Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
DVD ne reze 8x
STRANA 1 OD 1
profilic DVD ne reze 8x 11.10.2005. 15:34 T968

status: user
broj poruka: 41
Imam DVD rezac LG GSA-4163BB i do sada sam rezao samo diskove 4x a danas sam kupio disk 8x i nece da reze na toj brzini. Rezem u Neru i tamo gde se bira brzina rezanja uopste mi ne da da biram. Samo ponudi 4x bez mogucnosti promene bilo na vise ili nize. Pre sam imao ASUS i on je radio bez problema. Cak mi se cini da ovaj LG cita DVD disk sporije nego ASUS, kako da ne cita 16x. Je li treba neki drajver ili sta? Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Garson RE 11.10.2005. 20:25 #2584

status: user
broj poruka: 736
Razlog za ovo je delimicno u rezacu a delimicno u disku.Nisi naveo koji je disk u pitanju (Verbatim,Princo,No name i sl.).Bez obzira na deklaraciju rezac pri ubacivanju diska vrshi kao neku proveru kvaliteta medija i na osnovu toga izbacuje dozvoljene brzine.Ovde je bitan kvalitet rezaca pa kvalitetniji rezaci dozvoljavaju i rezanje na vecim brzinama od deklarisane (8x na 12x) a s ozirom da LG nije bash shampion kvaliteta razlog moze biti u tome.Druga mogucnost je da je medijum losheg kvaliteta pa rezac ne dozvoljava vece brzine (neki No name ili sl.).Mada ,postoji josh jedna mogucnost.Mozda je firmware tvog rezaca starijeg datuma pa rezac ne prepoznaje ispravno hemijsku podlogu diska.Sta cesh da radish?Fleshuj firmware rezaca (koji ispravljaju ove nekompatibilnosti sa raznim podlogama), a ako to ne pomogne kupuj Brand name diskove (Verbatim je dobar).




:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
borko78 DVD ne reze 8x 13.10.2005. 08:01 #2590

status: user
broj poruka: 1

borko

promeni filmwer 100% je to provereno
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Proveri UDMA 14.10.2005. 00:49 #2597

status: user
broj poruka: 7761
Prvo proveri da li je ukljucen UDMA ili PIO mod na kontoleru, meni WIN stalno menja UDMA na DVD citacu dok je LITE ON 1693s pak stalno na UDMA2. Ako je prisutan samo PIO mod rada uredjaja nikakav firmware tu nece pomoci.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60276. Broj poslatih odgovora: 646119.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs