Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Greškom formatiran hard - PC - pomoć!
STRANA 1 OD 1
IvanNo1 Greškom formatiran hard - PC - pomoć! 21.12.2018. 11:04 T66426

status: user
broj poruka: 452
Nisam hteo da uskačem kolegi u temu, pogotovo što on ima Mac, a ovo je PC.

Prijatelj je hteo da vrati u život neku staru mašinu (neka LGA 775 mašina, nisam siguran tačno šta ima) i greškom je tokom instalacije XP-a odabrao pogrešan hard i odradio celu proceduru - obrisao particije, kreirao novu, instalirao OS i shvatio da se zeznuo.

Ima li mu nade i šta bi vredelo pokušati? Drugi hard ima, ali izgleda da nije baš najispravniji, tako da koliko znam za sada nije uspeo da instalira OS na njega, pa bih verovatno probao da bootujem sa flasha - vidim postoji Hiren`s koji radi sa USBa, doduše, koristi Win10, tako da ko zna da li bi to uopšte htelo da radi kod njega (mada i on ima neku staru CD varijantu, ali, koliko sam shvatio, nije s njom ništa postigao).

Ima li smisla staviti taj disk u neki USB rack, pa probati na laptopu sa, recimo, Recuvom? Ili da nosim disk kod mene kući?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot Re: Greškom formatiran hard - PC - pomoć! 21.12.2018. 13:11 #651874

status: user
broj poruka: 985
da je samo formatirao,pa pokusao da vrati podatke,nikakav problem,brdo softvera ima za to... Ovako je formatirao,pa instalirao novi sistem,tj prepisao stare podatke.... sansa je mala da ce bilo sta izvuci nazad od podataka,a i ako izvuce nesto to ce biti sitno....


:: Nisam hteo da uskačem kolegi u temu, pogotovo što on ima Mac, a ovo je PC
::
:: Prijatelj je hteo da vrati u život neku staru mašinu (neka LGA 775 mašina, nisam siguran tačno šta ima) i greškom je tokom instalacije XP-a odabrao pogrešan hard i odradio celu proceduru - obrisao particije, kreirao novu, instalirao OS i shvatio da se zeznuo
::
:: Ima li mu nade i šta bi vredelo pokušati? Drugi hard ima, ali izgleda da nije baš najispravniji, tako da koliko znam za sada nije uspeo da instalira OS na njega, pa bih verovatno probao da bootujem sa flasha - vidim postoji Hiren`s koji radi sa USBa, doduše, koristi Win10, tako da ko zna da li bi to uopšte htelo da radi kod njega (mada i on ima neku staru CD varijantu, ali, koliko sam shvatio, nije s njom ništa postigao)
::
:: Ima li smisla staviti taj disk u neki USB rack, pa probati na laptopu sa, recimo, Recuvom? Ili da nosim disk kod mene kući?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
IvanNo1 Da 21.12.2018. 13:14 #651875

status: user
broj poruka: 452
Kapiram, nego se za sada tešim da je ipak `samo` instalirao XP, koji nije toliko veliki, pa je možda deo i dalje moguće izvući.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Da 21.12.2018. 13:23 #651876

status: user
broj poruka: 18940
Nije nikakav problem, nema veze sto je instalirao OS.
Skini GetDataBack, vratice ti sve do jednog Kb, sa njim imam najvise iskustva. Postoji i File scavanger koji je ok.

Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja.
Gordon Allport


:: Kapiram, nego se za sada tešim da je ipak `samo` instalirao XP, koji nije toliko veliki, pa je možda deo i dalje moguće izvući.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot Re: Da 21.12.2018. 13:30 #651877

status: user
broj poruka: 985
da ce deo izvuci,to sam napisao da postoji sansa,ali po mom misljenju nece izvuci veliki deo, a ovo sto imarkovic kaze da ces apsolutno sve izvuci... paaa , ajde nek vreme pokaze,ja mislim da nece moci bas tako, a ti nam javi krajnji rezultat,verujem da ima dosta ljudi ovde koje zanima krajnji ishod,neko se mozda u buducnosti nadje u slicnoj situaciji pa da zna sta mu je raditi....


:: Kapiram, nego se za sada tešim da je ipak `samo` instalirao XP, koji nije toliko veliki, pa je možda deo i dalje moguće izvući.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 21.12.2018. 13:35 #651878

status: user
broj poruka: 3104
Pazi, mogucnost postoji iako je bitno smanjena. Okolnosti koji ti smanjuju sanse su:

-Novi fajl je napisan preko starog kog zelis da povratis
-Stari fajl je bio fragmentiran (sto vise to gore)


Najbolje je sad da taj HDD izvuces i ne koristis kao primarni disk, vec da ga stavis na neki drugi komp i DA NA DRUGOM KOMPU stavis jedan od programa za povracaj fajlova. Ovo sam naglasio da ne bi taj program bio instaliran preko starog fajla. Druga stvar kad vracas fajlove, obavezno namesti da se postavi na drugom HDDu kako ne bi zgazio drugi neki fajl u toku cupanja, mada moze isti HDD ukoliko je na drugu neku particiju koju mozes da gazis.

GetDataBack nemam iskustva, ali FileScavanger ocitava i fragmentirane fajlove.


Samo polako i po ovom uputstvu. Postoji sansa i da vratis sve sto ti treba.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp To sam i ja uradio 21.12.2018. 16:32 #651880

status: user
broj poruka: 3466


Formatirao i od muke celu noc instalirao i skidao dmg fajlove i sad probao sa live sa usb i dobicu samo penis da naizmenicno guram sebi u oba oka
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646099.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs