posle resetovanja na malo dugme pozadi staanje je nepromenjeno, pojave se ikone ali ne reaguju iako se čije zvuk pritiskanja,
- drugar mi je uradio apdejt Windows-a CE (sada su ikonice na kineskom ali i dalje nijedna od 6 ikona (koje se pojave kad se podigne Windows CE) ne reaguje (samo se čuje normalno`bip` ali se odgovarajuće aplikacije ne pokreću),
- možda je i normalna Windows-ova poruka na računaru da uređaj nije prepoznat (nemam drajver, ali zašto Windows ne vidi SD karticu preko USB-a, a preko čitača kartica je OK),
- dugme power on/off normalno radi,
- čuje se normalno karakterističan zvuk obaveštenjakada se SD kartica ubaci/izbaci dok je navigacija uključena,
- po meni, ostaje mi da uradim jedino update Firmware-a, ali ne znam gde da ga skinem, google i torrent pretraga mi nije uspela.

Da li može neko da mi pošalje adresu sajta ili torrenta gde mogu da skinem navigaciju za XDRive 43sx. Mislim da je to fajl koji se kopira na root SD kartice koja je prethodno formtirana kao FAT.

Ne isplati mi se da nosim u servis jer mislim da ispravna ne vredi preko 2.000 dinara.

Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 19.04.2015. 06:52 #591468

status: user
broj poruka: 4054
nema tu FW ... na SD kartici ti stoji navigacija .. tvoj uredjaj koristi originalno win ce net 5.0

stoga googlaj iGO8 win ce 5.0 - brdo , brdo sajtova sa fajlovima i instrukcijama kako prekopirati navigacioni softber na sd karticu i ubaciti mape za odredjene regione


recimo domaci sajt na tu tematiku
http://www.megasrbija.com/index.php?topic=7872.0

izvinjavam se adminima ako nesmem bacati link na neki sajt

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
arogan Re: codeus 19.04.2015. 10:50 #591482

status: user
broj poruka: 524
Drugar mi je već uradio apdejt Widows-a CE (skinuo sa nekog sajta) ali sve je je ostalo isti samo što su ikone na kineskom. Zatim sam ja skinuo sa torenta na SD karticu jednu verziju takvog Windowsa (na jednom txt fajlu piše da je na kineskom). Kada se fajl otpakuje na SD karticu ima 6 bin i jedna lst datokka. Instalacije krene automatski po uključenje uređaja, statusna traka odbrojava procente u 4 koraka 1/4, 2/4, 3/4 i na kraju 4/4. Uređaj se automatski restartovao a tada pozadina bila nešto tamnija, ikone manje i raznobojnije - dakle, kao što sam i hteo, ubacio sam još jednu verziju Windows-a CE. Ali, opet sve isto. Po podizanju sistema ikone su normalnu tu gde treba, kad ih stisnem (ili bilo gde pored) čuje se normalan zvuk obaveštenja da je pritisnut ekran (`bip` ili `klik`, ne znam kako da ga `prevedem`, ali nijedna ikona se ne izvršava. To se dešava kada je navigacija ispravna pa kada kliknem na ikonu navigacije a SD kartice nema. To je i razumljivo jer je navi.exe fajl na kartici. Ali ostalih 5 ikona su se otvarale i bez kartice.

Dakle, ako nije do Windows-a, a nema klasičnog Firmware-a za ovaj uređaj, onda je jedino hardverski kvar.
Povavljam ,uređaj je jeftin jer je zastareo, podržava kartice do 2 GB i ne isplati mi se da ga nosim u servis.


U međuvremenu sam skinuo noviji IGO (Primo) za android i mape od 2014 (?!) i instalirao ih na dva `touch` mob. telefona, na 3,5` i na 4,5`. U zavisnosti od rezolucije ekrana bira se instalacioni fajl za IGO (14-20 MB). Oba telefona rade odlično ali `gutaju` baterije do im je GPS prijemnik uključen (izdrže svega 2 časa).

Dakle, ostaje mi da nabavim univerzalni držač i punjač za upaljač kola sa drugačijim konektorom, sa navigaciju je bio midi USB a za telefone SONY SHPERIA i SAMSUNG CORE 2 su mikro usb.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646096.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs