Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
HDD Problem
STRANA 1 OD 2  
grabun HDD Problem 03.09.2006. 20:34 T2201

status: user
broj poruka: 105
Kada se ukljuci racunar i kad dodje do onog dela kada testira drajvove javi secondari master problem, pres F1 to continue or del to enter setup. Na toj sekundarnoj grani je vezan maxtor od 30 GB. Kada udjem u bios na secondary masteru pise Maxtor i odmah u nastavku treperi ARESC64K. Naravno sistem ga ne vidi, ponekad uspe da se upali da ga vidi, ali to je svaki dvadeseti put. Jel zna neko u cemu je problem? Unapred zahvalan.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ludi ... 03.09.2006. 22:28 #7907

status: user
broj poruka: 568
moje 3 pretpostavke:

1. meni se desilo pre godinu i po kad sam od optike imao 3 uredjaja: CDR, CDRW i DVDR da mi je odjednom poceo da vidi u win-u i bios-u 2 uredjaja, CDR i neki nepostojeci verovatno kompilacija druga 2 ???? elem promenio sam raspored istih na IDE granama i sve je proradilo potpuno volsebno, uradi isto.

2. hard umire

3. napajanje ti dotrajalo te hard ne dobija dovoljno struje, kupi novo

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xxxerasexx Los firmware 03.09.2006. 22:29 #7908

status: user
broj poruka: 2

Na tom hardu to je pobrljavio firmware tj. druga elektronika ce ti resiti stvar, ili da nadjes nekoga ko moze da ti isflesuje firmware na njemu. Imao sam slican slucaj sa Maxtorom od 40GB.

Pozdrav

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Upitnik 03.09.2006. 22:42 #7910

status: user
broj poruka: 6643
Ovo za firmware zvuči dobro, da nije podatka da se svaki 20-eti put ipak sve desi kako treba. Firmware ili valja ili ne valja, ne može sam da se predomišlja?
A dovoljno napajanje, to već zvuči logično, nekad ima nekad nema.
Poskidaj sve ostale drajvove i probaj ga kao primary mastera, samog u računaru...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drzacomp i jos mnogo toga 03.09.2006. 23:29 #7913

status: user
broj poruka: 359
ne treba zaboraviti ni banalnosti poput dzampera (kao sto se meni desilo skoro iako imam komp preko 6 godina), kao sto postoji i mogucnost da se pregreva (i jos zilion sitnih zajebancija)
ukoliko ne zuris, prikaci ga na neki drugi komp, cisto da znas u cemu je problem - tvojoj masini ili u hardu
a, da: toplo preporucujem backup ukoliko na njemu postoji nesto vredno
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gsimon Re: Los firmware 04.09.2006. 07:37 #7916

status: user
broj poruka: 2



::
:: Na tom hardu to je pobrljavio firmware tj. druga elektronika ce ti resiti stvar, ili da nadjes nekoga ko moze da ti isflesuje firmware na njemu. Imao sam slican slucaj sa Maxtorom od 40GB
::
:: Pozdra

druga elektronika NECE resiti problem
jer se firmware ne nalazi na njoj
nego na mediumu - mehanici....

poz


::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner pa nije bas ni na medijumu. 04.09.2006. 11:22 #7920

status: user
broj poruka: 7761

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Pa nije bas ni na medijumu. 04.09.2006. 11:24 #7921

status: user
broj poruka: 7761
Ko sto rece goran druga elektronika nece resiti problem, ali ona nije ni na samom medijumu negu tu pored medijuma a unutar metalnog kucista diska.

A sto se tice resavanja pomenutog problema mozda ti ne bi bilo zgoreg da odes kod gorana i vidis sta ti je sa diskom buduci da se covek bavi time.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
grabun Firmware 04.09.2006. 14:36 #7929

status: user
broj poruka: 105
Ma firmware je definitivno nego me zanima moze li to nekako da se flash-uje ili treba ipak nesto malo vise. Ako razumete sta hocu da kazem.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Ipak hardver - hdd 04.09.2006. 19:54 #7942

status: user
broj poruka: 6643
Ipak jeste hardverski problem, da li je baš i bios, verujmo onima koji imaju iskustva u tome, (nije džamperisanje, premeštanje, napajanje - mada ga je ono možda prouzrokovalo), i google (doduše goooooooogle) je dao taj rezultat, ovo je jedan od poznatih hardverskih kvarova za Maxtore kada ih sistem prepoznaje kao neke druge drajvove... eto npr. linka ka jednoj kompaniji koja to uz plaćanje odrađuje (doduše, samo podatke), što ti je uputstvo dato i na odgovorima pre moga: mora kod servisera koji u tome ima prakse.

Link: http://www.payam.com.au/harddiskrecovery-maxtor.html

P.S. Firma je iz Australije i ne dolazi u obzir kao moj predlog, nego kao način rešavanja.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
grabun Re: 04.09.2006. 23:17 #7949

status: user
broj poruka: 105
Ma nisu bas toliko vazni podaci koliko mene u stvari interesuje da li moze i kako se flesuje taj bios. Nasao sam ja na forumima i na netu razne odgovore da to moze da se resi, ali niko ne daje konkretno resenje. Verujem da to onda ipak znaci da za tako nesto treba iskustvo i odgovarajuci alat. Uostalom ako bude potrebno, odnecu ovom liku (Gsimon i poprilicno je povoljno ako bude neophodno) sto kaze da moze da resi. Mene najvise buni to sto je disk u pocetku javljao taj problem, ali je posle nekoliko restartovanja uspevao normalno da se podigne. Tom prilikom sam sacuvao deo podataka, al nisam imao mesta na hardu da sve prebacim, pa sam cekao da nabavim novi hard kojim cu zameniti ovaj neispravni, pa da sve prebacim na taj novi, ali u poslednja dva dana nema sanse da prodje. Kad bi samo jos jednom uspeo, al to je marfijev zakon. Sta da se radi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub Hardverski problem! 05.09.2006. 11:31 #7966

status: user
broj poruka: 27
Ako izuzmemo neispravan data kabl, lose postavljen dzamper ili lose napajanje, sto veujem da si proverio,( zamenom istih) ne postoji niti jedan drugi razlog zasto ti bios ne bi prepoznao HDD (naravno ako ti je ranije radio na masini o kojoj pricamo) ! Po njegovom principu rada toplo, hladno,
99% je probelm elektronika samog hdd-a zaduzena za napajenje istog!
Jos ako cujes nesto cudno (tipa caktanje, jednom ili vise puta kada upalis komp) to je 100% problem! Po mome misljenju to ti se ne isplati popravljati, pogotovo ako je hard manji! Mislim da ti nece ovo pomoci ali pokusaj da ocistis konektore napajanja na hardu, to je po svemu sudeci interni problem! Ako imas jos nesto na hardu sta bi trebao da izvuces, ako ti ne prepozna hard ostavi ga u Biosu da radi 10-15 minuta da se zagreje pa ga onda restartuj mozda ce ga onda prepoznati! Ovo ti sve pricam iz licnog iskustva, imao sam isti problem kao i ti, i ovaj zadji fazon mi je uspevao!
Nadam se da sam ti bio od neke pomoci!




:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
grabun Re: Hardverski problem! 05.09.2006. 13:19 #7969

status: user
broj poruka: 105

Kur@jber

:: Ako izuzmemo neispravan data kabl, lose postavljen dzamper ili lose napajanje, sto veujem da si proverio,( zamenom istih) ne postoji niti jedan drugi razlog zasto ti bios ne bi prepoznao HDD (naravno ako ti je ranije radio na masini o kojoj pricamo) ! Po njegovom principu rada toplo, hladno
:: 99% je probelm elektronika samog hdd-a zaduzena za napajenje istog
:: Jos ako cujes nesto cudno (tipa caktanje, jednom ili vise puta kada upalis komp) to je 100% problem! Po mome misljenju to ti se ne isplati popravljati, pogotovo ako je hard manji! Mislim da ti nece ovo pomoci ali pokusaj da ocistis konektore napajanja na hardu, to je po svemu sudeci interni problem! Ako imas jos nesto na hardu sta bi trebao da izvuces, ako ti ne prepozna hard ostavi ga u Biosu da radi 10-15 minuta da se zagreje pa ga onda restartuj mozda ce ga onda prepoznati! Ovo ti sve pricam iz licnog iskustva, imao sam isti problem kao i ti, i ovaj zadji fazon mi je uspevao!
:: Nadam se da sam ti bio od neke pomoci
::
::
::
::
::
Ama druze, nije stvar u cemu je problem, firmware je 100000000%. To je utvrdjeno, i ako malo pogledas forume, videces da je to dosta cest problem. Problem je kako to resiti. Ovaj zadnji predlog sa zagrevanjem nisam probao, ali probacu pa javljam ako sta pomogne. Hvala u svakom slucaju.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub Firmware 05.09.2006. 15:33 #7973

status: user
broj poruka: 27
Firmware je software!
Software ili funkcionise ili ne funkcionise!
Firmware se nalazi na ROM-u i predstavlja set instrukcija koje upravljaju odredjenim uredjajem (izmedju ostalog kontrolise i napajanje uredjaja)!
Firmware nije hardware! ROM je hardware! Mozda si dobio informaciju da je firmware hardware ali to nije tacno!
Ako ROM ne radi to je onda hardverski problem! Na software ne mogu direktno da uticu spoljasnji faktori (mogu indirektno preko hardvera ali je onda ocigledno problem sa hardverom)
Software ili radi ili ne radi (ne moze cas radi cas ne radi) !
Opet ti kazem da problem trebas traziti po mom misljenju u napajanju samog uredjaja to je 99% problem kod tvog HDD-a, ako je problem sa ROM-om onda ga nema svrhe fleshovati vec ga treba zameniti, sto ti se po mom misljenju ne isplati. Ako ti je HDD radio na toj ploci i vise nece onda je to to.

Pozdrav!!


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Igor84 Re: Firmware 05.09.2006. 16:35 #7977

status: user
broj poruka: 327
:: Firmware je software
:: Software ili funkcionise ili ne funkcionise
:: Firmware se nalazi na ROM-u i predstavlja set instrukcija koje upravljaju odredjenim uredjajem (izmedju ostalog kontrolise i napajanje uredjaja)
:: Firmware nije hardware! ROM je hardware! Mozda si dobio informaciju da je firmware hardware ali to nije tacno
:: Ako ROM ne radi to je onda hardverski problem! Na software ne mogu direktno da uticu spoljasnji faktori (mogu indirektno preko hardvera ali je onda ocigledno problem sa hardverom
:: Software ili radi ili ne radi (ne moze cas radi cas ne radi)
:: Opet ti kazem da problem trebas traziti po mom misljenju u napajanju samog uredjaja to je 99% problem kod tvog HDD-a, ako je problem sa ROM-om onda ga nema svrhe fleshovati vec ga treba zameniti, sto ti se po mom misljenju ne isplati. Ako ti je HDD radio na toj ploci i vise nece onda je to to
::
:: Pozdrav!
::
::
::
Firmware je u pitanju kod njega. Milion sajtova o tome pisu. Cesta je pojava da kod odredjenih tipova HDD-ova firmware puca. Posle flashovanja (neznam kako se radi) sve se vrati na normalu i taj HDD radi godinama. Sto si toliko nedokazan Inace Firmware se ne nalazi u ROM-u nego u memoriji koja se zove Eprom-u i u koju se posebnim postupkom moze izvrsiti upisivanje podataka. ROM po tvom misljenju ili u stvarnosti Eprom se ne moze zameniti jer se nalazi unutar HDD-a. Pre bih rekao da hardware ili radi ili ne radi. Ako je tako kao sto ti kazes zasto onda ljudi reinstaliraju Windows (citaj software) jer je pobrljavio (puko). Ja reinstalaciju (ghostovanje) radim iskljucivo zbog toga sto jednog trenutka nesto hoce da radi a drugog nece.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub epROM 05.09.2006. 19:38 #7982

status: user
broj poruka: 27
erasable programmable read-only memory (epROM) to je za ljude koji znaju jedna od vrsta ROM-a,
postoji i PROM ali sve u svemu to je ROM!!!! Treba ponekad malo citati literaturu!
ROM se moze zameniti!!!!!!
WINDOWS - operativni sistem (jako stabilan) Nazalost posto se ne instalira na memoriju samo za citanje, faljovi su mu podlozni korupciji uticajem drugog malicioznog softvera.....
Savet za ljude kojima je "Puko" Windows
Instalirati operativni sistem, skinuti sve ulazne uredjaje sa racunara("CITAJ" u literaturi sta su ulazni uredjaji) sem misa i tastature, onemoguciti pristup internetu, pa da vidim kako ce onda da "Pukne"
Windows!
Pa ja ne mogu da verujem!!!!!
Pokusas nekome da pomognes, a neko od tebe pocinje da pravi budalu!
Pretpostavljam da su sve to klinci u pitanju, jer ne vidim niti jedan drugi razlog zasto bi se ljudi tako ponasali sem da su ne zreli!
Svrha ovog foruma je da se pomogne ljudima a ne da se "prozivamo"...
Izvinjavam se ljudima koji nista lose nisu mislili!
Ali pisati stvari o kojima covek ocigledno ne zna, i to na neciji komentar, to je po meni stvarno bezobrazluk!
Zbog takvih ljudi meni dodje da vise nikada nikome ne posaljem niti jedan savet ili komentar!
Svidja mi se PC BERZA i OK je imati na jednom domacem sajtu dobar forum!
Kao neko ko se skolovao za IT, kao neko ko radi kao IT profesionalac na razvoju softvera, kao neko ko ima iskustva i koji radi u renomiranoj IT firmi (ne bavim se reklamiranjem) ne mogu da dozvolim da me kompletne neznalice uce sopstvenoj profesiji!
Ljudi ako ne znate nije strasno niko se naucen nije rodio! I ja sam ucio i jos uvek ucim i ucicu do kraja zivota!
Ali stvarno nije u redu pisati kojekakve gluposti! Za sire obrazovanje postoji literatura a ne sam forumi!
Ljudi, na forumima se mogu naci i gluposti! Ne shvatajte sve zdravo za gotovo sto procitate, pogotovo ako se iza toga niko nije potpisao!
Svaka normalna knjiga ima i svoje autore koji stoje iza toga sto su napisali !
Zato ovo drustvo i propada jer svi sve znaju!
Nadjite knijge koje se izmedju ostalog bave "Sredstvima za automatsku obradu i prenos podataka" ,"Teorijom sistema", "Nacimom rada operativnih sistema" i dr. da biste shvatili osnovu na kojo se bazira ceo IT!! Shvatili bi onda da su gotovo jedan isti koncepti danas i pre 50 godina na kome se razvijaju i Software i Hardware

Jos jednom se izvinjavam svima koji nista lose nisu mislili!
Pozdravljam sve dobre ljude!


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Igor84 Re: Hardverski problem! 06.09.2006. 00:56 #7989

status: user
broj poruka: 327
Hvala ti sto si me prosvetlio sta je "erasable programmable read-only memory (epROM)". Da mi nisi rekao ja ne bi znao. Prosao sam ja tu literaturu, ne sekiraj se.
Puko sam rekao u zargonu pa ako mislis da je to za navodnike u redu.

:: 99% je "probelm" elektronika samog hdd-a zaduzena za napajenje istog
:: Jos ako cujes nesto cudno (tipa caktanje, jednom ili vise puta kada upalis komp) to je 100% problem!
::

Ovde ti nisi u pravu 99%. Ako HDD "cakce" 50% je problem u mehanici HDD-a, tacnije u jednoj od glava, a ostalih 50% u napajanju celog racunara. To mi se desavalo na desetak racunara koje sam servisirao (i na mom racunaru) i na srecu, posle ugradnje novog, jaceg napajanja "caktanje" je nestalo.
Eprom se moze zameniti samo u "cistim sobama" i ne moze ga menjati svako i svugde, tako da je menjanje istog u domenu teorije.

BTW Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji nacisto "odlepe" nakon samo jednog komentara na njihovo misljenje. A ono za "budalu" nije na mestu jer ja tebe nisam vredjao. Posle ces ti meni o mom bezobrazluku!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub Sta jos treba reci? 06.09.2006. 08:57 #7993

status: user
broj poruka: 27
U trenutku uklucenja HDD-a, glave, pod dejstvom struje u kalemu glave ( koji je u polju jakog stalnog magneta)pocinju da se krecu. Cuje se zvuk koji prozivodi glava koja cita sve podatke koj su elementarni za rad HDD-a.
"Kliktanje" ili "caktanje" narodski receno, je zvuk koji proizvodi glava kada se opet pozicionira u kontaktnu start/stop zonu ili kako je neki zovu zonu za sletanje! Glava se u tu zonu pozicionira nakon prestanka napajanja, bilo normalnim putem ili iznenada!
Znaci da glava uporno pokusava da cita podatke ali usled nepravilnog napajanja
non stop se vraca u start/stop zonu(restartuje se), odatle i "kliktanje" !
Ako nije problem sa napajanjem samog racunara, onda moze biti problem sa konektorima napajanja na HDD-u, sto je jako retko, najcesce je to interni problem HDD-a!
Zbog toga sam i rekao da je problem 99% sa napajanjem (interno).
99% nije isto sto i 100%. U takvim stvarim covek ne moze da bude 100% siguran! Verovatnoca je prica za sebe, to je nauka i o procentim ne bih sada! Ja samo navodim svoje misljenje za konkretan primer kod korisnika koji ocigledno ima problem sa HDD-om
Nacin na koji odgovaram nekome, smatram treba da bude primeren njegovom znanju, u poslu sam naucio da trebam da se spustim na nivo korisnika. Dzabe strucni izrazi, fraze i sleng ako onaj kome je to upuceno ne razume. Zbog toga sam tako i poceo pricu, da bi onaj ko ima problem u globalu mogao da shvati u cemu je stvar!
Druga stvar !
Naravno da se HDD "otvara" u "cistoj sobi", pa nisam valjda hteo da savetujem nekoga da to sam radi. Otuda i moj savet da se to ne isplati popravljati! Cena takve intervencije je min 50 e, u praksi je to mnogo vise, zato sam i rekao da se za mali HDD to ne isplati jer se za cenu popravke moze kupiti nov HDD!
Mislim da je ovo o cemu mi pricamo tebalo da se postavi kao tema na forumu!





:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
grabun Re: sta josh treba retji??? 06.09.2006. 20:11 #8016

status: user
broj poruka: 105

Kur@jber

:: U ovom poslu nista nije apsolutno..
:: Isti simptomi ponekad potichu od 2 ili vishe razlichitih stvari.
:: Nechije mishljenje moze biti ispravno i neispravno, umesto da se nadvikuju ljudi oko toga sta SIGURNO jeste, bilo bi malo bolje da nude samo predloge sta VEROVATNO jeste..
:: ako neko misli da po jednom ili dva simptoma moze sigurno da kaze da je to i to (naravno za svaki problem) ili je nadmena budala ili nije dovoljno dugo u ovom poslu... previdi se deshavaju..
:: problem postoji s tim sto su kod nas SVI struchnjaci...
:: za mene je gubitak nechijih podataka pri radu neoprostiv, a to je stvar koja se stalno deshava, tako da ne razumem ni onog koji je otvorio temu..
:: zezao ga je HDD i podigao ga ... nije imao dovoljno mesta na drugom hardu (koji je zdrav) i nije mogao da prebaci sve podatke???? ceo HDD 30GB staje na 6 DVD-jeva, a pretpostavljam da ima DVD-RW...
:: i to ... SIGURNO je firmware???
:: sta ako je otishao ROM (ili ako neki ovde vishe vole epROM) unutar kog se uchitava firmware??? mozesh u tom sluchaju da do besvesti uchitavash firmware, a to netjesh znati dok ne probash da stavish novi firmware..
:: najlaksha stvar je retji .. sigurno je to!!! naslushao sam se takvih pricha i popravljao upravo takve nepopravljive rachunare...
:: zato.. zdrav mozak, literatura, forumi..
:: mnogo kvarova nema ekonomsku rachunicu da se popravlja deo, zamena je jeftinija i pouzdanija..
::
:: ne verujem da je ovde iko zlonameran, jedino sto ima onih koji su najpametniji i ne treba ni da chitaju druge vetj samo da im kazu da greshe..
:: ja lichno se chesto ne izrazim dovoljno precizno.. i chesto se neko uhvati bash na to, ali me mrzi da teram mak na konac..
::
:: ja sam tu jer OVDE bi trebalo da moze DA SE NAUCI NESTO a ne samo da se nude reshenja, niko ne zna sve i ne postoji onaj koji je uvek u pravu!!!

1) DEFINITIVNO je utvrdjeno u cemu je problem i nije mi jasno da ti sad tu meni pametujes kako ja mogu biti siguran ili ne mogu.
2) Verovatno nisu bili toliko vazni podaci pa nisam zeleo da trosim DVD za tako nesto. Kao sto rekoh ranije, ako si citao stvar je u tome da me zanima postoji li neki nacin da se to popravi, nije mi stalo ni do harda ni do podataka, jednostavno me zanima za ubuduce.
3) Podaci su moji tako da je zaista oprostivo to sto su izgubljeni, kao sto rekoh, najvaznije sam sacuvao.
4)Mislis li da je bas uvek moguce narezati podatke sa neispravnog harda?

Nadam se da sam ti pojasnio neke stvari, a ako te jos nesto zanima slobodno pitaj, a nemoj da prozivas.
Poz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gsu ... 08.09.2006. 10:22 #8074

status: user
broj poruka: 2
jedna mala ispravka- dodatak

Firmware hard diskova se ne nalazi ni u kakvom
prom-u , eprom-u i sl. vec se nalazi
na samom mediumu - magnetnoj povrsini.....

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub Opet firmware!!! 11.09.2006. 09:44 #8158

status: user
broj poruka: 27


Ne znam kako da nazovem ovaj prethodni komentar?????????????!!!!!

Sta je po definiciji firmware??????????

Primer :
Imamo kola sa potpuno praznim rezervoarom . Posto motor funcionise tako sto sagoreva benzin ,on nam je potreban da bi smo ta kola vozili!
Po prethodnom komentaru "gsu-a" mi bismo kola sa potpuno praznim rezervoarom trebali da upalimo, odemo do pumpe da sipamo benzin kako bi se dalje vozili!
Ovo je glupo zar ne! (Kako stici do pumpe sa praznim rezervoarom???)

Sta ce da "kaze" rucici na kojo se nazlaze glave, da pozicionira glave na deo medijuma na kojoj se "nalazi" firmware da bi ga ucitao, ako je firmware na medijumu ???????

Ocigledno mora da postoji neka rutna!!!

Firmware je po definiciji upravljacki software!

HDD po startovanju ucitava sa mediuma neke stvari koje su mu potrebne za rad (vise vezan za rad i integraciju sa operativnim sistemom), ali to nije firmware! Po tome bi onda i drajveri operativnog sistema bili firmware, posto i oni "nekako" upravljaju HDD-om!

Jos jednom vam kazem da morate da razumete sisteme da bi smo o tome pricali!!!!


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
help Re: sta josh treba retji??? 24.10.2006. 13:48 #9098

status: user
broj poruka: 9






ovde je receno mnogo pogresnog, prave informacije pogledajte na
https://www.datarecovery.co.yuforum
slobodno postavite pitanje bice vam detaljno odgovoreno
i firmware se ne nalazi na chipu mali deo je u romu ili u procesoru a veci je na plochi , dok je kod toshibe recimo obrnuto
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
help Re: Opet firmware!!! 24.10.2006. 13:51 #9099

status: user
broj poruka: 9


::
::
:: Ne znam kako da nazovem ovaj prethodni komentar?????????????!!!!
::
:: Sta je po definiciji firmware?????????
::
:: Primer
:: Imamo kola sa potpuno praznim rezervoarom . Posto motor funcionise tako sto sagoreva benzin ,on nam je potreban da bi smo ta kola vozili
:: Po prethodnom komentaru "gsu-a" mi bismo kola sa potpuno praznim rezervoarom trebali da upalimo, odemo do pumpe da sipamo benzin kako bi se dalje vozili!
:: Ovo je glupo zar ne! (Kako stici do pumpe sa praznim rezervoarom???
::
:: Sta ce da "kaze" rucici na kojo se nazlaze glave, da pozicionira glave na deo medijuma na kojoj se "nalazi" firmware da bi ga ucitao, ako je firmware na medijumu ???????
::
:: Ocigledno mora da postoji neka rutna!!
::
:: Firmware je po definiciji upravljacki software
::
:: HDD po startovanju ucitava sa mediuma neke stvari koje su mu potrebne za rad (vise vezan za rad i integraciju sa operativnim sistemom), ali to nije firmware! Po tome bi onda i drajveri operativnog sistema bili firmware, posto i oni "nekako" upravljaju HDD-om
::
:: Jos jednom vam kazem da morate da razumete sisteme da bi smo o tome pricali!!!
::
::
::
a ovde je recena gomila gluposti, ne pricamo o kolima nego o diskovima a analogije vaze samo u razmisljanjima a ne u praksi
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub Price iz Nepricave 25.10.2006. 16:05 #9133

status: user
broj poruka: 27



::
::
::
::
::
::
:: ovde je receno mnogo pogresnog, prave informacije pogledajte n
:: https://www.datarecovery.co.yuforu
:: slobodno postavite pitanje bice vam detaljno odgovoren
:: i firmware se ne nalazi na chipu mali deo je u romu ili u procesoru a veci je na plochi , dok je kod toshibe recimo obrnut

Da, da firmware je iscepkan pa ga ima malo ovde, malo onde!
Sta je firmware opet ?????????????????????????????????????????????
O cemu mi ovde pricamo????????????????????????????????????????
Vidim da si pravi STRUCNJAK i da se "RAZUMES" u informacione tehnologije.
Od obrazovaja verovatno imas srafciger i pretpostavljam da imas "veliko servisersko iskustvo ", pa se pojavljujes ovde da prosipas pamet o IT-u i da reklamiras firmu.

Prica o kolima je bila samo da se shvati logika!
Na osnovu tvojih komentara vidi se koliko se razumes u sisteme!
Da se malo edukujes....

Chip ili IC (integrated circuit)!
ROM se smesta u chip ili poluprovodnik!
Procesor se sastoji od mikroprocesora!
Zamisli mikroprocesori su IC takodje!

Za vise informacija bi morao da platis casove!
Prica je bila da se pomogne coveku, suvise smo daleko otisli...
Procitaj malo sta je napisano, razmisli o tome pa onda komentarisi, ne lupetaj gluposti!






:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
help Re: Price iz Nepricave 26.10.2006. 11:40 #9163

status: user
broj poruka: 9



::
::
::
:: ::
:: ::
:: ::
:: ::
:: ::
:: ::
:: :: ovde je receno mnogo pogresnog, prave informacije pogledajte n
:: :: https://www.datarecovery.co.yuforu
:: :: slobodno postavite pitanje bice vam detaljno odgovoren
:: :: i firmware se ne nalazi na chipu mali deo je u romu ili u procesoru a veci je na plochi , dok je kod toshibe recimo obrnut
::
:: Da, da firmware je iscepkan pa ga ima malo ovde, malo onde
:: Sta je firmware opet ????????????????????????????????????????????
:: O cemu mi ovde pricamo???????????????????????????????????????
:: Vidim da si pravi STRUCNJAK i da se "RAZUMES" u informacione tehnologije
:: Od obrazovaja verovatno imas srafciger i pretpostavljam da imas "veliko servisersko iskustvo ", pa se pojavljujes ovde da prosipas pamet o IT-u i da reklamiras firmu
::
:: Prica o kolima je bila samo da se shvati logika!
:: Na osnovu tvojih komentara vidi se koliko se razumes u sisteme
:: Da se malo edukujes...
::
:: Chip ili IC (integrated circuit)
:: ROM se smesta u chip ili poluprovodnik
:: Procesor se sastoji od mikroprocesora
:: Zamisli mikroprocesori su IC takodje
::
:: Za vise informacija bi morao da platis casove
:: Prica je bila da se pomogne coveku, suvise smo daleko otisli..
:: Procitaj malo sta je napisano, razmisli o tome pa onda komentarisi, ne lupetaj gluposti
::
:: hahahah sto volim ovakv
ajde reci ti nama iz cega se sastoji firmware jednog hard diska
ocu ja i da platim casove ako mi kazes recimo koji delovi firmware-a odredjuju translator, tj sta je translator, na kojoj adresi se moze nadji modul SMART-a ili koliko kb mb ima jedan firmware za recimo maxtor diskove.
ili bar mi reci gde se nalazi seriski broj nekog diska ili reci nam bar nesto mislim konkretno i strucno da ne pomislimo da od znanja imas svet kompjutera, ili bar reci kako se zove zona u kojoj se nalazi firmware, ili nam bar reci od kojeg do kojeg cilindra se nalazi fimrware na WD ili kolika su prazna mesta izmedu modula firmware na ibm-u ili gde se nalazi sifra na disku koji je zakljucan
pozdrav od iskusnog srafcigerasa
::
::
::
::
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub Re: Re: Price iz Nepricave 26.10.2006. 15:58 #9166

status: user
broj poruka: 27

:: :: hahahah sto volim ovakv
:: ajde reci ti nama iz cega se sastoji firmware jednog hard disk
:: ocu ja i da platim casove ako mi kazes recimo koji delovi firmware-a odredjuju translator, tj sta je translator, na kojoj adresi se moze nadji modul SMART-a ili koliko kb mb ima jedan firmware za recimo maxtor diskove
:: ili bar mi reci gde se nalazi seriski broj nekog diska ili reci nam bar nesto mislim konkretno i strucno da ne pomislimo da od znanja imas svet kompjutera, ili bar reci kako se zove zona u kojoj se nalazi firmware, ili nam bar reci od kojeg do kojeg cilindra se nalazi fimrware na WD ili kolika su prazna mesta izmedu modula firmware na ibm-u ili gde se nalazi sifra na disku koji je zakljuca
:: pozdrav od iskusnog srafcigeras
:: ::
:: ::
:: ::
:: ::
:: ::
Alo bre!!!!???
O cemu mi ovde pricamo?!
Ti ocigledno nemas pojma sta je firmware?
Kakvi bre delovi firmware-a???????
PS>
A sta drugo mozes da ocekujes od coveka za koga se firware HDD-a nalazi na procesoru i ploci??????
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60276. Broj poslatih odgovora: 646112.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs